LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2019 12:22

COSMOTE Fiber: Για πρώτη φορά, μία οπτική ίνα ένωσε τους Σπαρτιάτες του κόσμου

«THIS IS SPARTA» ακούστηκε σε απευθείας σύνδεση από τους Σπαρτιάτες της Ελλάδας και των Η.Π.Α. μέσω μιας απλής οικιακής σύνδεσης Fiber To The Home (FTTH).

COSMOTE Fiber - οπτική ίνα

Χάρη στο COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, οι κάτοικοι της Σπάρτης γνώρισαν και συνομίλησαν με Σπαρτιάτες από πέντε ομώνυμες πόλεις, διάσπαρτες σε διαφορετικές Πολιτείες των Η.Π.Α., κάνοντας το «THIS IS SPARTA» να ακουστεί και να γίνει ξανά κομμάτι της επικαιρότητας. Σε ζωντανή σύνδεση, που υλοποιήθηκε με μια απλή οικιακή σύνδεση Fiber To The Home (FTTH), οι κάτοικοι της Σπάρτης γνώρισαν «συμπολίτες» τους από άλλες 5 πόλεις με το όνομα «Σπάρτη» κι ειδικότερα τους κατοίκους των πόλεων Sparta σε New Jersey, Georgia, Illinois, Michigan και North Carolina, αποδεικνύοντας τη δύναμη και τις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών.  Κορύφωση του «Τhis is Fiber» event της COSMOTE, ήταν η στιγμή που οι Σπαρτιάτες του κόσμου συντονίστηκαν και  φώναξαν όλοι μαζί ταυτόχρονα, το κινηματογραφικό “THIS IS SPARTA”.

Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε η εμπορική διάθεση του δικτύου Fiber to the Home στη Σπάρτη. O Chief Marketing Officer Consumer Segment του Ομίλου ΟΤΕ, Παναγιώτης Γαβριηλίδης, δήλωσε σχετικά : «Mε το COSMOTE Fiber, οι Σπαρτιάτες θα μπορούν να κάνουν downloading σε δευτερόλεπτα, να απολαμβάνουν online gaming και HD video streaming χωρίς διακοπές και να έχουν όλες τις smart συσκευές τους ταυτόχρονα online, όπως ποτέ άλλοτε. Με τα δίκτυά μας, επιβεβαιώνουμε ότι το μέλλον είναι εδώ. Με την τεχνολογία, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

COSMOTE Fiber - οπτική ίνα

COSMOTE Fiber - οπτική ίνα

Ήδη, μέσω του COSMOTE Fiber, περισσότερα από 2.500 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε περιοχές του δήμου Σπάρτης έχουν πρόσβαση σε δίκτυο FTTH για 100% εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps, με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης σε 1Gbps.

Παράλληλα με την “e-νωση” των Σπαρτιατών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, η COSMOTE διοργάνωσε το Fiberathlon, συνδυάζοντας το «κυνήγι θησαυρού» και τον αγώνα δρόμου με την τεχνολογία augmented reality. Οι κάτοικοι της πόλης, μέσα από το mobile app, «χαρτογράφησαν» το δίκτυο Fiber To The Home, περπατώντας ή τρέχοντας σε όλο το μήκος του και έμαθαν τα πάντα για αυτό. Οι 10 ταχύτεροι κέρδισαν μία δωρεάν σύνδεση FTTH με ταχύτητα 200Mbps, για ένα χρόνο.

COSMOTE Fiber - οπτική ίνα

Χάρη στη διαρκή επένδυση του Ομίλου ΟΤΕ για την επέκταση του δικτύου Fiber To Τhe Home (FTTH), που έχει την μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στην Ελλάδα, συνολικά 92.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις έχουν πλέον πρόσβαση σε εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps. Ενδεικτικά, στην Αττική πρόσβαση υπάρχει σε περιοχές σε Παλαιό Φάληρο, Μαρούσι, Γαλάτσι, Χαλάνδρι, Παπάγο-Χολαργό,  Κηφισιά, Πατήσια, Άγιο Αρτέμιο,  Αμπελόκηπους, Νέα Σμύρνη και Ψυχικό. Στη Βόρεια Ελλάδα, το FTTH έχει ήδη φτάσει σε περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, αλλά και σε Πανόραμα, Ευκαρπία και Ωραιόκαστρο, ενώ το δίκτυο FTTH «έφθασε» και στην Κρήτη, σε περιοχές του δήμου Χανίων. Περισσότερα στο www.cosmote.gr/fiber.

COSMOTE Fiber - οπτική ίνα

Χάρη στις επενδύσεις του που έφτασαν τα 2 δισ. την περασμένη εξαετία, ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, COSMOTE Fiber. Βάσει του επενδυτικού πλάνου, ύψους 2 δισ. ευρώ, που υλοποιεί ο Όμιλος, το δίκτυο FTTH θα είναι διαθέσιμο σε 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του 2019 και σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις έως το 2022. Μάλιστα, το δίκτυο θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Επιδότηση για τις νέες συνδέσεις FTTH

Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ, μέσα από τη δράση Superfast Broadband. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed με €13/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48. Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site: www.sfbb.gr.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο