LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Νοεμβρίου 2019 20:00

Ο Μητσοτάκης υποδέχθηκε παιδιά – εθελοντές από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” (εικόνες)

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για το πολύτιμο έργο του Συλλόγου και των ίδιων των μικρών εθελοντών. Ποια θέματα έθεσαν τα παιδιά.

Κυριάκος Μητσοτάκης - παιδιά-εθελοντές - Χαμόγελο του Παιδιού

Τις ανησυχίες και τις προτάσεις παιδιών που μάχονται εθελοντικά για την οριζόντια προάσπιση των παιδικών δικαιωμάτων άκουσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, στη διάρκεια συνάντησης με την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει της συμπλήρωσης 30 ετών από την υιοθέτηση της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών, στις 20 Νοεμβρίου.

Τα παιδιά έδωσαν στον Πρωθυπουργό τις θέσεις τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανηλίκων, την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και την κάλυψη των αναγκών τους.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε  με τα παιδιά και τους δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στο έργο τους. Τους υποσχέθηκε, δε, πως η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί τις προτάσεις τους ώστε να ενσωματωθούν ουσιαστικά στο έργο του Υπουργείου Παιδείας και τα προσκάλεσε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με αμείωτο ζήλο και χαμόγελο.

Κυριάκος Μητσοτάκης - παιδιά-εθελοντές - Χαμόγελο του Παιδιού

Κυριάκος Μητσοτάκης - παιδιά-εθελοντές - Χαμόγελο του Παιδιού 

Ανάμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν από τα παιδιά, ήταν η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying), η καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω της αναμόρφωσης της διδασκαλίας στα σχολεία, η ταχεία ένταξη των παιδιών προσφύγων στις σχολικές δομές και η συμμετοχή των παιδιών στην ευρύτερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως αξίζει κάθε προσπάθεια για τη σωτηρία έστω και ενός παιδιού από την ψυχική πληγή που προκαλεί το bullying, ενώ χαρακτήρισε αναχρονιστική κατάσταση την έλλειψη ουσιαστικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο εκπαιδευτικό σύστημα. Τόνισε ακόμα πως τα παιδιά μπορούν να διδάξουν τους μεγαλύτερους για την σημασία της οικολογικής σκέψης, καθώς το κυριότερο δικαίωμα κάθε ανθρώπου που έρχεται στη ζωή είναι να μπορεί να μεγαλώσει με ασφάλεια στον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε.

 Κυριάκος Μητσοτάκης - παιδιά-εθελοντές - Χαμόγελο του Παιδιού

Στις 20 Νοεμβρίου, με τη συμπλήρωση 30 ετών από την υιοθέτηση της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών, τα παιδιά θα παρουσιάσουν δημόσια τις θέσεις τους στο Υπουργείο Παιδείας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τα παιδιά για την αφοσίωσή τους σε αυτόν τον πολύ σημαντικό σκοπό αλλά και  για τις προτάσεις τους , οι οποίες αφορούν ζητήματα όπως τον αποκλεισμό των παιδιών από την κοινωνία, από το σχολείο, το bullying, τη σεξουαλική κακοποίηση, τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κυριάκος Μητσοτάκης - παιδιά-εθελοντές - Χαμόγελο του Παιδιού

«Όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα. Θα πρέπει εσείς πρώτα απ’ όλα να δώσετε το μήνυμα ότι από τη δική σας ηλικία οφείλετε όλες και όλοι να είστε ενεργοί πολίτες, να συμμετέχετε στα κοινά και κυρίως να αγωνίζεστε να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτό που κάνετε εσείς σήμερα.

Να ξέρετε ότι απολαμβάνετε της πλήρους προσωπικής μου στήριξης αλλά και της στήριξης του Υπουργείου. Και πολύ σύντομα, πολλές από τις δράσεις και τις σκέψεις που προτείνετε θα τις δείτε να ενσωματώνονται στις δημόσιες πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας» τόνισε στα παιδιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας σε αγρότες: Αυτά είναι τα περιθώρια των παρεμβάσεων που έχει η ΚυβέρνησηΣήμερα 16:34 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παραδέχθηκε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και τους κάλεσε εκ νέου σε διάλογο.

Κουσουλός - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είναι ο "Φραπές"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι στην Εξεταστική Επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ κλήθηκε να καταθέσει το λάθος πρόσωπο.

Tέλλογλου για Έλληνα "βαρόνο" κοκαΐνης: Καταδικάστηκε, αποφυλακίστηκε και συνέχισεΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Όπως σημειώνει ο Τάσος Τέλλογλου, οι δύο περιπτώσεις σύλληψης του 65χρονου παρουσιάζουν τρία σημαντικά κοινά στοιχεία αν και έχουν μεσολαβήσει 20 χρόνια.

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Βαγγέλη ΜαρινάκηΣήμερα 20:19 | Ειδήσεις

Η κηδεία της Ειρήνης Μαρινάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Επιχείρησε να πνίξει τη σύντροφο του με κορδόνι22:35Θρήνος στη Βολιβία: Υπερχείλισε ο ποταμός Πιραΐ - Είκοσι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι (βίντεο)22:22Ιεράπετρα: Κουκουλοφόροι έδεσαν 65χρονη μέσα στο σπίτι της22:08Αμαλιάδα: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε σε μάντρα σπιτιού – Τραυματίστηκε ο συνοδηγός21:55Ρέθυμνο: Συλλήψεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο21:41Εφιαλτικές στιγμές έζησε 15χρονη στο Ηράκλειο - Άνδρας ντυμένος Τσάρλι Τσάπλιν ασέλγησε εις βάρος της 21:28Παναθηναϊκός: Αμφίβολος ο Ναν για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε21:14Σίκινος: Εντοπίστηκε σκελετός που ανήκει σε εξαφανισμένη Γαλλίδα τουρίστρια 21:04Θεσσαλονίκη: Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών το 202620:50Κουσουλός - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είναι ο "Φραπές"20:40ΑΝΤ1 Sports: Ο Ολυμπιακός νιώθει… την καυτή ανάσα της ΑΕΚ στη βαθμολογία20:30Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Make-Α-Wish Ελλάδος20:20Γερμανία - Ουκρανία: Συμφωνία 10 σημείων για κοινή παραγωγή όπλων20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:00Tέλλογλου για Έλληνα "βαρόνο" κοκαΐνης: Καταδικάστηκε, αποφυλακίστηκε και συνέχισε19:50Ανησυχητική απώλεια παγετώνων ως το 2100 προβλέπουν οι επιστήμονες - Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τις Άλπεις19:40Αγρίνιο: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία νεαρό διανομέα (εικόνες)19:30Ήπιος ο καιρός τα Χριστούγεννα19:20ΗΠΑ: Το FBI απέτρεψε σοβαρή βομβιστική επίθεση19:10Παναθηναϊκός - Αταμάν: Δύσκολο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο