LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Νοεμβρίου 2019 16:49

“Εδώ Βρυξέλλες”…

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει χρήσιμες ειδήσεις και τον “παλμό της ημέρας” από την… καρδιά της ΕΕ.

Εδω Βρυξέλλες

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει ό,τι συμβαίνει στο κέντρο των εξελίξεων, την “καρδιά” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα όσα αφορούν την χώρα και την καθημερινότητα μας, σε όλο το φάσμα της επικαιρότητας: από την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία και τις μεγάλες αλλαγές, μέχρι τα προγράμματα επιδοτήσεων, τις καθοριστικές δικαστικές αποφάσεις και τις Κοινοτικές Οδηγίες, την προστασία των δικαιωμάτων, τον Πολιτισμό και όσα αφορούν την Τεχνολογία και την προστασία των πολιτών της “κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας”.

Στα τέλη Νοεμβρίου η 4η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας

Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται η 4η έκθεση αξιολόγησης της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας για την Ελλάδα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης, που ενημέρωσε τον Τύπο εν όψει του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.  

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι στο Eurogroup της Πέμπτης οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα συζητήσουν καθόλου για το ελληνικό ζήτημα, καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η 4η έκθεση αξιολόγησης της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας. Η έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στα τέλη του μήνα, στη συνέχεια θα εξεταστεί από το Euroworking Group και μετά το Eurogroup θα εξετάσει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση των κερδών των ελληνικών ομολόγων από τα SNPs και ANFAs.

Ερωτηθείς, αν τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν “για επενδύσεις”, όπως έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, ο αξιωματούχος της ΕΕ διευκρίνισε πως “πράγματι, υπάρχει η δυνατότητα αυτή, ωστόσο η σημαντική απόφαση αφορά στο αν θα αυξηθεί ο δημοσιονομικός χώρος της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό θα συζητηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο”.

Εξάλλου, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της για τις χώρες-μέλη της ΕΕ. Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτίμησε ότι οι προβλέψεις της Επιτροπής για την ευρωπαϊκή οικονομία δεν θα είναι πολύ καλές, αλλά ούτε και αρνητικές.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης – Ζελένσκι: Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης – Οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετώνΧθες 17:02 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη για άμεση και άνευ όρων κατάπαυση των εχθροπραξιών, ως το πρώτο βήμα για την έναρξη μιας διαδικασίας που θα οδηγήσει σε μία βιώσιμη και διαρκή ειρήνη.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του ΠολυτεχνείουΧθες 22:04 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί από τα ΜΑΤ, την Ομάδα ΔΙΑΣ, τη ΔΡΑΣΗ, των ΟΠΚΕ, την Ασφάλεια, και την Τροχαία θα βρίσκονται επί ποδός. 

Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Ποινική δίωξη για σωρεία κατηγοριών στους συλληφθέντεςΧθες 18:05 | Ειδήσεις

Εκτιμάται ότι η δολοφονία του 42χρονου έγινε σε εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου».

Αλαφούζος: Από τα μεγαλύτερα λάθη μου η αντικατάσταση του Γιοβάνοβιτς – Η ερώτηση του ΑΝΤ1 στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠαναθηναϊκόςΣήμερα 00:07 | Ειδήσεις

Για τα μεγαλύτερα λάθη του στην πορεία του με τον Παναθηναϊκό ερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, από τον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1, Γιώργο Τριανταφυλλίδη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αλαφούζος: Από τα μεγαλύτερα λάθη μου η αντικατάσταση του Γιοβάνοβιτς – Η ερώτηση του ΑΝΤ1 στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός00:13Οι πρώτες εικονικές δίκες ανηλίκων στο Πρωτοδικείο Χανίων23:59F1: Στα 3,42 δισ. δολάρια η μέση αξία μιας ομάδας23:45Η Ρωσία δηλώνει ότι κατέλαβε δύο ακόμη χωριά στη νότια Ουκρανία23:31David Gilmour: Ο ήχος, το όραμα και η μεταμόρφωση των Pink Floyd23:17Κονγκό: Δεκάδες νεκροί σε ορυχείο κοβαλτίου έπειτα από κατάρρευση γέφυρας (βίντεο)23:03ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 21 Νοεμβρίου22:49Λίβανος: Ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ22:35Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου22:21Ιμάμογλου: Η Γαλλία εκφράζει την ανησυχία της για την νέα δίωξη σε βάρος του22:07Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό στη Νάξο - Μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με αγροτικό21:54Ολυμπιακός – Προμηθέας 88-64: Ερυθρόλευκος "περίπατος" στην Πάτρα21:40Νέα Τουρκική πρόκληση στην Κύπρο -Τουρκικά F16 παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Λευκωσίας21:26Παναθηναϊκός – Άρης 82-77: Ίδρωσε για τη νίκη το "τριφύλλι"21:12Συναγερμός στη Γαύδο: Εντοπίστηκαν δύο ακόμη σοροί ανοιχτά του νησιού20:58Hellenic Train: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 18 Νοεμβρίου20:44Συναγερμός για την εξαφάνιση 31χρονης20:30Ιράν: Ψεκάζουν τα σύννεφα για βροχή – Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών 20:16Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:02Νετανιάχου: Η αντίθεσή μας σε ένα παλαιστινιακό κράτος σε οποιοδήποτε έδαφος δεν έχει αλλάξει19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο