LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Νοεμβρίου 2019 16:51

Κεφαλογιάννης: να καταδικάσει η Κομισιόν την απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Υπογραμμίζει πως η Τουρκία δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και καταπατά τη Συνθήκη της Λωζάννης, αποκαλώντας τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική.

Μανώλης Κεφαλογιάννης

Την απόλυτη καταδίκη την Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορών όπως αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ζητά με ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, πέραν των όσων απαράδεκτων και ανιστόρητων εμπεριέχονται ότι δήθεν η Ελλάδα βασάνισε Τούρκους και Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας και τους εξολόθρευσε συστηματικά, στην ανακοίνωσή του κάνει και μία αναφορά για «απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα».

«Και εδώ ακριβώς υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να τονιστούν και να μην αφήνονται σκιές κατά της Ελλάδος», συνεχίζει ο κ. Κεφαλογιάννης ξεκαθαρίζοντας ότι, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, δεν υφίσταται καμία τουρκική μειονότητα, αλλά μόνο μουσουλμανική.

«Αν και η Τουρκία είναι ένα υπό ένταξη (στην Ε.Ε.) κράτος, δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Η τουρκική πολιτική ηγεσία επιχειρεί τα τελευταία χρόνια, ιδίως διά του Προέδρου της, να αμφισβητήσει μία Διεθνή Συνθήκη, αυτήν της Λωζάννης, σε μία προσπάθεια να προχωρήσει σε αναθεώρησή της. Αυτό έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τροπολογία που κατετέθη σε Ψήφισμα για το “πάγωμα” των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία, ενώ η Συνθήκη της Λωζάννης θεωρείται κοινοτικό κεκτημένο», συμπληρώνει ο κ. Κεφαλογιάννης.

Επισημαίνει ότι η Ελλάδα ως μία σύγχρονη δημοκρατία δυτικού τύπου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και 40 χρόνια, σέβεται απόλυτα το Διεθνές Δίκαιο, τις ατομικές και τις θρησκευτικές ελευθερίες των πολιτών της, τα δικαιώματα των μειονοτήτων, χωρία καμία απολύτως διάκριση στην αντιμετώπιση των πολιτών της. Και στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής της ΝΔ διατυπώνει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα εξής ερωτήματα: «Είναι σε γνώση της η απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών; Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί σχετικά με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση;».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗράκλειο: Στην πίστα του αεροδρομίου οι αγρότες μετά τα επεισόδια (βίντεο)Σήμερα 14:35 | Ειδήσεις

Το αεροδρόμιο δεν δέχεται πτήσεις μέχρι νεοτέρας.

Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη ΔεκεμβρίουΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ' όλα».

Ένταση στην Καρδίτσα: Αγρότες πέταξαν ζωοτροφές και σανό έξω από το γραφείο Τσιάρα (βίντεο)Σήμερα 14:04 | Ειδήσεις

Ο αποκλεισμός του γραφείου του υπουργού αποφασίστηκε χτες, Κυριακή, στη συνέλευση του μπλόκου Ε-65, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα.

Γκιλφόιλ: Η Ελλάδα πυλώνας στη στρατηγική Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και Τεχνητή ΝοημοσύνηΣήμερα 15:31 | Ειδήσεις

Η κ. Γκιλφόιλ στάθηκε ιδιαίτερα στη σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας, την οποία χαρακτήρισε «ιστορικά σταθερή και αξιόπιστη».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκιλφόιλ: Η Ελλάδα πυλώνας στη στρατηγική Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και Τεχνητή Νοημοσύνη15:47Λαμία: Απέσυραν οι αγρότες τα τρακτέρ από τους παραδρόμους στο μπλόκο του Μπράλου15:33Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δυτική Περιφερειακή λεωφόρο Υμηττού15:19ΔΕΗ: "Quiet Hour" στο δίκτυο καταστημάτων για πιο συμπεριληπτική εμπειρία των πελατών της15:10Αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στην Πάτρα - Κλειστός ο κόμβος Γλαύκου (βίντεο)15:05Εργατικό ατύχημα στην Πάτρα: Οικοδόμος έπεσε από κτίριο και τραυματίστηκε σοβαρά14:51Ηράκλειο: Στην πίστα του αεροδρομίου οι αγρότες μετά τα επεισόδια (βίντεο)14:37Ένταση στην Καρδίτσα: Αγρότες πέταξαν ζωοτροφές και σανό έξω από το γραφείο Τσιάρα (βίντεο)14:23Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την ενοχή και των δύο κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας14:08Κρήτη: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στα αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων (βίντεο)13:54Θεσσαλονίκη: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας13:40Ζάκυνθος - Ο πατέρας του 2χρονου στο Πρωινό: Προσπαθώ να δείχνω ότι είμαι καλά, αλλά τα χάνω13:26Νορβηγία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο του Όσλο13:12Ναύπακτος: Άνδρας συνελήφθη μετά από άσκοπους πυροβολισμούς έξω απο το σπίτι του12:58Λαμία: Έκλεισαν οι αγρότες τον Μπράλο στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας12:44Εντείνονται τα μπλόκα των αγροτών στην Ήπειρο12:30Σάμος: Τούρκος διακινητής έριξε στη θάλασσα 37 μετανάστες - Εντοπίστηκε η σορός ενός 12χρονου αγοριού12:16Αγροτοκτηνοτρόφοι: Σε εξέλιξη το παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο12:02Τροχαίο δυστύχημα στη Ξάνθη με δύο νεκρούς - Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός11:48Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη Δεκεμβρίου11:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο