LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Νοεμβρίου 2019 20:00

Ο Μητσοτάκης υποδέχθηκε παιδιά – εθελοντές από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” (εικόνες)

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για το πολύτιμο έργο του Συλλόγου και των ίδιων των μικρών εθελοντών. Ποια θέματα έθεσαν τα παιδιά.

Κυριάκος Μητσοτάκης - παιδιά-εθελοντές - Χαμόγελο του Παιδιού

Τις ανησυχίες και τις προτάσεις παιδιών που μάχονται εθελοντικά για την οριζόντια προάσπιση των παιδικών δικαιωμάτων άκουσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, στη διάρκεια συνάντησης με την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει της συμπλήρωσης 30 ετών από την υιοθέτηση της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών, στις 20 Νοεμβρίου.

Τα παιδιά έδωσαν στον Πρωθυπουργό τις θέσεις τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανηλίκων, την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και την κάλυψη των αναγκών τους.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε  με τα παιδιά και τους δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στο έργο τους. Τους υποσχέθηκε, δε, πως η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί τις προτάσεις τους ώστε να ενσωματωθούν ουσιαστικά στο έργο του Υπουργείου Παιδείας και τα προσκάλεσε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με αμείωτο ζήλο και χαμόγελο.

Κυριάκος Μητσοτάκης - παιδιά-εθελοντές - Χαμόγελο του Παιδιού

Κυριάκος Μητσοτάκης - παιδιά-εθελοντές - Χαμόγελο του Παιδιού 

Ανάμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν από τα παιδιά, ήταν η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying), η καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω της αναμόρφωσης της διδασκαλίας στα σχολεία, η ταχεία ένταξη των παιδιών προσφύγων στις σχολικές δομές και η συμμετοχή των παιδιών στην ευρύτερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως αξίζει κάθε προσπάθεια για τη σωτηρία έστω και ενός παιδιού από την ψυχική πληγή που προκαλεί το bullying, ενώ χαρακτήρισε αναχρονιστική κατάσταση την έλλειψη ουσιαστικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο εκπαιδευτικό σύστημα. Τόνισε ακόμα πως τα παιδιά μπορούν να διδάξουν τους μεγαλύτερους για την σημασία της οικολογικής σκέψης, καθώς το κυριότερο δικαίωμα κάθε ανθρώπου που έρχεται στη ζωή είναι να μπορεί να μεγαλώσει με ασφάλεια στον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε.

 Κυριάκος Μητσοτάκης - παιδιά-εθελοντές - Χαμόγελο του Παιδιού

Στις 20 Νοεμβρίου, με τη συμπλήρωση 30 ετών από την υιοθέτηση της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών, τα παιδιά θα παρουσιάσουν δημόσια τις θέσεις τους στο Υπουργείο Παιδείας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τα παιδιά για την αφοσίωσή τους σε αυτόν τον πολύ σημαντικό σκοπό αλλά και  για τις προτάσεις τους , οι οποίες αφορούν ζητήματα όπως τον αποκλεισμό των παιδιών από την κοινωνία, από το σχολείο, το bullying, τη σεξουαλική κακοποίηση, τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κυριάκος Μητσοτάκης - παιδιά-εθελοντές - Χαμόγελο του Παιδιού

«Όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα. Θα πρέπει εσείς πρώτα απ’ όλα να δώσετε το μήνυμα ότι από τη δική σας ηλικία οφείλετε όλες και όλοι να είστε ενεργοί πολίτες, να συμμετέχετε στα κοινά και κυρίως να αγωνίζεστε να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτό που κάνετε εσείς σήμερα.

Να ξέρετε ότι απολαμβάνετε της πλήρους προσωπικής μου στήριξης αλλά και της στήριξης του Υπουργείου. Και πολύ σύντομα, πολλές από τις δράσεις και τις σκέψεις που προτείνετε θα τις δείτε να ενσωματώνονται στις δημόσιες πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας» τόνισε στα παιδιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στο Κραν ΜοντανάΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Η νεαρή κοπέλα φαίνεται να διασκέδαζε στο μπαρ, όπου ξέσπασε η φωτιά με τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς.

Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 - Αδικαιολόγητο ότι δεν προσέρχονται σε διάλογοΣήμερα 15:55 | Ειδήσεις

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης παραθέτει αναλυτικές διευκρινίσεις για τις καθυστερήσεις, τις μεταρρυθμίσεις και τη νέα αρχιτεκτονική των ενισχύσεων.

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά και σήμερα τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και ΝίκηΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Θα πραγματοποιηθεί πορεία με τρακτέρ στο Κιλκίς. 

Ελβετία - Κραν Μοντανά: Οι αρχές αγωνίζονται για την ταυτοποίηση νεκρών και τραυματιώνΣήμερα 13:49 | Ειδήσεις

Νεαρός Ιταλός γκόλφερ το πρώτο θύμα που ταυτοποιήθηκε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ομάδα Γάλλων στρατιωτικών γιατρών μεταβαίνει στην χώρα17:22Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ- Έρντογαν: Θα συζητηθούν Γάζα και Ουκρανία17:08Ελβετία - Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες16:54Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνων16:40Η Βαρσοβία δηλώνει έτοιμη να δεχθεί 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά16:26Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 - Αδικαιολόγητο ότι δεν προσέρχονται σε διάλογο16:12Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:58Χριστοδουλίδης: Αναλαμβάνουμε την προεδρία της Ενωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής15:44Συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω ανήλικοι που λήστεψαν ομάδα παιδιών που έψαλλε τα κάλαντα15:30Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/115:16Κραν Μοντανά: Ο Ιταλός ΥΠΕΞ στο σημείο της τραγωδίας - Τι αναφέρει για την έρευνα γύρω από το φονικό συμβάν15:02Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς αιώνιους φοιτητές και χωρίς ενεργό κατάληψη14:48Πρωτιά για την εκπομπή "Αποκαλύψεις" με τον Πέτρο Κουσουλό το Α’ μισό της σεζόν 2025 -202614:34Αλκοτέστ και σε ηλεκτρικά πατίνια 14:20Ελβετία - Κραν Μοντανά: Οι αρχές αγωνίζονται για την ταυτοποίηση νεκρών και τραυματιών14:06Λύκος έκανε βόλτες σε χωριό στη Φθιώτιδα13:52Λαμία: Πέθανε το αφεντικό του και ο σκύλος δεν άφηνε κανέναν να μπει στο σπίτι13:38Τραγωδία στην Ελβετία: Η Ελλάδα έτοιμη να υποδεχτεί εγκαυματίες από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά13:24Ιωάννινα: Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του και συνελήφθη13:10Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά και σήμερα τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη12:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο