LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 05 Νοεμβρίου 2019 12:43

“Φράχτες” και οργή για την μαζική μετακίνηση μεταναστών

Έντονες αντιδράσεις από τοπικές κοινωνίες για τα νέα “hot spot” στην ηπειρωτική Ελλάδα. Κραυγή αγωνίας από τα νησιά. Νέα μέτρα λαμβάνει η Κυβέρνηση.

AP - Πρόσφυγες - μετανάστες - διαδηλώσεις

Αδιάκοπο συνεχίζεται το γαϊτανάκι των αντιδράσεων μεγάλων μερίδων κατοίκων περιοχών όπου μεταφέρονται κατά εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες, στο πλαίσιο ανακούφισης των νησιών του Αιγαίου, τα οποία στενάζουν από του χιλιάδες αιτούμενους ασύλου που έχουν φτάσει σε αυτά από τα τουρκικά παράλια.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, στο λιμάνι του Πειραιά, αποβιβάστηκαν 80 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και άλλοι 75 από την Κάλυμνο. Όλοι τους επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Ο Δήμαρχος Χίου, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι το νησί εκπέμπει «κραυγή αγωνίας» για την κατάσταση που επικρατεί.

«Ζούμε γύρω στα επτά χρόνια την κατάσταση με τις προσφυγικές ροές. Έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής των κατοίκων. Η δυναμικότητα φιλοξενίας είναι 1.000 άτομα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάτι λιγότερο από 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες» τόνισε ο κ. Καρμαντζής.

Έντονη ειναι η αντίδραση κατοίκων και στις Σέρρες, οι οποίοι μάλιστα έχουν και νομικό παραστάση, με πάγια εντολή να κινηθεί νομικά εναντίον όλων όσοι τυχόν τους κατηγορήσουν ως ρατσιστές.

Την ώρα που τα νησιά του Αιγαίου «βουλιάζουν» από παράτυπους μετανάστες και αιτούμενους ασύλου και που οι ροές από την αντίπερα όχθη συνεχίζονται αμείωτες – βοηθούντων και των καιρικών συνθηκών – φουντώνει το κύμα αντιδράσεων από κατοίκους διάφορων περιοχών ανά την ηπειρωτική Ελλάδα, όπου μεταφέρονται ή πρόκειται να μεταφερθούν ή έστω κυκλοφορεί η φήμη ότι θα μεταφερθούν πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες, στο πλαίσιο αποσυμφόρησης των νησιών.

Μπλόκο στη Νάουσα

 Ημαθία - διαμαρτυρία

Διαμαρτυρία για την άφιξη νέων προσφύγων και μεταναστών στη Νάουσα Ημαθίας πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, 80 με 100 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στην διασταύρωση έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, με στόχο να εμποδίσουν την διέλευση λεωφορείων που μεταφέρουν αιτούντες άσυλο, ύστερα από σχετική πληροφορία που φαίνεται να κυκλοφόρησε, η οποία ωστόσο αποδείχθηκε αναληθής.

Οι συγκεντρωμένοι έμειναν στην περιοχή έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, οπότε και αποχώρησαν μεμονωμένα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις. Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Νάουσας, τις προηγούμενες ημέρες εγκαταστάθηκαν σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης συνολικά 193 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά.

Ανάλογη ετοιμότητα επιδεικνύουν κάτοικοι και σε πολλές άλλες περιοχές της ενδοχώρας, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο μεταφοράς δίπλα τους πληθυσμού από τα hot spot των νησιών.

 πρόσφυγες - Λέσβος - Μυτιλήνη - μεταφορά

Υπό την κοινωνική πίεση και προκειμένου να υπάρξει άμβλυνση των αντιδράσεων, αλλά και δικαιότερος καταμερισμός, η Κυβέρνηση διά του Στέλιου Πέτσα ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την κατανομή παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στα ηπειρωτικά της χώρας.

Όλα αυτά, ενώ προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση τα στοιχεία για τα χιλιάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τα ίχνη των οποίων αγνοούνται από τις ελληνικές Αρχές.

μετανάστες - κοντέινερ - Ξάνθη - ασφυξία

Σάλο προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την ταρίφα και τις συνθήκες μεταφοράς των 41 μεταναστών που εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι σε φορτηγό –ψυγείο της Ξάνθης, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία, με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση εξακολουθεί να προκαλεί η δήλωση που έκανε προ ημερών ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιος, ο οποίος τονίζει ότι «όποιος αρνείται την προσφορά σε μετανάστες δεν είναι Έλληνας ούτε Ορθόδοξος», ενώ απαντά σε αιτιάσεις περί «αφανισμού των Ορθόδοξων».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)Σήμερα 07:46 | Ειδήσεις

"Θείε, με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις" ακούγεται να λέει η γυναίκα στον 68χρονο νεκρό, τον οποίο κινεί προσπαθώντας να πείσει ότι είναι εν ζωή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο