LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Νοεμβρίου 2019 16:51

Κεφαλογιάννης: να καταδικάσει η Κομισιόν την απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Υπογραμμίζει πως η Τουρκία δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και καταπατά τη Συνθήκη της Λωζάννης, αποκαλώντας τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική.

Μανώλης Κεφαλογιάννης

Την απόλυτη καταδίκη την Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορών όπως αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ζητά με ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, πέραν των όσων απαράδεκτων και ανιστόρητων εμπεριέχονται ότι δήθεν η Ελλάδα βασάνισε Τούρκους και Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας και τους εξολόθρευσε συστηματικά, στην ανακοίνωσή του κάνει και μία αναφορά για «απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα».

«Και εδώ ακριβώς υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να τονιστούν και να μην αφήνονται σκιές κατά της Ελλάδος», συνεχίζει ο κ. Κεφαλογιάννης ξεκαθαρίζοντας ότι, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, δεν υφίσταται καμία τουρκική μειονότητα, αλλά μόνο μουσουλμανική.

«Αν και η Τουρκία είναι ένα υπό ένταξη (στην Ε.Ε.) κράτος, δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Η τουρκική πολιτική ηγεσία επιχειρεί τα τελευταία χρόνια, ιδίως διά του Προέδρου της, να αμφισβητήσει μία Διεθνή Συνθήκη, αυτήν της Λωζάννης, σε μία προσπάθεια να προχωρήσει σε αναθεώρησή της. Αυτό έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τροπολογία που κατετέθη σε Ψήφισμα για το “πάγωμα” των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία, ενώ η Συνθήκη της Λωζάννης θεωρείται κοινοτικό κεκτημένο», συμπληρώνει ο κ. Κεφαλογιάννης.

Επισημαίνει ότι η Ελλάδα ως μία σύγχρονη δημοκρατία δυτικού τύπου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και 40 χρόνια, σέβεται απόλυτα το Διεθνές Δίκαιο, τις ατομικές και τις θρησκευτικές ελευθερίες των πολιτών της, τα δικαιώματα των μειονοτήτων, χωρία καμία απολύτως διάκριση στην αντιμετώπιση των πολιτών της. Και στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής της ΝΔ διατυπώνει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα εξής ερωτήματα: «Είναι σε γνώση της η απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών; Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί σχετικά με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση;».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤι καιρό θα κάνει την ΤρίτηΧθες 16:29 | Ειδήσεις

Οι άνεμοι θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ. Δείτε αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Τριήμερο εθνικό πένθος μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στην ΑνδαλουσίαΣήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Η επανέναρξη των σιδηροδρομικών δρομολογίων που συνδέουν τη Μαδρίτη με μεγάλες πόλεις της Ανδαλουσίας αναμένεται πως θα γίνει «περί τη 2η Φεβρουαρίου».

Ν. Κεραμέως - Καλημέρα Ελλάδα: 10.000 νέες θέσεις εργασίας στις γυναίκες σε εταιρίες και ειδικότερα σε μητέρεςΣήμερα 09:37 | Ειδήσεις

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μίλησε σήμερα, στο «Καλημέρα Ελλάδα»  για την ανεργία τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις.

Μητσοτάκης για αγροτικό: Οι οποιεσδήποτε λύσεις πρέπει να σέβονται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώραςΣήμερα 06:32 | Ειδήσεις

Σε ερώτηση για την ανταπόκριση που βρήκε από την πλευρά των αγροτών των μπλόκων στη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: "Είμαι άνθρωπος καλών προθέσεων αλλά δεν είμαι αφελής".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αντετοκούνμπο για παραμονή στους Μιλγουόκι Μπακς : Δεν ξέρω, το βλέπω μέρα με τη μέρα11:36Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου λόγω ισχυρών ανέμων11:20Τριήμερο εθνικό πένθος μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ανδαλουσία11:06Νέα συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με Κώστα Τσιάρα σήμερα10:52Ν. Κεραμέως - Καλημέρα Ελλάδα: 10.000 νέες θέσεις εργασίας στις γυναίκες σε εταιρίες και ειδικότερα σε μητέρες 10:38Γιώργος Μαζωνάκης: Στον εισαγγελέα ο Στέφανος Παπαδόπουλος για κατάθεση σχετικά με τη μήνυση10:24Στο νοσοκομείο 18χρονος στη Ρόδο μετά από ομαδική εισβολή και επίθεση μέσα στο σπίτι του10:10Συμβούλιο Ειρήνης: Τα μέλη, το κόστος και η αποστολή - Πρώτος πρόεδρος ο Τραμπ09:56Σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά της Λακωνίας09:42Έγκλημα στο Αγρίνιο: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον κοινοτάρχη Λιθοβουνίου09:28Κωστούλας: Αδιανόητο γκολ με ψαλιδάκι κόντρα στην Μπόρνμουθ (βίντεο)09:14Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” πάνω σε ξεριζωμένο από τους ισχυρούς ανέμους δένδρο09:00Ισχυροί άνεμοι προκαλούν προβλήματα σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη δυτική Ελλάδα08:46Ισπανία: Δεκάδες αγνοούμενοι μετά το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα08:32Ταξί: Νέα 48ωρη απεργία ανακοίνωσε ο ΣΑΤΑ08:18Τραγωδία στη Νεστάνη Τρίπολης - Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός μετά από φωτιά08:04Θεσσαλονίκη: 38χρονος "άδειασε" 14 αυτοκίνητα μέσα σε μια νυχτά07:50Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;07:36Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου07:22Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη - Κίνδυνος για δίκτυα και δορυφόρους07:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο