LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2019 07:51 | Ανανέωση: 14 Νοεμβρίου 2019 07:57

Κακοκαιρία “Βικτώρια”: αποτιμούν τις ζημιές τους οι πληγείσες περιοχές (εικόνες)

Στο στόχαστρο της "Βικτώριας" η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, αλλά και η Κρήτη. Η κακοκαιρία χτύπησε και τη Ρόδο. Ολονύχτια βροχόπτωση στην Αττική.

Κακοκαιρία - Βικτώρια - πλημμύρες - ζημιές

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στο στόχαστρο της "Βικτώριας" μπήκαν η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, αλλά και η Κρήτη. Προβλήματα σημειώθηκαν και στην Αττική, όπου οι καταιγίδες συνεχίστηκαν όλο το βράδυ.

Η Κρήτη μετρά τις πληγές της, καθώς αρκετές είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία μετά το σαρωτικό πέρασμά της από το νησί.

Κεραυνός που έπεσε στην περιοχή του Φράγματος Μπραμιανών, στον Δήμο Ιεράπετρας, λίγο μετά τις 22.00 χθες το βράδυ είχε ως αποτέλεσμα να παραδοθεί στις φλόγες μια αποθήκη. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 22.28 και στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς μετέβησαν δύο οχήματα ε πέντε υπαλλήλους.

Την ίδια ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε γνωστό ότι σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ατόμων από ρέματα. Συγκεκριμένα, Πυροσβεστικό κλιμάκιο του Πύργου, επιχείρησε στο Πυράθι του Δ. Αρχανών Αστερουσίων με ένα όχημα και δύο υπαλλήλους, για άτομο το οποίο και μεταφέρθηκε επιτυχώς σε ασφαλές σημείο. Παράλληλα στον Πάτανο του Δ. Γόρτυνας, έσπευσαν δύο οχήματα με τέσσερις υπαλλήλους ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς η απομάκρυνση του ατόμου έγινε από ιδιώτες.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Με το πρώτο φως της ημέρας και αφού η κακοκαιρία στο νησί πλέον βρίσκεται σε ύφεση, πρόκειται να γίνει η αποτίμηση των ζημιών που με μια πρώτη ματιά δεν άφησε ανεπηρέαστο το οδικό δίκτυο. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες εξαιτίας και της έντονης βροχόπτωσης, οι δρόμοι σε αρκετές περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια καθιστώντας την διέλευση τους αδύνατη ενώ από την κακοκαιρία επηρεάστηκαν και οι πτήσεις.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η «Βικτώρια» χτύπησε και τη Ρόδο με κεραυνούς και ισχυρές βροχοπτώσεις σε ολόκληρο σχεδόν το νησί, οι οποίες προκάλεσαν μια σειρά από προβλήματα κυρίως στο βόρειο τρίγωνο της Ρόδου αλλά και στην πόλη.

Από τα πρώτα στοιχεία που κατέγραψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, το ξέσπασμα της κακοκαιρίας δημιούργησε μικρής έκτασης προβλήματα στο οδικό δίκτυο τόσο επί της Ρόδου – Λίνδου όσο και επί της Ρόδου Καμείρου, ενώ σε πολλές περιοχές ο όγκος της βροχής, παρέσυρε στους δρόμους πέτρες, χώμα και λάσπη, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Κέρκυρα - κακοκαιρία

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις και στο Ιόνιο, ειδικά στην Κεφαλονιά και την Κέρκυρα, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και χωριά, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τα οδικά δίκτυα.

Γερά νεύρα έπρεπε να έχουν οι οδηγοί στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Εξαιτίας των καταιγίδων, πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι και τα ακινητοποιημένα οχήματα σχημάτιζαν ατελείωτες ουρές. Ωστόσο, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Οδό Σικελιανού στο Γέρακα, αλλά και η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Βραυρώνος.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα και στη λειτουργία του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1225 (Αεροδρόμιο - Πειραιάς) ακινητοποιήθηκε στο Κορωπί λόγω διακοπής της γραμμής επαφής της ηλεκτροδότησης. Παράλληλα, έγινε μονοδρόμηση γραμμής και κατάργηση των δύο τελευταίων δρομολογίων στο τμήμα Λιόσια - Κορωπί.

Κέρκυρα - κακοκαιρία

Δείτε ΕΔΩ πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία "Βικτώρια"¨.

Κέρκυρα - κακοκαιρία

Κέρκυρα - κακοκαιρία

Κέρκυρα - κακοκαιρία

Κέρκυρα - κακοκαιρία

Κέρκυρα - κακοκαιρία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:09Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βράχο- Τραυματίστηκε γυναίκα (εικόνες)23:59Παναθηναϊκός - Γιόνας Βαλαντσιούνας: Ένα βήμα από τη συμφωνία, λένε οι Λιθουανοί23:47Φωτιά στην Ιεράπετρα: Δορυφορική εικόνα αποτυπώνει τις καμένες εκτάσεις23:34Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε κατάστημα που διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια23:20Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ανείπωτη καταστροφή και η μάχη με τις αναζωπυρώσεις (εικόνες)23:06Μεξικό: Ο δήμαρχος μιας πόλης παντρεύτηκε έναν.... θηλυκό αλιγάτορα (βίντεο)22:52Αχαΐα: Οδηγός παραβίασε στοπ και συγκρούστηκε με υπηρεσιακό όχημα - Ακρωτηριάστηκε μία εργαζόμενη 22:38Χίος: Στο νοσοκομείο ανήλικοι μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης22:23Μπόρχα Γκόμεθ: Νεκρός ο 20χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια δοκιμών22:09Παναθηναϊκός: Αγόρασε από την Ίντερ το ποσοστό του Βαγιαννίδη21:55Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Παρασκευή (χάρτης)21:41Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν21:26Ραφήνα: Σε ύφεση η φωτιά - Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις21:11Μουντιάλ Συλλόγων: Οι μεγάλες μάχες των προημιτελικών ζωντανά στον ANT1 και το antenna.gr20:57Κρήτη: Αυτοκίνητο εμβόλισε διανομέα που σταμάτησε σε διάβαση – Διέφυγε πετώντας πέτρες ο οδηγός (βίντεο)20:41Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν: Στο τραπέζι η επίλυση όλων των αμφιλεγόμενων θεμάτων20:27Φωτιά στον Καρδαμά: Κάηκαν τέσσερα στρέμματα αγροτικής έκτασης (εικόνες)20:11Παναθηναϊκός - Γκέιμπριελ: Θα κρατήσω αυτές τις αναμνήσεις μέσα μου για πάντα19:40Λαμία: Παρέσυρε δικυκλιστή και τον εγκατέλειψε - "Μη με μπλέξεις" φώναζε19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο