LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Νοεμβρίου 2019 14:59

ΕΟΤ: προβολή της Ελλάδας στη δημοφιλέστερη ταξιδιωτική εκπομπή της Κίνας

Νέα αύξηση καταγράφουν οι αφίξεις και οι κρατήσεις από την Κίνα προς τη χώρα μας.

ΕΟΤ - Κίνα - Τουριστική προβολή

Τη μεγαλύτερη τουριστική προβολή στο κινεζικό κοινό τα τελευταία χρόνια είχε η Ελλάδα με τη μετάδοση στις 9 και 16 Οκτωβρίου δύο επεισοδίων για την Κεφαλλονιά και τη Σαντορίνη του κορυφαίου ταξιδιωτικού show «Feel the world» από την ψηφιακή βίντεο-πλατφόρμα IQIYI (το κινεζικό Youtube), το μέσο κοινωνικής δικτύωσης WEIBO και το BTV.

Τα γυρίσματα των δύο επεισοδίων με πρωταγωνίστρια τη δημοφιλή κινέζα ηθοποιό  Dilireba Dilimulati, πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο ύστερα από πρόσκληση της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κίνας και την κάλυψη μέρους των αεροπορικών εισιτηρίων της πολυμελούς κινεζικής αποστολής, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, τοπικών φορέων των δύο νησιών και ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το gnto.gov.gr.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τη μετάδοση των επεισοδίων αυτών είναι εντυπωσιακά:

ΕΟΤ - Κίνα - Τουριστική προβολή

  • Τα δύο επεισόδια κατέλαβαν την πρώτη θέση στη λίστα “Hot Topics” του IQIYI.
  • Το hashtag #Dilireba travel in Greece# στο Weibo έφτασε στο νο.1 του Travel Topic List με 1,4 δις. views & 15.669.000 discussions.
  • Το hashtag της εκπομπής # Feel the World# στο Weibo έχει 2,73 δις. views και 68.1000.000 discussions.
  • Το hashtag "Dilierba wedding dress in Greece" στην βίντεο-πλατφόρμα “Douyin” έφτασε στο νο.1 της κατάταξης στις αναζητήσεις της πλατφόρμας.
  • Το hashtag "Dilireba recalls grandma in Greece" στο ενημερωτικό site “Today’s Headline” έφτασε στο νο.1 της κατάταξης στις σχετικές αναζητήσεις.

Αναρτηθήκαν διάφορα posts με το λογότυπο του ΕΟΤ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο της εκπομπής όσο και της  Dilireba με πάνω από 615.000 views μέχρι στιγμής.

ΕΟΤ - Κίνα - Τουριστική προβολή

Η εκπομπή «Slow life: Feel the world», η οποία κατατάσσεται στην κατηγορία Celebrity Travel Reality Show, μεταδόθηκε για πρώτη φορά το 2018 (season 1) από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης SINA WEIBO και απέσπασε πάνω από 400 εκατομμύρια προβολές (video views) και πάνω από 1,5 δις topic views (# hashtag). Η εκπομπή ακολουθεί δημοφιλείς επώνυμους καλλιτέχνες και influencers σε προορισμούς που οι ίδιοι επιλέγουν και απευθύνεται σε κοινό υψηλού εισοδηματικού και μορφωτικού επιπέδου.

Η Dilireba, την οποία ακολουθούν πάνω από 63 εκατ. followers στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης WEIBO,  έχει λάβει τα τελευταία χρόνια σημαντικές διακρίσεις στην Κίνα (Most Popular New Actress at the 2015 National Drama Awards, Best New Artist Award of the 2016 China-UK Film Festival, Best Supporting Actress at The 23rd Shanghai TV festival "Magnolia Award" κ.α.) ενώ παράλληλα συνεργάζεται διαφημιστικά με φημισμένες διεθνείς εμπορικές φίρμες.

ΕΟΤ - Κίνα - Τουριστική προβολή

Ο ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ILTM China 2019

Στο μεταξύ, με τα θετικά μηνύματα ότι οι αφίξεις και οι κρατήσεις από την Κίνα προς την Ελλάδα καταγράφουν νέα αύξηση, διατηρώντας τη δυναμική της διψήφιας αύξησης της περσινής χρονιάς (+25,18 %), ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού International Luxury Tourism Market China 2019 (ILTM China 2019), που πραγματοποιήθηκε στην Σαγκάη από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2019.

Το περίπτερο του ΕΟΤ, τον οποίο εκπροσώπησαν ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κίνας,  Γιάννης Πλεξουσάκης, και ο αναπληρωτής προϊστάμενος,  Χρυσόστομος Κωστής, συμμετείχαν ως συνεκθέτες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού,  Αλέξανδρου Θάνου, εκπρόσωποι του ΗΑΤΤΑ και ταξιδιωτικά γραφεία.

Υπενθυμίζεται ότι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Έκθεσης, ανακοινώθηκε η έναρξη από τον Ιούλιο του 2020 απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας - Σαγκάης από την Juneyao Air, σε συνάντηση του προέδρου της εταιρείας κ. Zeal Hong Laing με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνο Λούλη και τον γενικό πρόξενο στην Σαγκάη, Βασίλη Κονιάκο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)Σήμερα 14:05 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντικρούοντας τις κινδυνολογίες και τις κατηγορίες της τουρκικής πλευράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης ΠαπανώταςΣήμερα 15:01 | Ειδήσεις

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι εξαιρεί από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Παπανώτα.

Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουνΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πότε μπαίνουν σε εφαρμογή και τι περιέχουν τα δύο καλάθια, ενόψει της πασχαλινής αγοράς.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)14:04Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:27ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά12:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο