LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2019 12:01 | Ανανέωση: 10 Νοεμβρίου 2019 11:55

Μητσοτάκης: Μέρισμα τον Δεκέμβριο – Αποκατάσταση της ασφάλειας στην χώρα

Τι λέει ο Πρωθυπουργός για την επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής και την έφοδο στην ΑΣΟΕΕ, τα αναδρομικά και τις μειώσεις φόρων, το Μεταναστευτικό και την Τουρκία.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΣΚΑΪ

Στοχευμένα και με έμφαση στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας θα μοιρασθεί το υπερπλεόνασμα στο τέλος του έτους, όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Προανήγγειλε και νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ την επόμενη χρονιά, ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι η πλήρης κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης έως τη λήξη της κυβερνητικής θητείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης για τον ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας πως θα υπάρξει μείωση και του χρόνου, αλλά και στοχευμένες αυξήσεις. Αναφορικά με το υπερπλεόνασμα, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως θα υπάρχει και θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. «Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις πολιτικές μας και δεν είναι σκοπός μου να κάνω ψηφοθηρική πολιτική. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο. Πάντα έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών για το 2020», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως είπε «η κυβέρνηση αυτή έχει σχέδιο, ανακουφίζει τους πιο αδύναμους, κινητοποιεί παραγωγικές δυνάμεις και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στρέβλωση της ελληνικής κοινωνίας». 

Όσον αφορά την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η δουλειά μου δεν είναι να παρεμβαίνω. Οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Έκανα μία επισήμανση και ζήτησα από τις τράπεζες να εξετάσουν την πολιτική τους. Ταυτόχρονα υπάρχει έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Δεν το γνωρίζαμε και δεν έπρεπε να το γνωρίζουμε. Απεδείχθη πόσο δίκιο είχαμε όταν αντικαταστήσαμε την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία θα λειτουργήσει ως Ανεξάρτητη αρχή. Ούτε η κυβέρνηση θα γνωρίζει τι θα κάνει ούτε και οι εμπλεκόμενες εταιρείες». 

Παράλληλα, μιλώντας για το ασφαλιστικό και τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «η απόφαση του ΣτΕ μας δικαίωσε». Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση θα προσαρμοστεί σε αυτές τις αποφάσεις. «Δεν είναι μία αναγκαστική προσαρμογή. Από τη στιγμή που υπήρξε σύνδεση του εισοδήματος με τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών αυτό το σύστημα κατέρρευσε», επεσήμανε.

«Πάμε σε ένα νέο σύστημα που στο σύνολο της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης όλοι θα είναι κερδισμένοι και σημαντικά. Το συνολικό όφελος θα είναι σημαντικό. Πρέπει να αποκαταστήσουμε σημαντικά την ασφαλιστική συνείδηση. Ένα απλό σύστημα θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα για τον ΕΦΚΑ. Δεν έχω αμφιβολία ότι από τη στιγμή που θα γίνει αυτή η αποσύνδεση θα δούμε αύξηση των δηλωθέντων εισοδημάτων», ανέφερε για το νέο ασφαλιστικό που θα προωθήσει η κυβέρνηση.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΣΚΑΪ 

Εξαρθρώθηκε σημαντικός βραχίονας της νεοτρομοκρατίας

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση και την πάταξη της εγχώριας τρομοκρατίας.

Τόνισε πως εξαρθρώθηκε "ένας πολύ επικίνδυνος επιχειρησιακός βραχίονας της νεοτρομοκρατίας στη χώρας" και μίλησε για συστηματική έρευνα και δεμένη δικογραφία για τα στοιχεία της οποία θα αποφασίσει η δικαιοσύνη

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την αντιτρομοκρατική για την επιχείρηση και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν και πρόσθεσε "αργά αλλά σταθερά αποκαθίστανται η ασφάλεια και η τάξη στη χώρα".

Αναφερόμενος στην εν εξελίξει επέμβαση της ΕΛΑΣ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο το πρωί, είπε ότι στόχος είναι να αποδοθούν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές "και να τελειώνουμε με τις γιάφκες, τους μπαχαλάκηδες και τα εργαστήρια κατασκευής μολότοφ".

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό στέλνει το μήνυμα ότι "το σύστημα σφίγγει" καθώς όσοι δικαιούνται άσυλο, θα το παίρνουν και όσοι δεν δικαιούνται, θα επιστρέφουν. Είπε ότι θα δημιουργηθούν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα σημειώνοντας ότι θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες.

Εκλογές το 2023

«Εκλογές το 2023, είμαστε κυβέρνηση τετραετίας, τόνισε ο πρωθυπουργός.

"Δεν διαπραγματευόμαστε με τσαμπουκάδες", είπε ο πρωθυπουργός για το μεταναστευτικό και σημείωσε πως και οι Ευρωπαίοι αλλάζουν σταδιακά τις θέσεις τους για το άσυλο.

Αντιδράσεις των κομμάτων για την συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «Ο κ. Μητσοτάκης σε μια ακόμη πολύ «δύσκολη» συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, που θα καταχωρηθεί μαζί με πολλές άλλες στο αρχείο ως παράδειγμα αντικειμενικής και αμερόληπτης δημοσιογραφιας, δεν έκρινε σκόπιμο -αφού δεν ρωτήθηκε άλλωστε- να πει κουβέντα για τις σοβαρές καταγγελίες περί ωμής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη σε βάρος του βουλευτή του κ. Σαλμά, ενώ ξεπέταξε σε τριάντα δευτερόλεπτα το σκάνδαλο νοβαρτις. Μας είπε μόνο ότι έβγαλε τη χώρα από την κρίση και ότι παρέλαβε από τον επάρατο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιονομικό κενό το οποίο αυτός μετέτρεψε σε υπερπλεόνασμα. Ούτε ο Χουντίνι τέτοια μαγικά. Αναμένοντας πότε ο κος Μητσοτάκης θα τολμήσει να δώσει μια κανονική συνέντευξη με αληθινές ερωτήσεις, περιμένουμε τουλάχιστον μια απάντηση στο ερώτημα της ημέρας: Θα διατηρήσει ως βουλευτή της ΝΔ τον κ. Σαλμά μετά τις χθεσινές καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, επικροτώντας έτσι τις πρακτικές αυτές ή θα τον αποπέμψει;».

Το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του αναφέρει «τους όρκους πίστης του στην τήρηση των δεσμεύσεων Τσίπρα για τα υπερπλεονασματα και την απαλλαγή την Ευρώπης από την ευθύνη αντιμετώπισης του προσφυγικού/μεταναστευτικού επανέλαβε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης. Οι προβλέψεις για αναιμική ανάπτυξη και το SOS που εκπέμπουν τα νησιά μας και όλη η χώρα, αποδεικνύουν τα επικίνδυνα αδιέξοδα της επιλογής του. Τουλάχιστον κατάλαβε και ουσιαστικά υιοθέτησε τη θέση μας ότι η αντιμετώπιση της ανομίας στα Πανεπιστήμια συνδέεται άμεσα με την διάπραξη αξιόποινων πράξεων. «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» γιατί δεν θα είχε χαθεί η ευκαιρία μιας λειτουργικής ρύθμισης για το άσυλο με ευρεία συναίνεση.  Πάλι καλά...».

«Ματωμένα πλεονάσματα και αναδιανομή της φτώχειας, με το μανδύα του κοινωνικού μερίσματος, στήριξη του κεφαλαίου, με το πρόσχημα της πράσινης ανάπτυξης και ενίσχυση του δόγματος νόμος και τάξη, είναι τα χαρακτηριστικά της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής, που επανέλαβε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης. Ακόμη και τα ελάχιστα που είχε υποσχεθεί για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, που φυσικά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των τεράστιων απωλειών, παραπέμπονται για το άγνωστο μέλλον. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα αποτελούν τα μόνιμα θύματα και στην κρίση και στη φάση της όποιας καπιταλιστικής ανάπτυξης», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Η Ελληνική Λύση αναφέρει ότι «Ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε μία συνέντευξη που ήταν "μία από τα ίδια" με πολλά "ΘΑ" και καθόλου σχέδιο! Ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα επιβάλει το νόμο και την τάξη, και την ίδια ώρα το Υπουργείο συνομιλούσε με δικηγόρο, γνωστή για τα .. "αισθήματα συμπάθειας" προς τους λεγόμενους "μπαχαλάκηδες", τους οποίους και άφηνε ελεύθερους στα Εξάρχεια! Όσο για την οικονομία, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να μείνει στη θεωρία, αφού τα γεγονότα τον διαψεύδουν! Μάλιστα τον Οκτώβριο υπήρξε ιστορικό χαμηλό σε θέσεις εργασίας και έκρηξη χρεών στην εφορία! Για τη διεξαγωγή εκλογών στο τέλος  της τετραετίας, όπως είπε, αυτό είναι κάτι που μένει να το δούμε, εκτός και αν η ανικανότητά τους, τους οδηγήσει στο δικό τους πολιτικό τέλος!».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο