LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 13 Νοεμβρίου 2019 08:21 | Ανανέωση: 13 Νοεμβρίου 2019 08:21

Πρύτανης ΑΠΘ στον ΑΝΤ1: Ανοιχτό το Πανεπιστήμιο την 17η Νοέμβρη (βίντεο)

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας», είπε εκ μέρους της Πρυτανείας ο Ν. Παπαϊωάννου. Τι είπε για το άσυλο.

Πρύτανης ΑΠΘ - Καλημέρα Ελλάδα

«Η 17 Νοέμβρη σηματοδοτεί έννοιες για ανοιχτό πανεπιστήμιο», σχολίασε μιλώντας για την επέτειο της ερχόμενης Κυριακής ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊώαννου.

«Η συντριπτική πλειοψηφία θέλει ανοιχτά τα πανεπιστήμια και για το λόγο αυτόν θα έχουμε εκδηλώσεις την Κυριακή μέσα στο πανεπιστήμιο», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Κληθείς να σχολιάσει τα συχνά περιστατικά βίας που ξεκινούν από το χώρο του ΑΠΘ, ως ορμητήριο και για τα περιστατικά διακίνησης ναρκωτικών, διαφώνησε και είπε ότι, «όσο αφορά στο κάμπους, έχει αποδοθεί στους φοιτητές και τα υγιή μέλη της κοινωνίας και όλες αυτές οι συμμορίες έχουν μειωθεί δραματικά κι ας μην έχουν εξαφανιστεί».

Σχετικά με το ότι χθες έγινε εμπρηστική επίθεση σε μοτοσικλέτες υπαλλήλων στο χώρο του ΑΠΘ, εκτίμησε ότι, «δεν είναι μείζονος σημασίας το γεγονός» κι αυτό διότι, «οι ίδιοι οι φοιτητές τους απομάκρυναν». Ο πρύτανης, συνεχάρη επιπλέον τους φοιτητές, που «πέταξαν έξω» από το χώρο τους δράστες.

Δεν έγινε «καμία κατάργηση ασύλου, καταργήθηκε το άσυλο των συμμοριών», σημείωσε και έκανε γνωστό ότι, στο ΑΠΘ έχουν «ξεκινήσει διαδικασίες για το ανοιχτό πανεπιστήμιο στην κοινωνία και κλειστό στις συμμορίες». «Προσπαθούμε να ελέγξουμε τις εισόδους στους παραβάτες», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το αν θα ζητούσε επέμβαση της Αστυνομίας, στην περίπτωση ευρημάτων όπως αυτών στην ΑΣΟΕΕ ή αν γίνονται επεισόδια στο χώρο του πανεπιστημίου, ο πρύτανης ξεκαθάρισε τόσο εκ μέρους του όσο και από μέρους της πρυτανείας ότι, «δεν μας ενδιαφέρει καμία επιχείρηση της Αστυνομίας» και είπε ότι, «σύμφωνα με το νόμο, οποιοσδήποτε νιώθει ότι απειλείται, μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει, ό,τι θα έκανε αν ήταν στην πλατεία Αριστοτέλους». «Δεν χρειάζεται άδεια των πρυτανικών Αρχών», σημείωσε.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει διαμαρτυρία των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο που βρίσκεται στο χώρο του ΑΠΘ, για διακινδύνευση των αυτοκινήτων τους σχολίασε ότι, «το βρίσκεται έξω από το κάμπους και στους έξω δρόμους επιχειρούν αστυνομικές δυνάμεις».

Παρέμβαση έκανε και ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ο οποίος εκτίμησε ότι, «το ίδιο το πανεπιστήμιο να διαφυλάξει το χώρο του, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο», ενώ σχολιάζοντας νωρίτερα τα ευρήματα στην ΑΣΟΕΕ, είπε πως «θα βρεθούμε προ εκπλήξεως με αυτά που θα βρούμε στο Πολυτεχνείο».

Σε ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ για την Επέτειο του Πολυτεχνείου αναφέρεται:

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 τιμούμε την 46η  Επέτειο του Πολυτεχνείου. Θέλουμε με τις εκδηλώσεις μας και τη στάση μας εμπράκτως να αναδείξουμε τα μηνύματα της Επετείου. Να αποδείξουμε ότι το ισχυρό Δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν είναι απλά ένα σύνθημα σε πανό ή σε αφίσα, αλλά πίστη και στόχος μας. Να δηλώσουμε ότι δε χάθηκαν οι αξίες του Πολυτεχνείου. Δε θα πάψουμε ποτέ να υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.  Θα πρέπει όμως να επισημανθεί ότι η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών είναι πλέον εδώ και πολλά χρόνια εδραιωμένη και θεσμικά κατοχυρωμένη στη δημοκρατία μας.

Τιμούμε αυτούς που μόχθησαν και αγωνίστηκαν για ένα Πανεπιστήμιο ανοικτό στον κόσμο και στην κοινωνία, συμμέτοχο των εξελίξεων, ικανό να κρατήσει ζωντανή κάθε σπίθα που οδηγεί στην Παιδεία και στην πρόοδο. Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ καταδικάζουν τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική, λεκτική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Είμαστε δίπλα σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, στους φοιτητές μας και τους Συλλόγους τους, υπερασπιζόμενοι μαζί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και τη δημόσια περιουσία, απομονώνοντας κάθε ξένο με την πανεπιστημιακή κοινότητα στοιχείο, που επιχειρεί να αμαυρώσει την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Το Πανεπιστήμιο παραμένει ανοικτό και καλούμε όλες και όλους -μέλη της κοινότητας και πολίτες της Θεσσαλονίκης-  να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνονται. Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου ας συνεχίσουμε δυνατότεροι και όχι «λαβωμένοι».» 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒαρδούσια Όρη: Με ελικόπτερο θα μεταφερθούν οι σοροί των τεσσάρων ορειβατώνΣήμερα 09:32 | Ειδήσεις

Οι τέσσερις ορειβάτες – τρεις άνδρες και μία γυναίκα – είχαν ξεκινήσει από το χωριό «Αθανάσιος Διάκος» για ορεινή διαδρομή σε δύσβατο σημείο, ενώ το όχημά τους είχε εντοπιστεί νωρίτερα. H επιχείρηση μεταφοράς τους έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί.

Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της ΠρωτοχρονιάςΧθες 22:26 | Ειδήσεις

Τη Δευτέρα οι αγρότες τονίζουν ότι πρόκειται να κλείσουν τις παρακαμπτήριες οδούς, ενώ θα ανοίξουν και πάλι για να διευκολύνουν τους εκδρομείς.

Μάτι: Ο Δήμος Μαραθώνος καταδικάζει τον βανδαλισμό της "Καιόμενης Σφαίρας"Σήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος για το μνημείο  των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η Πολωνία έκλεισε δύο αεροδρόμια λόγω των ρωσικών επιθέσεων στην ΟυκρανίαΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Η Πολεμική Αεροπορία της χώρας ξεκίνησε επιχειρήσεις στον πολωνικό εναέριο χώρο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βαρδούσια Όρη: Με ελικόπτερο θα μεταφερθούν οι σοροί των τεσσάρων ορειβατών10:49Ιαπωνία: Η κυβέρνηση ενέκρινε προϋπολογισμό - ρεκόρ 665 δισεκ. ευρώ10:34Μπλόκα αγροτών: Κλείνει στις 12.00 το ρεύμα προς Αθήνα στα Μάλγαρα10:21Μάτι: Ο Δήμος Μαραθώνος καταδικάζει τον βανδαλισμό της "Καιόμενης Σφαίρας"10:06Η Πολωνία έκλεισε δύο αεροδρόμια λόγω των ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία09:52Διασώθηκαν 131 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου09:38Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστίνιου09:24Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας09:10Βαρκελώνη: Διεξήχθη το 116ο Copa Nadal (εικόνες)08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 27 Δεκεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών23:59Βίρτους – Ολυμπιακός: Πέρασε από την Μπολόνια και κοιτάει ψηλά ο “Θρύλος”23:44Στον ουρανό της Αθήνας 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών»23:29Επίθεση με μαχαίρι και χλωρίνη σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία - 15 τραυματίες23:14Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς22:59Ασία: 21 χρόνια από το φονικότερο τσουνάμι στην ιστορία22:45Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εύβοια (εικόνες)22:31Amber Alert Hellas: Αρπαγή 8χρονου από την μητέρα του22:17Euroleague: Πέμπτη διαδοχική νίκη η Μακάμπι, με κατοστάρα επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι22:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο