LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Νοεμβρίου 2019 18:17 | Ανανέωση: 12 Νοεμβρίου 2019 18:15

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Δεν πήγαν Τζανακόπουλος και Πολάκης

Με την κατάθεση του Κ. Φρουζή ξεκίνησε το ουσιώδες έργο της Επιτροπής. Νωρίτερα, απορρίφθηκαν τα αιτήματα ΣΥΡΙΖΑ και Παπαγγελόπουλου για εξαιρέσεις συγκεκριμένων βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Φρουζής - Novartis

Χωρίς την παρουσία των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη συνεδριάζει σήμερα η Προανακριτική Επιτροπή της ΒουλήςΣτο πρώτο μέρος της συνεδρίασης, που αφορούσε το αίτημα Παπαγγελόπουλου για την εξαίρεση των βουλευτών Πλεύρη, Κυρανάκη και Κεγκέρογλου, παραβρέθηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μόνον ο Σπύρος Λάππας.

Μετά απο τα "διαδικαστικά" ξεκίνησε η κατάθεση του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Novartis στην Ελλάδα, Κωνσταντίνου Φρουζή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis φέρεται να κατέθεσε ότι τον Μάιο του 2018 είχε «άτυπη συνάντηση» με την εισαγγελέα εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η συνάντηση τους όπως φέρεται να τόνισε έγινε στην εισαγγελία «μαζί με άλλα 6 άτομα». «Μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα. Μου είπε «δεν εννοώ να μιλήσετε απλά» δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω αλλά κάτι άλλο», φέρεται να πρόσθεσε.

«Μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Του απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια. Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών. Ηταν ένας μοχλός πίεσης», φέρεται να υπογράμμισε.

O κ. Φρουζής θα καταθέσει εκ νέου στην Προανακριτική την ερχόμενη Πέμπτη, στις 11:00, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί να καταθέσει ούτε από την Εισαγγελία Διαφθοράς ούτε και από τους ανακριτές.

Φρουζής - Novartis

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης απορρίφθηκε το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι: Κώστας Κυρανάκης και Θάνος Πλεύρης από πλευράς ΝΔ και Βασίλης Κεγκέρογλου από πλευράς ΚΙΝΑΛ, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκληση της απόφασης για την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

ΒΟΥΛΗ - ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Ο Κώστας Κυρανάκης σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε πως δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσής του από συμμετοχή στην Προανακριτική και επεσήμανε πως «η εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου έγινε με τη λογική του ασυμβίβαστου του μάρτυρα και Εισαγγελέα».

Ο κ. Πλεύρης στην τοποθέτηση του, κατά τις ίδιες πηγές, αρνήθηκε ότι ήταν νομικός εκπρόσωπος του Α. Γεωργιάδη στην υπόθεση της Novartis (ένας από τους λόγους του αιτήματος), καθώς όπως είπε τον υπουργό έχει αναλάβει ο κ. Δημητρακοπουλος. Ακόμα σημείωσε πως ακόμα και ήταν δικηγόρος του πάλι δεν θα υπήρχε λόγος για εξαίρεση καθώς η επιτροπή εξετάζει τον κ. Παπαγγελοπουλο και όχι την υπόθεση Novartis αυτή καθαυτή. Στο ίδιο πλαίσιο αρνήθηκε σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες τα δημοσιεύματα πως είδε τον Φρουζή πάρα μόνο μαζί με τον ΣΦΕ και μόνο σε περιπτώσεις που τον καλούσε ο υπουργός ως νομικό σύμβουλο.

AP - Λοβέρδος - Βουλή - Novartis

Novartis: Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο ζητά η Τουλουπάκη

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, παρήγγειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ/ εξακολούθηση.

Η απαγγελία κατηγορίας αποτελεί τη συνέχεια του αιτήματος που υπεβαλλε η εισαγγελέας τον Αύγουστο στη Βουλή με την οποία ζητούσε να αρθεί η ασυλία του , στο οποίο συναίνεσε εξ αρχής ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Το αίτημα συνοδευόταν από ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούσαν το υλικό που είχαν συλλέξει μεταξύ των οποίων και καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

«Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο ποινικός κώδικας ορίζει», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1: Μόνο μπράβο αξίζουν στον Αntenna και τον Θοδωρή ΚυριακούΣήμερα 21:26 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον ιδιοκτήτη του Θοδωρή Κυριακού για τον τηλεμαραθώνιο που διοργάνωσε το κανάλι.

Ο Θοδωρής Κυριακού για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ANT1 - Θα βοηθήσουμε τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα που μας έχουν ανάγκηΣήμερα 09:03 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Θοδωρής Κυριακού, δώρισε 300.000 ευρώ για αυτό τον ιερό σκοπό.

Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης: Οι εκπρόσωποι των 5 σωματείων και ιδρυμάτων που ενισχύονται μιλούν στον ΑΝΤ1Σήμερα 20:07 | Ειδήσεις

Η χθεσινή ημέρα ήταν μια ημέρα γεμάτη ελπίδα, συγκίνηση και αληθινές ιστορίες, με στόχο την ενίσχυση του έργου πέντε σημαντικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών: Δεσμός, ΕΛΙΖΑ, Παιδικά Χωριά SOS, Φλόγα και Make-A-Wish Ελλάδος.

Τουρκία: Χάθηκε από τα ραντάρ τζετ με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της ΛιβύηςΣήμερα 21:21 | Ειδήσεις

 Το Falcon 50 χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ μετά την απογείωσή του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην πόλη Σιβέρσκ - Οπισθοχώρησαν τα ουκρανικά στρατεύματα22:39Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι έκανε... Χριστούγεννα στο Κάουνας22:25Μητσοτάκης για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1: Μόνο μπράβο αξίζουν στον Αntenna και τον Θοδωρή Κυριακού22:11Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (εικόνες)21:57Ιλίσια: Διασωληνωμένος ο συντηρητής ασανσέρ - Πώς έγινε το ατύχημα21:43Τουρκία: Χάθηκε από τα ραντάρ τζετ με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Λιβύης21:28 Γκίλφοϊλ: Ο πολιτιστικός διάλογος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας21:12ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ετήσια φορολοταρία - Δώδεκα νικητές κερδίζουν από 100.000 ευρώ20:57Αγρότες: Κομβόι με τρακτέρ στην πόλη της Καλαμάτας - Κλειστός ο κόμβος Θουρίας20:43Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης: Οι εκπρόσωποι των 5 σωματείων και ιδρυμάτων που ενισχύονται μιλούν στον ΑΝΤ120:29ANT1 Sports: Ολυμπιακός και Μεντιλίμπαρ "έδωσαν τα χέρια" έως το 202720:15Σουδάν: Δέκα νεκροί από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους20:00Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:46Ουκρανία: Η "σαρκοφάγος" του Τσέρνομπιλ μπορεί να καταρρεύσει εάν δεχθεί νέα επίθεση19:31Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 14χρονος μαθητής με αυτοσχέδιο γυάλινο μαχαίρι έξω από σχολείο19:17Υεμένη: Οι αντάρτες και η κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή σχεδόν 3.000 αιχμαλώτων19:03Hellenic Train: Ενισχύονται τα δρομολόγια ενόψει εορτών στον Οδοντωτό18:49Σε λειτουργία η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ18:35Ίλιον: Συνελήφθησαν 12χρονος και 13χρονος που οδηγούσαν κλεμμένη μοτοσικλέτα18:20Χριστουγεννιάτικα κάλαντα αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου 18:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο