LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Νοεμβρίου 2019 18:11

Πήραν μια περιουσία από ηλικιωμένη για “μαϊμού” τροχαίο

Πώς εξαπάτησαν την γυναίκα. Πόσες ακόμη απάτες είχε προσπαθήσει να στήσει μια ομάδα κακοποιών.

 Αυτοκίνητο - κινητό τηλέφωνο

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν 1 υπόθεση απάτης και 5 υποθέσεις απόπειρας απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν από τα μέσα τουλάχιστον Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη την 07-11-2019 νωρίς το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, ένας 60χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητούνται 2 ακόμη άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνεργοί του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη απατών, τετελεσμένη και σε απόπειρες, κατά συναυτουργία. 

Ειδικότερα, την 07-11-2019, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε οικίες ηλικιωμένων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, και τους ανέφερε ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν πάθει σοβαρά ατυχήματα, απαιτώντας από αυτούς την καταβολή χρηματικών ποσών. 

Οι ηλικιωμένοι αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται περί απάτης, με τη γυναίκα να καθορίζει το σημείο συνάντησης, όπου θα καταβαλλόταν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, κατήγγειλαν το περιστατικό στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι ενεδρεύοντας στο σημείο, μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εντόπισαν τον 60χρονο και τον συνέλαβαν. Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει τον ρόλο της παραλαβής των χρημάτων, μαζί με τα άλλα 2 μέλη της σπείρας, τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματά τους, προσποιούμενοι συνήθως τους γιατρούς και τον Αστυνομικό, αναφέροντας ότι σε συγγενικά τους πρόσωπα έχουν συμβεί διάφορα ατυχήματα.

Ακολούθως, εκμεταλλευόμενοι τον αιφνιδιασμό των θυμάτων τους και πολλές φορές, προσποιούμενοι και τα ίδια τα συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία είτε είχαν τραυματιστεί σοβαρά και έπρεπε να χειρουργηθούν άμεσα, είτε στην περίπτωση της τετελεσμένης απάτης, ήταν εμπλεκόμενο σε τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να αποφευχθεί η περαιτέρω ποινική διαδικασία σε βάρος του, απαιτούσαν από αυτούς μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η λεία που αποκόμισαν από την απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην αρχή της δράσης τους, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των μελών της σπείρας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμεραΣήμερα 21:20 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση με τον πρόεδρο της Grant Thornton Consulting, Νικόλαο Καραμούζη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grant Thornton, Βασίλη Καζά, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Future Unfold - Framing the Future of Technology», στο Μέγαρο Μουσικής.

Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματαΣήμερα 21:38 | Ειδήσεις

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι «ισχυρές και σεβαστές ξανά στην παγκόσμια σκηνή» και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη νωρίτερα φέτος

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο ΠαπαστεργίουΣήμερα 23:35 | Ειδήσεις

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι η εγκατάσταση καμερών σε σημεία όπου έχουν σημειωθεί, ή δυνητικά μπορεί να σημειωθούν συγκρούσεις δεν συνιστούν απλώς τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, αλλά ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑΣήμερα 23:09 | Ειδήσεις

«Είναι συναρπαστικό να βλέπω ότι Ελλάδα και ΗΠΑ αξιοποιούν αυτές τις ευκαιρίες. Να διαμορφώσουμε αυτή την εποχή μαζί» τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο Παπαστεργίου23:51Θεσσαλονίκη: Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας23:43Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις στη Βενεζουέλα23:35Παρτιζάν: Συμφώνησε ο Αντρέα Τρινκιέρι για να διαδεχτεί τον Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία23:27Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ23:19Τροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Στο νοσοκομείο ένας μοτοσικλετιστής (εικόνες)23:11Πιτσιλής - Future Unfold: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται σε "data-driven" Οργανισμό23:03Χατζηδάκης - Future Unfold: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύμμαχός μας εάν συνεχίσουμε να προχωρούμε με σοβαρότητα στην οικονομία22:58Θεσσαλονίκη – Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων έπειτα από 4 ώρες αποκλεισμού22:53Χίος: Συνελήφθη Τούρκος για εμπλοκή σε κατασκοπεία22:45Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας – Τι προβλέπει22:37Ο Όμιλος Antenna ενισχύει την ηγετική θέση του στον τομέα της ψυχαγωγίας - Νέα εξαγορά της Options & Town Cinemas22:29Ζελένσκι: Κανείς δεν μπορεί να διαλύσει τον κόσμο μόνος του – ούτε η Ρωσία22:24Δύο τροχαία στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστριες μεθυσμένες οδηγούς22:16Αττική: Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές αύριο Τετάρτη22:08Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα22:00Πέρασε η τροπολογία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων - Αναλυτικά οι νέες διατάξεις21:52Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη21:44Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματα21:36Ηράκλειο: Νταλίκα τυλίχθηκε στις φλόγες στον ΒΟΑΚ – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (εικόνες)21:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο