LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Νοεμβρίου 2019 09:29

ΔΝΤ: Επιμένει σε μείωση συντάξεων και αφορολόγητου

Στις 13 Νοεμβρίου συζητείται η έκθεση του άρθρου 4 στο Δ.Σ του Ταμείου. Πού εστιάζεται η κριτική για την οικονομία.

ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - IMF

Στην ανάγκη διεύρυνσης της φορολογικής βάσης με μείωση του αφορολόγητου ορίου, κατάργηση της 13ης σύνταξης που καθιέρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και περικοπή των προσωπικών διαφορών στις συντάξεις επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τις συστάσεις αυτές αναμένεται να τις επαναλαμβάνει προς την ελληνική κυβέρνηση μέσω της έκθεσης του άρθρου 4, προσχέδιο της οποίας έχει ήδη στείλει σε κυβερνητικά στελέχη.

Η έκθεση του ΔΝΤ έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στο Δ.Σ του Ταμείου στις 13 Νοεμβρίου και μια-δυο μέρες αργότερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα.

Σε περιβάλλον μεταμνημονιακής εποπτείας στην οποία το Ταμείο έχει ρόλο «παρατηρητή» οι συστάσεις του δεν έχουν πια τον παρεμβατικό χαρακτήρα των μνημονιακών ετών όταν υπήρχε πρόγραμμα με το ΔΝΤ. Δεν σημαίνει όμως πως περνούν απαρατήρητες.

Χωρίς να γίνονται συγκρίσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση της ΝΔ , αλλά με σαφή διαχωρισμό των δύο περιόδων το Ταμείο σύμφωνα με πληροφορίες σημειώνει τα πρώτα θετικά κατά την άποψή του δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων με ειδική αναφορά στο σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια η οποία συνοδεύεται με την υπενθύμιση των προκλήσεων που παραμένουν.

Στο μέτωπο του χρέους, το Ταμείο όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, υπογραμμίζει τη μείωση του κόστους δανεισμού του ελληνικού δημοσίου εκτιμώντας ότι το outlook παραμένει ομαλό έως και το 2032 χρονικό σημείο μετά το οποίο επανέρχεται η αβεβαιότητα αναφορικά με τις συνθήκες αναχρηματοδότησής του. Τότε όμως, η ευρωζώνη έχει δώσει την υπόσχεση ενδεχόμενης νέας διευθέτησης, εάν και εφόσον χρειαστεί.

Όσον αφορά στα πλεονάσματα, το Ταμείο επιμένει στην ανάγκη μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα μέτωπο στο οποίο η κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει εμφανιστεί αισιόδοξη για μείωση των στόχων από το 2021. Οι σχετικές συζητήσεις αναμένονται εντός του 2020, χρόνος κατά τον οποίο θα ληφθούν τελικά και οι αποφάσεις για την αλλαγή της χρήσης των κερδών από ANFA’s και SMP’s.

Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε χθες κοινοτικός αξιωματούχος αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση των κερδών από ελληνικά ομόλογα εφόσον έχει προηγηθεί μια θετική- όπως αναμένεται- έκθεση αξιολόγησης από την Κομισιόν.

Οι αποφάσεις για το εάν έστω και με έμμεσο τρόπο τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα θα αυξήσουν το δημοσιονομικό περιθώριο ελιγμών από την πλευρά της κυβέρνησης όμως, πάνε για το επόμενο έτος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Σήμερα 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο