LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Νοεμβρίου 2019 16:49

“Εδώ Βρυξέλλες”…

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει χρήσιμες ειδήσεις και τον “παλμό της ημέρας” από την… καρδιά της ΕΕ.

Εδω Βρυξέλλες

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει ό,τι συμβαίνει στο κέντρο των εξελίξεων, την “καρδιά” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα όσα αφορούν την χώρα και την καθημερινότητα μας, σε όλο το φάσμα της επικαιρότητας: από την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία και τις μεγάλες αλλαγές, μέχρι τα προγράμματα επιδοτήσεων, τις καθοριστικές δικαστικές αποφάσεις και τις Κοινοτικές Οδηγίες, την προστασία των δικαιωμάτων, τον Πολιτισμό και όσα αφορούν την Τεχνολογία και την προστασία των πολιτών της “κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας”.

Στα τέλη Νοεμβρίου η 4η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας

Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται η 4η έκθεση αξιολόγησης της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας για την Ελλάδα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης, που ενημέρωσε τον Τύπο εν όψει του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.  

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι στο Eurogroup της Πέμπτης οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα συζητήσουν καθόλου για το ελληνικό ζήτημα, καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η 4η έκθεση αξιολόγησης της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας. Η έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στα τέλη του μήνα, στη συνέχεια θα εξεταστεί από το Euroworking Group και μετά το Eurogroup θα εξετάσει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση των κερδών των ελληνικών ομολόγων από τα SNPs και ANFAs.

Ερωτηθείς, αν τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν “για επενδύσεις”, όπως έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, ο αξιωματούχος της ΕΕ διευκρίνισε πως “πράγματι, υπάρχει η δυνατότητα αυτή, ωστόσο η σημαντική απόφαση αφορά στο αν θα αυξηθεί ο δημοσιονομικός χώρος της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό θα συζητηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο”.

Εξάλλου, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της για τις χώρες-μέλη της ΕΕ. Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτίμησε ότι οι προβλέψεις της Επιτροπής για την ευρωπαϊκή οικονομία δεν θα είναι πολύ καλές, αλλά ούτε και αρνητικές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής19:23Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη19:08Λεβαδειακός – Βόλος: Το τρένο… από τη Βοιωτία συνεχίζει χωρία στάση18:53Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο - Μοτοσυκλέτα έπεσε στο οδόστρωμα 18:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο