LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Νοεμβρίου 2019 09:57 | Ανανέωση: 06 Νοεμβρίου 2019 10:01

Τζανακόπουλος στον ΑΝΤ1 για την προανακριτική: Θεσμική εκτροπή η εξαίρεση (βίντεο)

Τι απάντησε για την παρουσία του ίδιου και του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο. Το σχόλιο για το μπάρμπεκιου.

Δημήτρης Τζανακόπουλος - Καλημέρα Ελλάδα

«Υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα, το σύνταγμα, τον κανονισμό της Βουλής», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και κληθείς να απαντήσει στο αν κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα παραστούν ο ίδιος και ο Παύλος Πολάκης, είπε πως «θα ασκήσουμε τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το σύνταγμα», τονίζοντας ότι, «ο μόνος αρμόδιος για να αλλάξει τη σύσταση της επιτροπής είναι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής μας ομάδας».

Ο Δ.Τζανακόπουλος είπε πως «το ζήτημα είναι ότι έχουμε θεσμική εκτροπή και  παρασυνταγματική λογική που καθοδηγεί τις αποφάσεις της Επιτροπής».

Κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι «έχει συνειδητοποιήσει ότι οδηγείται σε απόλυτο φιάσκο», σημειώνοντας πως «μετά την απόφαση για την Τουλουπάκη είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε πολιτικό σκάνδαλο».

Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει «τεράστια ευθύνη της πλειοψηφίας της επιτροπής, αλλά και του ίδιου του Μητσοτάκη» και κατηγόρησε την ΝΔ ότι «κάνει αντιπερισπασμό».

«Στη Βουλή εκπροσωπείται η ΝΔ, που έχει αρχηγό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι, «δεν είναι δυνατό να ‘νίπτει τας χείρας του’ με επιλογές των βουλευτών του στο θέμα της επιτροπής».

Ερωτηθείς αν θα βγουν έξω από την Επιτροπή, ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να κάνουμε εξαλλοσύνες».

Τέλος, για το ζήτημα που έχει προκύψει με το μπάρμπεκιου έξω από το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στα Διαβατά, είπε πως «δεν χωρούν εξυπνάδες σε μία ενέργεια που είναι ρατσιστική και οριακά μισανθρωπική».

«Πώς θα φαινόταν σε έναν ορθόδοξο Έλληνα να υπάρξει την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου ψησταριές με κρέατα και κοτόπουλα;», αντιπαρέβαλλε μεταξύ άλλων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βενεζουέλα: Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο πρώην σύμβουλος διπλωματίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Σιτιλίδης21:39Κ. Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για Παπαδάκη: Είχαμε σχέση ζωής21:25FIR Αθηνών: Τι αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος των ελεγκτών21:11Ο δημοσιογραφικός κόσμος "υποκλίνεται" στον Γιώργο Παπαδάκη20:57ANT1 Sports: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός "ρίχνονται" ξανά στη μάχη της Euroleague20:43Έγκλημα στις Σέρρες: Με "βαρύ" ποινικό μητρώο ο 16χρονος δράστης20:29Κηφισιά: Νίκησε τον Βόλο ακόμα και χωρίς Τεττέη - Παντελίδη20:15Χανιά: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (εικόνες)20:05Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:51Ο Λουίς Μίγια στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού19:37Μεσσηνία: Ιερέας έριξε τον σταυρό στη θάλασσα με...καλάμι ψαρέματος (βίντεο) 19:23ΥΠΑ: Συνάντηση της Ειδικής Επιτροπής για το περιστατικό στις συχνότητες του F.I.R. Αθηνών – Αποτύπωση συμβάντος και ενεργειών19:08Την απόκτηση του Βάργκα έως το 2029 ανακοίνωσε η ΑΕΚ18:54Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Τσάβες18:26Σέρρες: Συνελήφθη ο ανήλικος που σκότωσε τον 17χρονο - Χειροπέδες και στη μητέρα του για παραμέληση ανηλίκου18:12"Αποκαλύψεις" - Πάτρα: Ξεσπά η μητέρα του 30χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από ξυλοδαρμό - Όταν τον είδα δεν τον γνώρισα17:58Θεσσαλονίκη: Διασώστες του ΕΚΑΒ έσωσαν τη ζωή 74χρονου που υπέστη ανακοπή17:44Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Εμπαπέ δεν ταξίδεψε στην Τζέντα και χάνει το Super Cup Ισπανίας17:30Euroleague: Χωρίς Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός με Φενερμπαχτσέ - Αμφίβολος ο Νιλικίνα17:16Θεοφάνια - Ανδρουλάκης: Το 2026 να πετύχουμε μια κοινωνία με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη17:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο