LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Νοεμβρίου 2019 20:38 | Ανανέωση: 06 Νοεμβρίου 2019 20:44

Μεταναστευτικό: οι αντιδράσεις, οι επιθέσεις, το χοιρινό κι η πολιτική κόντρα

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση του προβλήματος. Οι μετακινήσεις στην ενδοχώρα, η στάση των τοπικών κοινωνιών και η διαμάχη για το “ρατσιστικό μπάρμπεκιου”.

 Πρόσφυγες - μετανάστες - μπάρμπεκιου - hot spot

Στην… «τσίκνα» από τα μπάρμπεκιου με χοιρινό δίπλα από δομές φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και προσφύγων «χάνεται» η ουσία της διαχείρισης του Μεταναστευτικού/Προσφυγικού προβλήματος στην χώρα.

Αδιάκοπος συνεχίζεται ο πόλεμος για το αποκαλούμενο «ρατσιστικό μπάρμπεκιου» στα Διαβατά, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη να διευκρινίζει στον ΑΝΤ1«Δεν ζήτησα να καταστεί ποινικά κολάσιμο το μπάρμπεκιου, όπως το μετέφερε ο κ. Κυρανάκης. Αναφέρθηκα σε μία φασιστική εκδήλωση που διοργανώνεται με τίτλο ‘Μπάρμπεκιου ενάντια στους λαθρομετανάστες’ και διερωτήθηκα αν θεωρείται ποινικά κολάσιμος ο σαδισμός. Το να πας χωρίς λόγο να ψήσεις εκεί».

«Πρωτότυπος και ευρηματικός τρόπος διαμαρτυρίας», δήλωσε ένας εκ των διοργανωτών, ο Δ. Ζιαμπάζης ότι είναι το μπάρμπεκιου που έχει διοργανωθεί να γίνει έξω από το ΚΥΤ Διαβατών, σκοπός του οποίου είναι «να αναδείξουμε τον υποβιβασμό και την γκετοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής». Κληθείς να σχολιάσει ότι εκεί φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, είπε: «να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Το 80% δεν είναι καν από εμπόλεμες περιοχές, φοράνε ακριβά ρούχα και πολλές τοπικές κοινωνίες έχουν πρόβλημα με αυτό ακριβώς. Παρενοχλούν τις κοπελίτσες», προειδοποιώντας ό,τι «στο μέλλον θα περάσουμε σε πιο ακραίες καταστάσεις».

Κωνσταντίνος Κυρανάκης - Facebook

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσει για την αντίδραση των βουλευτών Κυρανάκη και Πλεύρη στην εκδήλωση. «Δε βάζεις πλάτη με ακραίες κινήσεις και κυρίως δε βάζεις πλάτη όταν δύο βουλευτές δεν κρατούν τη γραμμή του πρωθυπουργού, αλλά αυτήν των ακραίων», είπε υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος στηρίζει την κυβερνητική προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δήλωσε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" είπε ότι,  είναι «άστοχο ό,τιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά», για να διευκρινίσει ότι «αφορά και τις δύο πλευρές» και έκανε έκκληση να αντιμετωπιστεί «με νηφαλιότητα το πρόβλημα». Όσο αφορά την ίδια την εκδήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε πως «οποιοσδήποτε Έλληνας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει στα πλαίσια του Συντάγματος και της νομιμότητας».

Μπάρμπεκιου - μετανάστες

Αποστάσεις από τις δηλώσεις των δύο βουλευτών της ΝΔ πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μιλώντας στον Alpha είπε, μεταξύ άλλων, «Μια ανύπαρκτη οργάνωση, η οποία ζητά 5 λεπτά δημοσιότητας, δημιουργεί μείζον θέμα, το οποίο δεν έχει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα κόμματα αλλά ανάμεσα στους ανθρώπους. Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύνατο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις. Έγινε μια κομματική αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν. Ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο, οπότε παρεξηγήθηκε αυτό που είπε και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά. Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς».

«Μεγάλε Χάρρυ Κλυνν!!! Μέχρι και τον Κυρανακη ,τους μακεδονομάχους και τα σουβλάκια τους προέβλεψες 35 χρονια πίσω.... "Πατρίδα θρησκεία σουβλάκι με πίτα"..», έγραψε σκωπτικά στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε «ρατσιστική και οριακά μισανθρωπική» την εκδήλωση. «Πώς θα φαινόταν σε έναν ορθόδοξο Έλληνα να υπάρξουν την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου ψησταριές με κρέατα και κοτόπουλα;», διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας επίσης στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκονται περιστατικά ακραίων αντιδράσεων, που συχνά συνοδεύονται από φήμες που οξύνουν τα πνεύματα.

Μεταξύ αυτών είναι το «χαράκωμα» προσφυγόπουλου έξω από σχολείο στην Θεσσαλονίκη, αλλά και η καταγγελλόμενη επίθεση κατά Ελλήνων από αλλοδαπούς μαθητές σε σχολείο των Ιωαννίνων, ενώ «λάδι στην φωτιά» ρίχνουν καταγγελίες όπως αυτές από κυνηγούς για μπαράζ επιθέσεων εναντίον τους από παράτυπους μετανάστες στον Έβρο.

Καθημερινές είναι οι κινητοποιήσεις στη Νάουσα ενάντια στην μετεγκατάσταση παράτυπων μεταναστών στην περιοχή, κάτοικοι της οποίας έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ψάλλοντας ακόμη και εμβατήρια έξω από καταλύματα στα οποία φιλοξενούνται άνθρωποι που μεταφέρθηκαν εκεί από τα νησιά του Αιγαίου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις και στην Μεθώνη Πιερίας, με τους κατοίκους να εκφράζουν στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", φόβους ότι «θα γίνουμε μειοψηφία στο χωριό μας».

 

Κόντρα κορυφής με επίκεντρο την ομιλία Χρυσοχοϊδη στο Ευρωκοινοβούλιο

Ως εθνικό πρόβλημα χαρακτήρισε το Μεταναστευτικό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στέλνοντας μήνυμα προς τις τοπικές κοινωνίες που αρνούνται τους αιτούντες άσυλο στην περιοχή τους και κάνοντας αναφορές και στις περιοχές που είναι ήδη «επιβαρυμένες».

Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαχείριση των αντιδράσεων και του προβλήματος, για να λάβει απάντηση από κύκλους της Νέας Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου τόνισε ότι «είναι πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης το Μεταναστευτικό πρόβλημα», εγείροντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, στις οποίες απάντησε αργά το απόγευμα ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Όλα αυτά, ενώ συνεχίζεται καθημερινά και με κάθε τρόπο, ακόμη και με... δίκυκλα, η προσπάθεια παράτυπων μεταναστών να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, με τελικό στόχο - για τους περισσότερους - να καταφέρουν να φτάσουν σε κάποια άλλη χώρα της γηραιάς ηπείρου!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκαΣήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «απαράδεκτες αξιώσεις» της Τουρκίας με το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας, που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90 και δεν έχουν αποσυρθεί. 

Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοίΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα επεξεργασίας και χρηματικά ποσά.

Τροχαίο στα Μέγαρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά - Κλειστή λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-ΚορίνθουΣήμερα 15:48 | Ειδήσεις

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του ενός οχήματος, για την απεγκλώβιση του οποίου χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Συνελήφθη ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της ΛατινοπούλουΣήμερα 10:06 | Ειδήσεις

Τι κατασχέθηκε από σπίτι των συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΥΠΕΘΟ: Πιο γρήγορες πληρωμές - Λιγότερες απευθείας αναθέσεις16:16Τροχαίο στα Μέγαρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά - Κλειστή λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου16:02Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία15:48Γερμανία: Η στρατιωτική αποστολή στη Γροιλανδία αποφασίστηκε λόγω των "ρωσικών και κινεζικών απειλών"15:34Ο Χρήστος Φαφούτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνικό Μετρό Α.Ε.15:20Missing Alert για την εξαφάνιση δύο 15χρονων αγοριών15:06Ο χειμώνας παίζει κρυφτούλι14:52Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Νετανιάχου: Στο επίκεντρο της συζήτησης η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Ιράν14:38Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα14:24Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός"14:19Κρήτη: Νεαρή γιατρός παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας14:10Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;13:56Τουσκ: Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στη Γροιλανδία13:42Γαλλία για Γροιλανδία: Η αποστολή ευρωπαίων στρατιωτικών επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο13:28Γεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκα13:14Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί13:00Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για κλοπή αρωμάτων από κατάστημα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»12:46Ιαπωνία: Διεκόπη η ηλεκτροδότηση στις σιδηροδρομικές γραμμές του Τόκιο 12:34ΔΥΠΑ: Δημιουργείται νέο πρόγραμμα με 10.000 νέες θέσεις εργασίας για άνεργες γυναίκες12:20Στο αυτόφωρο για επικίνδυνη οδήγηση η 24χρονη που προσέκρουσε σε 15 σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη12:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο