LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Νοεμβρίου 2019 11:25

Στα “μαχαίρια” Φίλης – Κεραμέως για την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ

Σφοδρή κόντρα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. "Πυρά" Φίλη και κατά των αστυνομικών. Τι απαντούν συνδικαλιστές αστυνομικοί. 

Κεραμέως - Φίλης - ΑΣΟΕΕ

Τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και η πρόσφατη επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, αποτέλεσαν «πεδίο» αντιπαράθεσης της Νίκης Κεραμέως και Νίκου Φίλη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «για τη Νέα Δημοκρατία, το να βρίσκονται κράνη, ρόπαλα, διαρρηκτικά εργαλεία, πέτρες και μάρμαρα μέσα στο πανεπιστήμιο είναι αδιανόητο», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «κοινωνικό φαινόμενο μπαχαλάκηδων» και επισήμανε: «Αυτή είναι η διαφορά μας».

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει την «τεράστια ανησυχία» που προκάλεσαν τα γεγονότα στο ΟΠΑ και έκανε λόγο για «ανώφελες εντάσεις που μπορούν να δημιουργήσουν αδιέξοδα». «Σκοπός της κυβέρνησης είναι να αλλάξει την ατζέντα Εκατό ημέρες τώρα έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό», ανέφερε ο κ. Φίλης. «Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να δυσφημεί τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια. Θα μας βρει απέναντι σε αυτή την ύπουλη προσπάθειά της, που οδηγεί στην υπονόμευση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης», προσέθεσε.

Επίσης ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την υπουργό «να εγγυηθεί ότι η αστυνομία δεν θα πάρει καμία πρωτοβουλία χωρίς συνεννόηση» κατά τη διάρκεια του τριήμερου των εορτασμών της 17 Νοέμβρη στο ΕΜΠ και να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης. «Πέντε χρόνια τώρα τα φαινόμενα ανομίας τα αντιμετωπίσαμε χωρίς επικοινωνιακό σόου. Δεν κυνηγήσαμε κανέναν. Είστε υπόλογη και υπεύθυνη προσωπικά για οτιδήποτε συμβεί στο τριήμερο», ανέφερε.
Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίθεση στο πολιτικό της γραφείο, σχολιάζοντας ότι η ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει πει κουβέντα» για να την καταδικάσει, με τον κ. Φίλη να χαρακτηρίζει «λυπηρή και καταδικαστέα» την επίθεση συμπληρώνοντας ότι «ήταν ένα ελαφρύ πλημμέλημα, οι κόκκινες μπογιές».

«Είναι αδιανόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όσους με οποιαδήποτε μορφή προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους» τόνισε επίσης η κ. Κεραμέως. «Εσείς επιλέγετε να είστε με αυτούς που κάνουν ορμητήρια βίας τα πανεπιστήμια, εμείς είμαστε με αυτούς που τα θέλουν απαλλαγμένα από κάθε μορφή βίας. Αυτή είναι η διαφορά μας», επισήμανε η υπουργός.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην αποδοκιμασία των φοιτητών προς τον κ. Φίλη όταν ο ίδιος πήγε στο ΟΠΑ. «Καταλαβαίνω ότι η θέση του κ. Φίλη είναι δυσμενής. Πήγε χθες στο ΟΠΑ και τον αποδοκίμασαν οι ίδιοι οι φοιτητές».

Παίρνοντας και πάλι τον λόγο ο κ. Φίλης, απάντησε ότι η υπουργός «δεν γνωρίζει από λαό και κίνημα. Στο κίνημα υπάρχει και το στοιχείο της αντιδικίας».

Νίκος Φίλης - ΑΣΟΕΕ

Υπέρ του να γίνουν εκκαθαρίσεις στα πανεπιστήμια «αλλά να είναι ανοιχτά» τάχθηκε, νωρίετρα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Φίλης, ο οποίος χθες βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ μετά την εισβολή των ΜΑΤ.   «Λειτουργούν τα πανεπιστήμια με τα ΜΑΤ τριγύρω; » αναρωτήθηκε, ο πρώην υπουργός Παιδείας με αφορμή την είσοδο των ΜΑΤ στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ επιμένοντας ότι η απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει η ΑΣΟΕΕ μέχρι τις 17 Νοεμβρίου ήταν «αψυχολόγητη». Σχολίασε ακόμα πως: «Όταν ταυτίζουμε  τους επαγγελματίες τρομοκράτες με τους πολλούς και τους εκατοντάδες και χιλιάδες πιθανά νέους οι οποίοι στο μυαλό τους για πολλούς λόγους κοινωνικούς, πολιτικούς και άλλους έχουν παραβατικές συμπεριφορές αυτό σημαίνει ότι δίνουμε τροφή στην τρομοκρατία, είναι κακή υπηρεσία στη δημοκρατία αυτό το πράγμα και αυτό πάει να κάνει σήμερα η ΝΔ, να ταυτίσει χιλιάδες παιδιά με παραβατικές συμπεριφορές, με πολιτικές συμπεριφορές που διαφωνούν μαζί τους με τις ομάδες των τρομοκρατών».

Απέδωσε σε σχεδιασμό της κυβέρνησης την είσοδο των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ για να κάνει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, διότι όπως είπε, δεν της βγαίνουν διάφορα ζητήματα και υπάρχει μεγάλη κριτική από την πλειοψηφία των πολιτών για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο ν αλλάξει την ατζέντα.  

Στη συνέχεια δήλωσε πως δημιουργείται μία σύγχυση που είναι επικίνδυνη όπως τη χαρακτήρισε για τη δημοκρατία, ανάμεσα στην τρομοκρατία και σε κοινωνικά φαινόμενα, τους μπαχαλάκηδες και άλλους «άλλο πράγμα  οι ομάδες οι εγκληματικές της τρομοκρατίας και άλλο πράγμα κοινωνικά φαινόμενα ακόμη και βίας τα οποία καταδικάζουμε π.χ να πετάξει κάποιος μία μολότοφ σε μία τζαμαρία, είμαι υπέρ της αναλογικής τιμωρίας, δεν μπορεί δηλαδή να σκοτώνεις έναν επειδή έκλεψε ένα καρβέλι ψωμί και δεύτερον είναι ότι δεν μπορείς να επιβάλλεις καμία ποινή εάν δεν έχει υπάρξει πράξη, δεν μπορείς δηλαδή να τιμωρείς την διάθεση, την εικαζόμενη διάθεση, δεν μπορείς να τιμωρείς κάποιον επειδή έχει πάνω του ένα μαχαίρι, τον τιμωρείς για οπλοκατοχή, όχι για οπλοχρησία». 

Επεισόδια - ΑΣΟΕΕ

Σχολιάζοντας, τέλος, τη διάταξη για την κακόβουλη βλασφημία, ο κ. Φίλης είπε πως  «επαναφέρουν μία μεσαιωνική αρχή, ότι όποιος βρίζει τα θεία μπορεί να τιμωρείται μέχρι δύο ετών φυλάκιση, αυτό όπως ξέρετε είναι η αρχή ενός φονταμενταλισμού, θα πλήξει τη δυνατότητα των πολιτών να εκφράζονται, τη δυνατότητα των πολιτών να παρακολουθούν θεατρικά έργα που δεν αρέσουν σε φανατικές ομάδες πιστών της μίας ή άλλης απόχρωσης. Θυμάστε τι έγινε στο Χυτήριο με τους Χρυσαυγίτες και τους άλλους παραχριστιανούς. Αυτά λοιπόν τώρα τα νομοθετεί η κυβέρνηση, νομοθετεί το λιντσάρισμα στην ουσία εναντίον διαφορετικών απόψεων και εντείνει ένα κλίμα περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης, βρισκόμαστε σε μία περίοδο που η κυβέρνηση επειδή αποτυγχάνει στους άλλους τομείς της πολιτικής της προσπαθεί να δημιουργήσει για το δικό της ακροατήριο μια συνοχή ιδεολογική με βάση αντιδραστικές νομοθετημένες πια αντιλήψεις». 

Αιχμές Μαυροειδάκου κατά των βουλευτών που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ

Από την πλευρά του, πάντως, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών  Φρουρών της Αστυνομίας  Στράτος Μαυροειδάκος, επίσης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ,  με αφορμή την παρουσία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ των Νίκου Φίλη, Θεανούς  Φωτίου, Μερόπης Τζούφη, αλλά και της βουλευτού του ΜεΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα στην ΑΣΟΕΕ, δήλωσε  χαρακτηριστικά: 

«Δεν είναι ωραία εικόνα να βλέπουμε βουλευτές του κοινοβουλίου  όχι απέναντι μας αλλά να είναι εκεί δεν ξέρω για ποιο λόγο. Το επόμενο στάδιο είναι να υπάρχουν πολιτευτές και βουλευτές να κάνουν το παιχνιδάκι τους. Διότι οι συνάδελφοι μου ήταν εκεί με τις αντιασφυξιογόνες  μάσκες, πάνοπλοι, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αναρχικούς, όχι φοιτητές, εγώ δε νομίζω ότι είχαν καμία σχέση με τη φοιτητική κοινότητα αυτοί που ήταν εκεί. Λίγοι ήταν φοιτητές, όλοι οι άλλοι ήταν οι γνωστοί άγνωστοι που παρεισφρέουν».

Όπως κατήγγειλε, μάλιστα, όταν οι φοιτητές βγήκαν στις 2:30 από το κτήριο της ΑΣΟΕΕ για να κάνουν πορεία προς το Πολυτεχνείο και εκεί να κάνουν συνέλευση «στην οδό Χέυδεν τους περίμεναν 200 κουκουλοφόροι που μπήκαν και αυτοί στο Πολυτεχνείο».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο