LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Νοεμβρίου 2019 12:53

Σύνοδος Πρυτάνεων: Η βία δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια μας

Παρέμβαση επιχειρεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων μετά την εισβολή των ΜΑΤ και τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ. Ανακοίνωσε εξέδωσε και η Σύγκλητος του ΕΜΠ.

Επεισόδια - ΑΣΟΕΕ

Παρέμβαση μετά τα επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο επιχειρεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων, τονίζοντας σε σχολιασμό της ότι η βία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια.

«Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και είναι ευθύνη όλων μας να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή» αναφέρει, το Προεδρείο της Συνόδου, προσθέτοντας:

«Η βία σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν έχει καμία θέση στα Πανεπιστήμιά μας».

Σύγκλητος Μετσόβιου: θα προασπίσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο

Νωρίτερα, η Σύγκλητος του Μετσόβιου Εθνικού Πολυτεχνείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην αστυνομική επιχείρηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, καλώντας παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 17 Νοέμβρη.

«Το πανεπιστημιακό άσυλο προσδιορίζει ένα χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών και πρέπει να προστατεύεται και να αξιοποιείται από την πανεπιστημιακή κοινότητα για την ευρεία ανταλλαγή απόψεων και την καλλιέργεια νέων ιδεών με βασικό σκοπό το όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Η συζήτηση, η καλλιέργεια και η έκφραση ιδεών και νέας γνώσης, πρέπει να γίνεται εντός του χώρου του πανεπιστημίου ελεύθερα και ανεμπόδιστα από κάθε είδους παρέμβαση, με σεβασμό και κατανόηση των απόψεων όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας χωρίς λογικές αποκλεισμού, επιβολής ή διώξεων, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν οι καινούργιες ιδέες να έχουν δημιουργικό και επωφελή ρόλο για την κοινωνία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημοκρατική λειτουργία και την ανεμπόδιστη πραγματοποίηση δημιουργικού διάλογου εντός του πανεπιστημίου είναι η αποτροπή ενεργειών και γεγονότων που δυσφημούν και τελικά υπονομεύουν το πανεπιστημιακό άσυλο.

Ο εποικοδομητικός ρόλος όλων των φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας στην κατεύθυνση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Τα πολύ πρόσφατα γεγονότα στο ΟΠΑ και η επέμβαση καταστολής προκαλούν τεράστια ανησυχία ενόψει και του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η Σύγκλητος δηλώνει ότι θα προασπίσει με όλες της τις δυνάμεις μαζί με όλη την Πολυτεχνειακή Κοινότητα το πανεπιστημιακό άσυλο και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του εορτασμού».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΣήμερα 10:38 | Ειδήσεις

Τα μπλόκα ενισχύονται συνεχώς με νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Δηλώσεις συμπαράστασης κι από άλλες κοινωνικές ομάδες.

“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χρίστος Δήμας: Η Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία - Μια νέα σελίδα για τη Δυτική ΕλλάδαΣήμερα 10:58 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορά, Χρίστος Δήμας κατά την εκδήλωση των εγκαινίων

Ίλιον: 89χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη σε παιδική χαράΣήμερα 11:01 | Ειδήσεις

Ο δράστης προσέγγισε το κορίτσι, το φίλησε στο μάγουλο, το θώπευσε και της πρότεινε χρήματα για να συνευρεθούν σεξουαλικά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα σε δρόμους και τελωνεία12:46Τόπο στα νιάτα δίνει ο Δήμος Αλίμου12:32Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κίνα12:18Φλώρινα: Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης και μπλόκο στο τελωνείο Νίκης από αγρότες της περιοχής12:04Ίλιον: 89χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη σε παιδική χαρά11:49Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας 11:36Χρίστος Δήμας: Η Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία - Μια νέα σελίδα για τη Δυτική Ελλάδα11:22Αγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα11:08Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό με 48χρονο επιδειξία μέσα σε αστικό λεωφορείο10:55Πούτιν: Δεν αποδεχόμαστε ορισμένα σημεία της ειρηνευτικής πρότασης των ΗΠΑ10:41Οικοδόμοι: Πανελλαδική 24ώρη απεργία10:27Συναγερμός στην Αργολίδα: Χάθηκε ψαράς στον κόλπο της Επιδαύρου10:13Κοζάνη: Οδηγός λεωφορείου που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ πέθανε από ανακοπή πάνω στο τιμόνι09:59ΝΒΑ: Νίκη για τους Μπακς – νέος τραυματισμός του Αντετοκούνμπο09:45Δένδιας: Χρόνια Πολλά στο Πυροβολικό μας για την εορτή της Προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας09:31Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύο09:17Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη - Γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας σε Ηράκλειο και Χανιά09:03Τροχαίο στον Κηφισό - Δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες08:49Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!08:35Μαδούρο: Επιβεβαίωσε πως συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ08:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο