LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Νοεμβρίου 2019 18:17 | Ανανέωση: 12 Νοεμβρίου 2019 18:15

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Δεν πήγαν Τζανακόπουλος και Πολάκης

Με την κατάθεση του Κ. Φρουζή ξεκίνησε το ουσιώδες έργο της Επιτροπής. Νωρίτερα, απορρίφθηκαν τα αιτήματα ΣΥΡΙΖΑ και Παπαγγελόπουλου για εξαιρέσεις συγκεκριμένων βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Φρουζής - Novartis

Χωρίς την παρουσία των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη συνεδριάζει σήμερα η Προανακριτική Επιτροπή της ΒουλήςΣτο πρώτο μέρος της συνεδρίασης, που αφορούσε το αίτημα Παπαγγελόπουλου για την εξαίρεση των βουλευτών Πλεύρη, Κυρανάκη και Κεγκέρογλου, παραβρέθηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μόνον ο Σπύρος Λάππας.

Μετά απο τα "διαδικαστικά" ξεκίνησε η κατάθεση του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Novartis στην Ελλάδα, Κωνσταντίνου Φρουζή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis φέρεται να κατέθεσε ότι τον Μάιο του 2018 είχε «άτυπη συνάντηση» με την εισαγγελέα εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η συνάντηση τους όπως φέρεται να τόνισε έγινε στην εισαγγελία «μαζί με άλλα 6 άτομα». «Μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα. Μου είπε «δεν εννοώ να μιλήσετε απλά» δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω αλλά κάτι άλλο», φέρεται να πρόσθεσε.

«Μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Του απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια. Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών. Ηταν ένας μοχλός πίεσης», φέρεται να υπογράμμισε.

O κ. Φρουζής θα καταθέσει εκ νέου στην Προανακριτική την ερχόμενη Πέμπτη, στις 11:00, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί να καταθέσει ούτε από την Εισαγγελία Διαφθοράς ούτε και από τους ανακριτές.

Φρουζής - Novartis

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης απορρίφθηκε το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι: Κώστας Κυρανάκης και Θάνος Πλεύρης από πλευράς ΝΔ και Βασίλης Κεγκέρογλου από πλευράς ΚΙΝΑΛ, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκληση της απόφασης για την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

ΒΟΥΛΗ - ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Ο Κώστας Κυρανάκης σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε πως δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσής του από συμμετοχή στην Προανακριτική και επεσήμανε πως «η εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου έγινε με τη λογική του ασυμβίβαστου του μάρτυρα και Εισαγγελέα».

Ο κ. Πλεύρης στην τοποθέτηση του, κατά τις ίδιες πηγές, αρνήθηκε ότι ήταν νομικός εκπρόσωπος του Α. Γεωργιάδη στην υπόθεση της Novartis (ένας από τους λόγους του αιτήματος), καθώς όπως είπε τον υπουργό έχει αναλάβει ο κ. Δημητρακοπουλος. Ακόμα σημείωσε πως ακόμα και ήταν δικηγόρος του πάλι δεν θα υπήρχε λόγος για εξαίρεση καθώς η επιτροπή εξετάζει τον κ. Παπαγγελοπουλο και όχι την υπόθεση Novartis αυτή καθαυτή. Στο ίδιο πλαίσιο αρνήθηκε σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες τα δημοσιεύματα πως είδε τον Φρουζή πάρα μόνο μαζί με τον ΣΦΕ και μόνο σε περιπτώσεις που τον καλούσε ο υπουργός ως νομικό σύμβουλο.

AP - Λοβέρδος - Βουλή - Novartis

Novartis: Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο ζητά η Τουλουπάκη

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, παρήγγειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ/ εξακολούθηση.

Η απαγγελία κατηγορίας αποτελεί τη συνέχεια του αιτήματος που υπεβαλλε η εισαγγελέας τον Αύγουστο στη Βουλή με την οποία ζητούσε να αρθεί η ασυλία του , στο οποίο συναίνεσε εξ αρχής ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Το αίτημα συνοδευόταν από ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούσαν το υλικό που είχαν συλλέξει μεταξύ των οποίων και καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

«Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο ποινικός κώδικας ορίζει», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΣήμερα 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΣήμερα 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Κορυδαλλός: Γυναίκα απειλεί να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας (βίντεο)Σήμερα 17:24 | Ειδήσεις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο έχει μεταβεί διαπραγματευτής της αστυνομίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο19:16Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου αγνοούμενου19:02ΗΠΑ: Ο διευθυντής της CIA Ράτκλιφ συναντήθηκε με την προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας Ροδρίγκες18:48Χανιά: Συνελήφθη 60χρονος που διατηρούσε ζώα συντροφιάς σε ακατάλληλες συνθήκες18:34Κραν Μοντανά: Εγγύηση 215.000 ευρώ και βραχιολάκι για τους ιδιοκτήτες του μπαρ18:20Super League: Αναβλήθηκε ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Κηφισιά18:06Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου 17:52Τροχαίο δυστύχημα στη Σητεία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 16χρονος οδηγός17:38Κορυδαλλός: Γυναίκα απειλεί να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας (βίντεο)17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:12Θρίλερ σε πολυτελή βίλα στην Άδανα – Πατέρας σκότωσε τα δύο παιδιά του και αυτοκτόνησε16:58Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία "συμβουλίου ειρήνης" για τη Γάζα16:44Χριστάκης στο ant1news: Όλα τα δεδομένα για το “φορολογικό διαζύγιο”16:30ΥΠΕΘΟ: Πιο γρήγορες πληρωμές - Λιγότερες απευθείας αναθέσεις16:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο