LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Νοεμβρίου 2019 12:48

Μεταναστευτικό: μαίνονται πολιτικές κόντρες και αντιδράσεις (εικόνες)

Συνεχίζουν οι αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Μαίνεται και η πολιτική κόντρα για το μπάρμπεκιου και τη διαχείριση.

σουβλάκια - χοιρινό - μετανάστες - Βουλή

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Από τη μια πλευρά, οι μετακινήσεις στην ενδοχώρα, που προκαλούν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και από την άλλη η διαμάχη για το «μπάρμπεκιου» του Χρήστου Γιαννούλη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει «βήμα πίσω» από τη δήλωσή του για το μπάρμπεκιου έξω από το ΚΥΤ των Διαβατών δίπλα από δομή φιλοξενίας προσφύγων, μια πρακτική την οποία είχε χαρακτηρίσει «σαδισμό και κτηνωδία». Σήμερα μέσω του Facebook, είπε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του, δέχονται απειλές.

Χρ. Γιαννούλης - facebook - σύζυγος

O πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κεντρικής επιτροπής, Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στον Real FM, έκανε λόγο για ανείπωτες απρέπειες τις οποίες διαφημίζουν πολλά στελέχη της ΝΔ.

«Υπάρχει ένα θέμα αγωγής, παιδείας, ευθύνης των πολιτικών προσώπων και έχει να κάνει με την ανατροφή από το σπίτι σου. Κανένας δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να μπεις στο αυτοκίνητο και να έχεις τσιφτετέλια στη διαπασών και να περάσεις έξω από ένα κοιμητήριο την ώρα που γίνεται κηδεία. Είναι όμως απρέπεια, οφείλεις να το σκεφτείς», δήλωσε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 7:20 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" μεταφέροντας 133 μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 35 από τη Χίο.

Εντός  της ημέρας στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσει και το πλοίο "Νήσος Ρόδος" μεταφέροντας 15 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω αλλά και το Blue Star Patmos μεταφέροντας 14 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Νέο «μπλόκο» σε πούλμαν με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στήθηκε αυτήν τη φορά από τους κατοίκους της Καρίτσας στη Λάρισα. Έκλεισαν και τις δυο εισόδους προκειμένου να μην μπουν στο χωριό τους 40 προσφυγόπουλα  από 12 έως 18 ετών, που επρόκειτο να εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

κάτοικοι - Καρίτσα - μπλόκο - πρόσφυγες - μετανάστες

κάτοικοι - Καρίτσα - μπλόκο - πρόσφυγες - μετανάστες

Και στα Γιαννιτσά συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων, με τους μαθητές του ΕΠΑΛ της πόλης να παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη, κάνοντας κατάληψη στο σχολείο τους και πραγματοποιώντας πορεία προς το Πνευματικό Κέντρο της Πόλης.

Κατάληψη - ΕΠΑΛ Γιαννιτσών - προσφυγες - μετανάστες

Κατάληψη - ΕΠΑΛ Γιαννιτσών - προσφυγες - μετανάστες

Στο μεταξύ άλλοι 47 νέοι πρόσφυγες έφθασαν το πρωί σε ακτές της Σάμου.  Άνδρες της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν και τον 35χρονο αλλοδαπό χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη.

Μουτζούρης: Αδιέξοδη η κατάσταση

Ο  περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104, αναφέρθηκε στην προσπάθεια αποσυμφόρησης και ισοκατανομής σε όλη τη χώρα προσφύγων και μεταναστών, γεγονός που δυσχεραίνεται από την αύξηση των εισροών.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες και δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν είναι πολύ αισιόδοξος και νιώθει αδιέξοδο στο συγκεκριμένο θέμα,  ο κ. Μουτζούρης είπε πως «είναι στα όρια της εκρήξεως, διότι θεωρούν ότι μετά τη Ευρώπη η οποία σφράγισε τα σύνορα της σε αυτό το θέμα ως προς την Ελλάδα και η Ελλάδα σφραγίζει τα σύνορα της, διότι οι αναχωρήσεις 120 ανθρώπων δεν κάνουν τίποτα. Αυτή τη στιγμή η εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών σε ανοιχτές δομές, η εγκατάσταση σε ξενοδοχεία, μερικά  υψηλής ποιότητας αποτελεί ένα δέλεαρ, η ύπαρξη καλών συνθηκών  υποδοχής τους  προκαλεί την επιθυμία να έρθουν. Από κει και πέρα έχω την εντύπωση ότι μόνο με πολιτικά μέσα μπορεί να βρεθεί λύση και όταν λέω πολιτικά μέσα ξεφεύγουν των ορίων της Ελλάδας, η Ευρώπη με τον Ερντογάν».

Στεφανής: διαχειριζόμαστε το προσφυγικό – μεταναστευτικό με σχέδιο και σοβαρότητα

«Διαχειριζόμαστε την κατάσταση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος με σοβαρότητα, σχέδιο και με εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη». Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός 'Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, αρμόδιος συντονιστής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Βίτσα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αρμοδιότητες του.

«Η τοποθέτηση μου στη θέση του συντονιστή έχει ξεκάθαρο στόχο. Την υλοποίηση του ήδη εγκεκριμένου σχεδίου δράσης ώστε να βελτιστοποιηθούν τα αποτελέσματα», επεσήμανε ο κ. Στεφανής και πρόσθεσε ότι ο ρόλος και η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο και αφορά διαμονή, μεταφορά, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη.

Από την πλευρά του, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «μοιάζει να έμαθε και να κατάλαβε πραγματικά ότι τους πρόσφυγες δεν τους έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μουζάλας, η Χριστοδουλοπούλου αλλά ο πόλεμος, η κρίση, η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή».

Ακόμα, ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για ορισμένα στελέχη της ΝΔ «που κάνουν πίσω πολλά βήματα χαϊδεύοντας αυτιά πάνω στο αφήγημα των εισβολέων και του εξισλαμισμού». «Τελευταία έχουμε τους ενωμένους χοιρινομεθύστακες, τους οποίους ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης πρόθυμα προβάλουν, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο δημοκρατικός κόσμος θα αντισταθεί και θα τους τιμωρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε ένα συγκεκριμένο ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προσφυγικού προβλήματος. Ήδη έχουν μεταφερθεί 1.193 άτομα στην ενδοχώρα. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, εμείς αφήνουμε τα έργα μας να μιλήσουν και θα μιλήσουν», υπογράμμισε από την πλευρά του ο υφυπουργός 'Αμυνας.

 Φωτογραφίες: onlarissa.gr, thestival.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο