LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2019 09:00 | Ανανέωση: 10 Νοεμβρίου 2019 09:10

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: “τέλος” στην ίδρυση Σχολών με.. βουλευτικές τροπολογίες (βίντεο)

Τι λέει η Υπ. Παιδείας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην ΑΣΟΕΕ, την επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο της, τις προσλήψεις στην Παιδεία και τις μετεγγραφές φοιτητών.

Νίκη Κεραμέως - Πρωινοί Τύποι 

«Ψηφίσαμε διάταξη που αποκαθιστά την φυσική έννοια του ασύλου και στόχος ήταν να αποφύγουμε τέτοιες ενέργειες», είπε η Υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», σχολιάζοντας την έφοδο των αστυνομικών στην ΑΣΟΕΕ, μετά τις καταγγελίες για απειλές κατά φοιτητών και διδασκόντων και σε συνέχεια των πληροφοριών για εύρεση κονταριών και κρανών από τους άνδρες της Αστυνομίας, στο υπόγειο του Πανεπιστημίου.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, αναφερόμενη στην επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής το Σάββατο, θα συνεχιστούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την εμπέδωση του συναισθήματος ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι ήδη με δράσεις του προηγούμενου διαστήματος έχει «καθαρίσει» η περιοχή έξω από την ΑΣΟΕΕ, η οποία το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσε «κέντρο παρεμπορίου», με τον χώρο του Πανεπιστημίου να «αξιοποιείται» ως «άσυλο» για όσους παρανόμως εμπορεύονταν προϊόντα ή διακινούσαν ναρκωτικά.

Ερωτηθείσα σχετικώς, η Υπουργός Παιδείας απάντησε ότι προφανώς η επιχείρηση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ γίνεται σε συνεννόηση με τις πρυτανικές Αρχές, τονίζοντας ότι «υπήρχαν και στο παρελθόν καταγγελίες από τις πρυτανικές Αρχές, αλλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για να υπάρξουν παρεμβάσεις προς αποκατάσταση της ασφάλειας για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Αναφερόμενη στην επίθεση μελών του Ρουβίκωνα στο πολιτικό της γραφείο, η κ. Κεραμέως είπε ότι «είναι πάρα πολύ λυπηρό ότι κάποιοι μέσω της βίας προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Εμείς δεν εκβιαζόμαστε, θα συνεχίσουμε να κάνουμε διάλογο για τον εκσυγχρονισμό των Πανεπιστημίων».

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και σε προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών για την κάλυψη κενών στις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Γιατί έγινε η αναστολή λειτουργίας των 37 Τμημάτων ΑΕΙ

Ερωτηθείσα για την αναστολή λειτουργίας των 37 Τμημάτων ΑΕΙ που είχαν ιδρυθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για να λειτουργήσουν από το 2020, η Υπουργός Παιδείας είπε στον ΑΝΤ1 ότι «η αναστολή έγινε για να ζητηθεί η γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής που είναι επιφορτισμένη με το έργο αυτό, κάτι που δεν είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ερευνηθεί εάν ένα Τμήμα πρέπει να ιδρυθεί, εάν χρειάζεται να λειτουργήσει προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκπαιδευτικές ανάγκες, εάν καλύπτονται οι μελέτες βιωσιμότητας κτλ. και εφόσον αυτό αξιολογηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή, τότε κάποια Τμήματα από αυτά θα λειτουργήσουν, με απώτερο στόχο να δώσουμε σωστή εκπαίδευση στους νέους και να τους δώσουμε πτυχία με αντίκρισμα».

Απαντώντας και στον Δήμαρχο Αγρινίου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Γεωπονικής στην πόλη, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, είπε ότι «δεν θέλουμε βιομηχανία πτυχίων χωρίς αντίκρισμα», επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσουν να υπάρχουν τα «τραγελαφικά περιστατικά με δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων με τροπολογίες βουλευτών της “τελευταίας στιγμής”».

Για τις μετεγγραφές φοιτητών, η Υπ. Παιδείας είπε «φέτος θα ισχύσει το περσινό σύστημα, καθώς δεν υπήρχε χρόνος να γίνουν αλλαγές, αναφέροντας ωστόσο ότι «ετοιμάζεται νέο πλαίσιο για τις μετεγγραφές, το οποίο θα διαμορφωθεί κατόπιν κοινωνικού διαλόγου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει πως τυχόν συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία θα τον βοηθούσε να "πάει στον Παράδεισο"12:45Τετάρτη 20 Αυγούστου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:31Τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένος12:17Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιήσει νέους πυραύλους σε περίπτωση που δεχθεί εκ νέου επίθεση από το Ισραήλ12:10Κυψέλη: Συνελήφθησαν δύο άτομα που κατηγορούνται ότι κατείχαν περισσότερα από 7 κιλά κάνναβης11:56Με Ελίασον στις Βρυξέλλες η ΑΕΚ11:41Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Τάρας Κατσκά 11:27Τροχαίο στην Αγία Παρασκευή: Έχασε τη ζωή του μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με Ι.Χ.11:12ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών10:58Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας ενέκρινε το σχέδιο κατάληψης της Πόλης της Γάζας, επιστράτευσε 60.000 εφέδρους10:44Άνδρας συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία - Είχε "οπλοστάσιο" στο σπίτι του10:30Καλαμπάκα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Αύρα – Νεκρός μοτοσικλετιστής (εικόνες)10:16Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε 60χρονη, γιατί παράτησε σκύλο στο αυτοκίνητο μέσα στη ζέστη10:02Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Αυγούστου09:48Τροχαίο Χανιά: Όχημα εκσφενδόνισε πεζό μέτρα μακριά09:34ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο TikTok09:20Έξι ανθρώπινα κεφάλια σε δρόμο στο κεντρικό Μεξικό09:05Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη08:50Πρόωρος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά 08:35Δήμος Αθηναίων: Ξήλωσε δεκάδες εγκαταλελειμμένους τηλεφωνικούς θαλάμους καρτοτηλεφώνων08:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο