LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Νοεμβρίου 2019 12:28

Συνέχεια στο θρίλερ της Προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο

«Γρίφος» παραμένει η στάση των Τζανακόπουλου και Πολάκη. Τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τι στάση θα κρατήσει το προεδρείο.

Πολάκης - Τζανακόπουλος - Πολάκης - Πλεύρης - Μπουγας - Προανακριτική - Βουλή - Novartis - Παπαγγελόπουλος

Μετά από δύο αναβολές ξεκινούν το απόγευμα, εκτός απροόπτου οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με την εξέταση του αιτήματος που έχει καταθέσει ο δικηγόρος του πρώην αναπληρωτή Υπουργού, για την εξαίρεση των βουλευτών Πλεύρη, Κυρανάκη και Κεγκέρογλου.

Στη συνέχεια θα εξεταστεί και το δεύτερο αίτημα της πλευράς Παπαγγελόπουλου για ανάκληση της απόφασης εξαίρεσης των βουλευτών Πολάκη και Τζανακόπουλου και αν υπάρξει χρόνος, θα εξεταστεί και ο αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής.

«Αν δεν το πράξουν άμεσα και δεν τους εξαιρέσει η προκαταρκτική επιτροπή, θα έχουν διαπράξει το ποινικό αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, θα πλήξουν το κύρος της επιτροπής, θα ακυρώσουν το έργο της και θα επιβεβαιώσουν για άλλη μία φορά ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την εκδικητική πολιτική δίωξη που εξυφαίνεται σε βάρος μου» δήλωσε χθες ο κ. Παπαγγελόπουλος για τους κ. Πλεύρη, Κυρανάκη και Κεγκέρογλου, με την πλευρά της Ν.Δ. και του Κινήματος Αλλαγής να κάνει λόγο για «προφάσεις εν αμαρτίαις» και τακτική καθυστερήσεων από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, πρώην διοικητή της ΕΥΠ και πρώην εισαγγελέα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «ανυπόστατη απόφαση που δεν υφίσταται στο νομικό σύμπαν», την απόφαση εξαίρεσης του ίδιου και του Παύλου Πολάκη.

Στο ερώτημα σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «το κεντρικό ζήτημα δεν είναι η επικοινωνιακή εικόνα που θα παραχθεί. Το ζητούμενο για εμάς είναι η υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας. Δεν πρέπει να δοθεί απολύτως πρόσχημα στη Ν.Δ.  ώστε να συνεχίσει να παρακωλύει και να εμποδίσει τη λειτουργία της Επιτροπής... Σταθμίζοντας αυτές τις δυο αρχές θα καθορίσουμε τη στάση μας».

«Είμαστε μέλη της Επιτροπής, δεν έχουμε αντικατασταθεί από τον πρόεδρό μας, και θα επιλεγούμε εμείς τον τρόπο που θα εκπροσωπούμε την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζήτημα, επίσης είναι το τι θα πράξει το προεδρείο της Επιτροπής, στην περίπτωση που οι δύο βουλευτές επιμείνουν. Στην πρώτη και τελευταία απόπειρα συνεδρίασης, είχε μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί η φρουρά της Βουλής.

Μένει, επίσης, να φανεί και στην πράξη η διαβεβαίωση που έδωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Λάππας ότι, δε θα υπάρξει παρεμπόδιση της εξέτασης του Κ.Φρουζή. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως σήμερα ο Φρουζής θα εξεταστεί σε κάθε περίπτωση και οι εργασίες της Επιτροπής θα συνεχιστούν αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως πιθανότατα οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παραστούν σήμερα στην αρχή της συνεδρίασης να κάνουν κάποια δήλωση και στη συνέχεια να αποχωρήσουν.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα εξαίρεσης μελών

Θέση για το ζήτημα της σύνθεσης της Επιτροπής παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, στην οποία ξεκαθαρίζει ότι η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα την εξαίρεση των μελών, καλώντας ΝΔ και ΚΙΝΑΛ «να εφαρμόσουν και για αυτούς τους ίδιους όσα εφάρμοσαν για τη μειοψηφία. Ειδάλλως θα επιβεβαιώσουν σε όλους τους πολίτες ότι είναι απλοί δικολάβοι και πραξικοπηματίες με θεσμικό περιτύλιγμα».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της υποτιθέμενης σκευωρίας θα τεθεί μετά από σχετική αίτηση του συνηγόρου του κ. Παπαγγελόπουλου το θέμα της εξαίρεσης μελών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ από την επιτροπή καθώς προκύπτουν υπόνοιες μεροληψίας τους. Ο λόγος εξαίρεσης, δηλαδή, που προβάλλεται, και μάλιστα από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είναι ταυτόσημος με τον λόγο εξαίρεσης που επικαλέστηκε η πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου (άρθρο 15 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας).

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή δήλωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει για τη σύνθεσή της και πολύ περισσότερο να εξαιρέσει μέλη της. Αντίθετα κάτι τέτοιο προσκρούει ευθέως στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής, στις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και τελικά στο ίδιο το Σύνταγμα.

Παρόλα αυτά η πλειοψηφία αποφάσισε την εξαίρεση, εκτρεπόμενη από τις αρχές της κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Το θέμα λοιπόν που τίθεται σήμερα δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ: Θα μείνουν πιστοί σε όσα έλεγαν τόσες μέρες ή θα αποφασίσουν με άλλα μέτρα και σταθμά επειδή το αίτημα αφορά εκείνους; Αν επιλέξουν το δεύτερο, θα εξευτελίσουν ακόμη περισσότερο τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, την Επιτροπή και τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Τους προκαλούμε λοιπόν να εφαρμόσουν και για αυτούς τους ίδιους όσα εφάρμοσαν για τη μειοψηφία. Ειδάλλως θα επιβεβαιώσουν σε όλους τους πολίτες ότι είναι απλοί δικολάβοι και πραξικοπηματίες με θεσμικό περιτύλιγμα.

 

 

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο