LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Νοεμβρίου 2019 08:29 | Ανανέωση: 06 Νοεμβρίου 2019 08:14

Συνεχίζεται ο “πόλεμος” για το μπάρμπεκιου στα Διαβατά (βίντεο)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1 για τη δήλωση η οποία πυροδότησε την αντιπαράθεση. Τι υποστηρίζει ένας εκ των διοργανωτών μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Μπάρμπεκιου - Διαβατά

«Απολύτως καμία διευκρίνιση  δε χρειάζεται σε αυτά που είπα», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Χρήστος Γιαννούλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας χθες σε Επιτροπή της Βουλής είπε:

«Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης. Ναι κ. Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία», αναφερόμενος στο μπάρμπεκιου που διοργάνωσε ομάδα «Μακεδονομάχων» με χοιρινό και αλκοόλ έξω από το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, στη Θεσσαλονίκη.

«Δε ζήτησα να καταστεί ποινικά κολάσιμο το μπάρμπεκιου, όπως το μετέφερε ο κ.Κυρανάκης. Αναφέρθηκα σε μία φασιστική εκδήλωση που διοργανώνεται με τίτλο ‘Μπάρμπεκιου ενάντια στους λαθρομετανάστες’», διευκρίνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος δήλωσε:

«Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;», ενώ μετά τη λήξη της συνεδρίασης ανάρτησε φωτογραφία στην οποία σχολίασε:

«Για μπύρα και χοιρινό σουβλάκι με καλούς φίλους».

Κωνσταντίνος Κυρανάκης - Facebook

«Ο κ.Κυρανάκης, αν συμφωνεί με αυτό, μπορεί να πάει, να υποστηρίξει τις θέσεις τους».

«Εγώ διερωτήθηκα αν θεωρείται ποινικά κολάσιμος ο σαδισμός. Το να πας χωρίς λόγο να ψήσεις εκεί», σημείωσε και εξήγησε πως «δεν έκανα προσπάθεια να ρίξω νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης. Στηρίζω την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτό το σοβαρό πρόβλημα, που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδείξει εδώ και χρόνια».

«Το πρόβλημα δεν είναι ο Κυρανάκης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κόπτεται, συρράπτεται και προβάλλεται η ολοκληρωμένη άποψη ενός ανθρώπου», σημείωσε και κάλεσε την Νέα Δημοκρατία να απαντήσει στο «αν υιοθετεί όλα αυτά που ακούστηκαν».

Διοργανωτής μπάρμπεκιου: Ευρηματικός και πρωτότυπος τρόπος διαμαρτυρίας

«Πρωτότυπος και ευρηματικός τρόπος διαμαρτυρίας», δήλωσε ένας εκ των διοργανωτών, ο Δ.Ζιαμπάζης ότι είναι το μπάρμπεκιου που έχει διοργανωθεί να γίνει έξω από το ΚΥΤ Διαβατών, σκοπός του οποίου είναι «να αναδείξουμε τον υποβιβασμό και την γκετοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής», είπε και συμπλήρωσε ότι, «υπάρχουν πολλές περιοχές που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα».

«Θα φάμε χοιρινό και θα πιούμε αλκοόλ για να αναδείξουμε ότι δε θα ανεχτούμε τα φαινόμενα γκετοποίησης που βλέπουμε και στην Ευρώπη», συμπλήρωσε ο ίδιος και είπε πως οι άνθρωποι αυτοί «έχουν διαφορετική κουλτούρα», υποστηρίζοντας ότι, «όλα αυτά τα χρόνια, η εμπειρία στην Ευρώπη δείχνει ότι δεν αφομοιώνονται από τις τοπικές κοινωνίες».

Μπάρμπεκιου - μετανάστες

Κληθείς να σχολιάσει ότι πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες, είπε:

«Να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Το 80% δεν είναι καν από εμπόλεμες περιοχές, φοράνε ακριβά ρούχα και πολλές τοπικές κοινωνίες έχουν πρόβλημα με αυτό ακριβώς. Παρενοχλούν τις κοπελίτσες».

Ο Δ.Ζιαμπάζης προειδοποίησε ότι, «στο μέλλον θα περάσουμε σε πιο ακραίες καταστάσεις» και επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς «ακραίοι».

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να έχει το ‘ακραιομέτρο’», είπε και χαρακτήρισε «τυχοδιώκτες» τους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι εκτιμά ότι δεν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες.

«Εμείς είμαστε πραγματικά ανθρωπιστές και δημοκράτες. Αν ήταν ανθρωπιστές οι της παράταξης του Γιαννούλη, θα ενδιαφέρονταν για τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών που υποβιβάζονται», κατέληξε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις του Δ.Ζιαμπάζη, αλλά κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσει για την αντίδραση των βουλευτών Κυρανάκη και Πλεύρη στην εκδήλωση.

«Δε βάζεις πλάτη με ακραίες κινήσεις και κυρίως δε βάζεις πλάτη όταν δύο βουλευτές δεν κρατούν τη γραμμή του πρωθυπουργού, αλλά αυτήν των ακραίων», είπε υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος στηρίζει την κυβερνητική προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος.

 Κληθείς να σχολιάσει το θέμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δήλωσε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" είπε ότι,  είναι «άστοχο ό,τιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά», για να διευκρινίσει ότι «αφορά και τις δύο πλευρές» και έκανε έκκληση να αντιμετωπιστεί «με νηφαλιότητα το πρόβλημα».

Όσο αφορά την ίδια την εκδήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε πως «οποιοσδήποτε Έλληνας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει στα πλαίσια του Συντάγματος και της νομιμότητας».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, από την πλευρά του, χαρακατήρισε «ρατσιστική και οριακά μισανθρωπική» την εκδήλωση.

«Πώς θα φαινόταν σε έναν ορθόδοξο Έλληνα να υπάρξει την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου ψησταριές με κρέατα και κοτόπουλα;», διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας επίσης στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Νίκος Φίλης: Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104 ,  αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και χαρακτήρισε θέμα πολιτισμού και αξιών την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας, καθώς και στη ρητορική της ΝΔ, που όπως είπε, δημιούργησε μεγαλύτερους φόβους και βοήθησε στο να εκκολάπτουν μέσα στην κοινή γνώμη ακροδεξιού τύπου αντιλήψεις.

Από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός περιθωριοποιεί με την ψήφο του τον φασισμό χαρακτήρισε λάθος ο κ. Φίλης μέσα από παραλήψεις ή σκόπιμες επιλογές να υποθάλπονται μέσα στον ελληνικό λαό και συγκεκριμένα σε τμήματα της κοινής γνώμης, υποκρύπτεται μέσα από ενέργειες τύπου εκδηλώσεις «μπάρμπεκιου – διαμαρτυρία ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες».

Στη συνέχεια ο κ. Φίλης τόνισε την ανάγκη «να εξηγείται στον κόσμο ότι δεν διατρέχει κίνδυνο αν πάνε 100 και 200 άτομα με οικογένειες στην πλειοψηφία τους σε περιοχές που έχουν 5.000 και 10.000 κατοίκους, τη φοβία δεν τη δημιουργεί η δήλωση για το χοιρινό» κατέληξε.

Τέλος σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης ο κ. Φίλης είπε « η κυβέρνηση με την πολιτική της προεκλογικά έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες στο θέμα το προσφυγικό  και αυτό δεν το λέω χαιρέκακα, αλλά για να σκεφτούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε μία πραγματικότητα η οποία μας υπερβαίνει, βεβαίως υπάρχουν συμπτώματα ξενοφοβίας και ρατσισμού τα οποία δυστυχώς υποθάλπονται από τμήματα της ΝΔ, από ανθρώπους οι οποίοι εξελέγησαν δήμαρχοι με τη ΝΔ, μία προσπάθεια μετασχηματισμού του μακεδονικού ζητήματος σε αντιμεταναστευτικό σήμερα, αυτό πάει να γίνει, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, πιστεύω όμως ότι υπάρχει κι ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, η ελληνική κοινωνία δεν έχει παραδοθεί στο νεοφασισμό και στην ξενοφοβία».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψειΧθες 23:51 | Ειδήσεις

Μιλώντας στους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι βρισκόταν σε συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε χωρίσει από την κοπέλα του.

Συναγερμός στις φυλακές Ναυπλίου: Επτά κρατούμενοι στο νοσοκομείοΣήμερα 08:45 | Ειδήσεις

Αναστάτωση προκάλεσε περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΧθες 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Μητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Χθες 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συναγερμός στις φυλακές Ναυπλίου: Επτά κρατούμενοι στο νοσοκομείο08:48Σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του "Χόμπιτ" πωλήθηκε έναντι 57.000 δολαρίων08:34Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψει08:20Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο