LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Νοεμβρίου 2019 18:11

Πήραν μια περιουσία από ηλικιωμένη για “μαϊμού” τροχαίο

Πώς εξαπάτησαν την γυναίκα. Πόσες ακόμη απάτες είχε προσπαθήσει να στήσει μια ομάδα κακοποιών.

 Αυτοκίνητο - κινητό τηλέφωνο

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν 1 υπόθεση απάτης και 5 υποθέσεις απόπειρας απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν από τα μέσα τουλάχιστον Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη την 07-11-2019 νωρίς το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, ένας 60χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητούνται 2 ακόμη άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνεργοί του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη απατών, τετελεσμένη και σε απόπειρες, κατά συναυτουργία. 

Ειδικότερα, την 07-11-2019, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε οικίες ηλικιωμένων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, και τους ανέφερε ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν πάθει σοβαρά ατυχήματα, απαιτώντας από αυτούς την καταβολή χρηματικών ποσών. 

Οι ηλικιωμένοι αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται περί απάτης, με τη γυναίκα να καθορίζει το σημείο συνάντησης, όπου θα καταβαλλόταν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, κατήγγειλαν το περιστατικό στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι ενεδρεύοντας στο σημείο, μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εντόπισαν τον 60χρονο και τον συνέλαβαν. Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει τον ρόλο της παραλαβής των χρημάτων, μαζί με τα άλλα 2 μέλη της σπείρας, τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματά τους, προσποιούμενοι συνήθως τους γιατρούς και τον Αστυνομικό, αναφέροντας ότι σε συγγενικά τους πρόσωπα έχουν συμβεί διάφορα ατυχήματα.

Ακολούθως, εκμεταλλευόμενοι τον αιφνιδιασμό των θυμάτων τους και πολλές φορές, προσποιούμενοι και τα ίδια τα συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία είτε είχαν τραυματιστεί σοβαρά και έπρεπε να χειρουργηθούν άμεσα, είτε στην περίπτωση της τετελεσμένης απάτης, ήταν εμπλεκόμενο σε τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να αποφευχθεί η περαιτέρω ποινική διαδικασία σε βάρος του, απαιτούσαν από αυτούς μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η λεία που αποκόμισαν από την απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην αρχή της δράσης τους, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των μελών της σπείρας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κεντρικό σημείο των αιτημάτων αποτελεί η κατηγορηματική αντίθεση στη μεταφορά της διαχείρισης και του ελέγχου των αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

Σίδνεϊ: Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στον ΑΝΤ1 για την τρομοκρατική επίθεσηΣήμερα 20:36 | Ειδήσεις

Από την τρομοκρατική επίθεση έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο ένας από τους δύο δράστες.

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτωνΣήμερα 21:39 | Ειδήσεις

Πολλά παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πατέρας και γιός οι δράστες της επίθεσης.

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κομισιόν: Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής: Κάτω από 10% το "κενό" ΦΠΑ το 202423:30Παναθηναϊκός: 2-1 τον Βόλο με "σφραγίδα" Ντέσερς και "σωτήρα" Λαφόν23:14Η ΟΛΜΕ συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ23:00Show Παυλίδη και 4-0 η Μπενφίκα 22:46Χανιά: Αιματηρή ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης22:32Άρης – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι τα είχε όλα εκτός από γκολ22:18Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου22:04Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων21:50Ο ΑΝΤ1 στηρίζει τη "Φλόγα" για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης 21:36Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Τον γκρέμισε… από τη δεύτερη θέση21:22Σίδνεϊ: Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στον ΑΝΤ1 για την τρομοκρατική επίθεση21:09Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Σαν… σίφουνας πέρασε η “Ένωση” από το Αγρίνιο20:55Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση20:41ANT1 Sports: Εκτός έδρας δοκιμασία για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό κόντρα στον φιλόδοξο Άρη20:27Άρης Μουγκοπέτρος: Τροχαίο ατύχημα για τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου - Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο20:13Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:59Σοκαρισμένη η Αυστραλία από την «τρομοκρατική» και «αντισημιτική» επίθεση στο Σίδνεϊ που άφησε 12 νεκρούς19:42Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος19:28Σίδνεϊ - Βασιλιάς Κάρολος: Η σύζυγος μου κι εγώ, είμαστε αποτροπιασμένοι και λυπημένοι από τη φοβερή αντισημιτική επίθεση19:11Ο Ολυμπιακός «ισοπέδωσε» το Περιστέρι18:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο