LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 04 Νοεμβρίου 2019 21:36

Καραμούζης: δημιουργεί fund που θα επενδύει σε ελληνικές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με το Bloomberg, το SME Remedium Cap, θα έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 100 εκ. ευρώ, μέχρι το τέλος του έτους. Τι δηλώνει ο ίδιος για το εγχείρημα.

Νίκος Καραμούζης

Ένα νέο fund που θα επενδύσει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες παρά τον υψηλό δανεισμό τους, μπορούν υπό προϋποθέσεις να ανακάμψουν, ετοιμάζει ο πρόεδρος της Grant Thorton, Νίκος Καραμούζης, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

O πρώην πρόεδρος της Eurobank και έμπειρος τραπεζίτης συνεργάζεται με ειδικούς από τον τομέα των private equity funds για τη δημιουργία του SME Remedium Cap με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ έως το τέλος της χρονιάς.

Με τα κεφάλαια αυτά θα εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο έως και 10 εταιρειών από τις 160 που έχει ήδη εντοπίσει η ομάδα του κ. Καραμούζη.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Καραμούζης, αναφέρει πως «περιμένουμε οι δυο πρώτες συμφωνίες να οριστικοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2020».

Μετά την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών, θα επιχειρηθεί η αναδιάρθρωσή τους, με την εισφορά νέου χρήματος και την τοποθέτηση νέας διοίκησης, ενώ από το εγχείρημα δεν θα αποκλείονται ούτε οι υφιστάμενοι μέτοχοί.

Ο κ. Καραμούζης ξεκαθάρισε πάντως ότι «δεν θα κάνουμε επιθετικές εξαγορές και ούτε συναλλαγές προβληματικών δανείων. Θέλουμε να επενδύσουμε στα προϊόντα τους και να κάνουμε τις επιχειρήσεις ξανά βιώσιμες».

Μεταξύ των κλάδων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι τα κατεψυγμένα ψαρικά, η παραγωγή αυγών, η ελαφρά βιομηχανία, τα τρόφιμα-ποτά, τα οικοδομικά υλικά, η φιλοξενία, τα δίκτυα λιανικές και το χονδρεμπόριο.

Ενεργό ρόλο στο σχήμα έχουν οι Κώστας Καραφωτάκης, πρώην επικεφαλής του Olympia Group και ο Θεόδωρος Μόσχος, πρώην κορυφαίο στέλεχος στην «Ελλάκτωρ».

Σύμφωνα με το Bloomberg, το σχέδιο στηρίζεται από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, από επιχειρηματίες και θεσμούς όπως το Ίδρυμα Ωνάση, ενώ δεν αποκλείεται να συμμετάσχει στο εγχείρημα και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο