LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 13 Νοεμβρίου 2019 13:49

“Κρεμάει παπούτσια” η Τσιμπούλκοβα

Τέλος για την καριέρα της Σλοβάκας που έφτασε σχεδόν στην κορυφή του κόσμου.

AP - Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα - τένις

Το τέλος της καριέρας της ανακοίνωσε η Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο instagram. Η Σλοβάκα πρωταθλήτρια, νικήτρια του WTA Finals το 2016 και του Hopman Cup το 2009, αποφάσισε να αποσυρθεί από τα κορτ στα 30 της χρόνια. Μπορεί να μην κατέκτησε κάποιο γκραν σλαμ (ήταν φιναλίστ στο Αυστραλιανό όπεν το 2014), ωστόσο είχε μια καριέρα πλούσια σε νίκες και επιτυχίες. Κατέκτησε 8 τίτλους WTA, 2 ITF και το 2017 έφτασε έως το νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης. Όλη αυτή τη δεκαετία ήταν από τα «γερά» ονόματα του παγκόσμιου τένις και «τερματίζει» με θετικό απολογισμό καριέρας 450 νίκες-299 ήττες και ποσοστό 60,1%.

Ο επαναλαμβανόμενος τραυματισμός της στον αχίλλειο τένοντα είναι αυτός που έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της να σταματήσει πρόωρα το τένις. «Δεν ήταν μια απόφασή της στιγμής, αλλά μια μακροχρόνια διαδικασία. Είχα ήδη αποφασίσει να σταματήσω αμέσως μετά το Μαϊάμι, αλλά ο προπονητής μου μου θύμισε πως είχα υποσχεθεί να αγωνιστώ στο Fed Cup κι έτσι θέλησα με αυτό τον τρόπο να πω το αντίο στους Σλοβάκους φιλάθλους. Μετά από πολλή σκέψη και συζητήσεις με την οικογένειά μου, τους φίλους μου και την ομάδα μου, αποφάσισα να μην επιστρέψω στα γήπεδα ως επαγγελματίας. Για μένα είναι μια στιγμή γεμάτη με συναισθήματα, θλίψη, φόβο για το άγνωστο, αλλά και ενθουσιασμό για το τι θα μου φέρει η ζωή στο μέλλον», αναφέρει η Τσιμπούλκοβα σε δηλώσεις της στην επίσημη σελίδα της WTA και θυμίζει πως: «Όταν άρχισα να παίζω τένις, όλοι μου έλεγαν να μην το κάνω, επειδή ήμουν μικρόσωμη»!

Έτσι ο τελευταίος επαγγελματικός αγώνας της Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα ήταν φέτος στον 1ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, όταν ηττήθηκε και αποκλείστηκε από την Αρίνα Σαμπαλένκα.

AP - Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα - τένις

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο