LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Νοεμβρίου 2019 09:20 | Ανανέωση: 07 Νοεμβρίου 2019 09:21

Τσιάρας στον ΑΝΤ1: Αυστηροποίηση των ποινών για τους παιδεραστές (βίντεο)

Τι αλλάζει για την κατοχή και ρίψη μολότοφ. Οι αλλαγές στον νέο ΠΝ για τα βαριά εγκλήματα. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Κώστας Τσιάρας - Καλημέρα Ελλάδα

Για την «υιοθέτηση κοινής λογικής που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη» έκανε λόγο, αναφερόμενος στις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

 Αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα των μολότοφ, είπε πως πλέον η κατοχή μολότοφ είναι αδίκημα, ενώ στην περίπτωση που η αυτοσχέδια βόμβα εκτοξευτεί θα υπάρχει ποινή φυλάκισης έως και δέκα χρόνια.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε χρήση μολότοφ στην Ευρώπη», είπε ο Κώστας Τσιάρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα είναι βαρύ αδίκημα η εύρεση υλικών για την κατασκευή της.

 Ο Υπουργός σημείωσε πως «αλλάξαμε ζητήματα που απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία», υπογραμμίζοντας πως «η Δικαιοσύνη υπάρχει για να προστατέψει τους πολίτες» και αναφέρθηκε σε «σωρηδόν αποφυλάκιση ανθρώπων που έκαναν βαριά εγκλήματα».

Ειδικότερα, φέρνοντας παραδείγματα αυστηροποίησης ποινών αναφέρθηκε στην τρομοκρατία, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, η οποία μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και την ενεργή δωροδοκία, που «ήταν θέμα για το οποίο τιμωρούμασταν».

Αναφέρθηκε όμως ο Υπουργός Δικαιοσύνης και στην υποχρέωση της χώρας για την επαναφορά του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία περιλαμβάνεται επίσης στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

«Το προηγούμενο διάστημα η ΕΛΑΣ δεν μπορούσε να επέμβει για διατάραξη κοινής ησυχίας, πλέον την αναβαθμίσαμε σε πλημμέλημα», συμπλήρωσε ο Κώστας Τσιάρας.

Ερωτηθείς σχετικά με το έγκλημα της παιδεραστίας κυρίως σε συνάρτηση με τα αυξημένα κρούσματα του πρόσφατου παρελθόντος, αν και εξέφρασε τη θέση του λέγοντας πως «δεν πρέπει να νομοθετούμε με βάση του τι απασχολεί την κοινή γνώμη, αλλά με βάση του τι βασανίζει τον πολίτη», ανακοίνωσε ότι μέχρι τη Δευτέρα κατατίθεται τροπολογία για την αυστηροποίηση των ποινών.

Τροπολογία, όμως, κατατίθεται και για την αυστηροποίηση των ποινών για τους διακινητές ανθρώπων, έκανε γνωστό ο Υπουργός.

Ειδική αναφορά έγινε και στην καταστροφή ξένης περιουσίας, χαρακτηρίζοντάς την «ανοιχτή πληγή που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση». Όπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, το πρόβλημα πλέον αντιμετωπίζεται, όπως και αυτό των συλλογικοτήτων που βρίσκονταν με άνεση υπουργεία, νοσοκομεία, πρεσβείες.

Αναφερόμενος, τέλος στις αλλαγές που φέρνει ο ποινικός κώδικας στην αλλαγή του καθεστώτος για τα κόκκινα δάνεια, είπε πως, «η μόνη δυνατότητα διαχείρισης των κόκκινων δανείων είναι να τα πουλήσουν οι τράπεζες στα funds» και διερωτήθηκε «αν θέλουμε να μείνουμε σε αυτό το καθεστώς ή σε ένα άλλο στο οποία να μπορούν οι τράπεζες να διαχειριστούν τα κόκκινα δάνεια ‘πουλώντας’ τα.

«Αν θέλουμε να υπάρχει δυνατότητα αυτή, δεν πρέπει να επιτρέπεται η ποινική δίωξη στον υπάλληλο της τράπεζας. Αυτή είναι συζήτηση που κάνουμε με τους θεσμούς», κατέληξε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σαμαράς για τον θάνατο του Βεσυρόπουλου: Συναισθάνομαι τον πόνο των δικών του18:38Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα18:25Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο18:10ΚΚΕ: Πρωτιά – ντροπή για την Ελλάδα τα στοιχεία για τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες του λαού17:56Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:41Βρυξέλλες – ΑΕΚ: Επεισόδια, χημικά και δεκάδες προσαγωγές οπαδών της “Ένωσης” (βίντεο)17:27Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο 17:12Europa League: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και άλλες 22 ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για τη League Phase16:58Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κατακτήσει τη Γάζα ανεξάρτητα από το αν η Χαμάς αποδεχτεί τη συμφωνία για τους ομήρους16:45Φωτιά στην Θεσπρωτία16:31Συλλυπητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για τον αιφνίδιο θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου16:13Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αρκαδία 15:56Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο, Παρασκευή - Σε επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα15:42Σε πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια 15:28Πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια: Επιχειρούν εναέρια μέσα15:14Νίκαια: Άγνωστοι έκλεψαν το άγαλμα "Η Γυναίκα του Λαού" του Γιάννη Παππά15:00ΑΔΕΔΥ: Για πότε προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία στο Δημόσιο14:46Απόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ 14:31Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στη Τζια14:31Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων14:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο