LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 07 Νοεμβρίου 2019 14:18

Καταγγελίες Κικίλια και για οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΘΕΑ

Τι αναφέρει το πόρισμα του ΓΛΚ που κατέθεσε ο Υπ. Υγείας. Έντονη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κικίλιας - ΚΕΘΕΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν στη Βουλή οι νέες καταγγελίες Κικίλια για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ.

Σε συνέχεια όσων αποκάλυψε χθες, ο υπουργός Υγείας κατέθεσε σήμερα στη Βουλή πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) για την ελεγκτική περίοδο 1/7/2018 μέχρι το 30/6/2019, στο οποίο καταγράφονται –μεταξύ άλλων- τεράστιες δαπάνες και μάλιστα, χωρίς νόμιμα δικαιολογητικά, καθώς και μη ρεαλιστική κατάρτιση του προϋπολογισμού εξόδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κικίλιας που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες αποκαλύψεις, στο πόρισμα του ΓΛΚ καταγράφονται δεσμεύσεις χρηματικών ποσών που δεν χρησιμοποιούνται, καταβολή χρηματικών ποσών που υπογράφονται από το ίδιο πρόσωπο (ταμία και εκκαθαριστή), χρηματικά εντάλματα που δεν φέρουν την ιδιότητα και το ονοματεπώνυμο εκείνων που τα υπογράφουν, καθώς και ελλιπή δικαιολογητικά δαπανών μετακίνησης. Η έρευνα εντόπισε μεγάλα ποσά για απευθείας αναθέσεις ενώ δεν υπήρχε πρόγραμμα προμηθειών, καθώς επίσης, και μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών στην προμήθεια αγαθών από το ΚΕΘΕΑ «Σχήμα – Χρώμα».

«Σας είπα να μην βιάζεστε, ως πολιτική ηγεσία τώρα παίρνουμε τα στοιχεία για την οικονομική διαχείριση στο ΚΕΘΕΑ τα τελευταία χρόνια, προσοχή και εγκράτεια όπως τοποθετούμαστε. Καταλαβαίνετε ότι στα πλαίσιο ελέγχου οικονομικών κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα αποκαλυφθεί», ανέφερε ο κ. Κικίλιας και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει  οργανωμένη διοίκηση για να ελέγξει τα οικονομικά.

Τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας προκάλεσαν την έκρηξη του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού που τον κατηγόρησε για διασυρμό του ΚΕΘΕΑ.

Το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που κατέθεσε στην Βουλή ο Βασίλης Κικίλιας:

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο