LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Νοεμβρίου 2019 07:55 | Ανανέωση: 04 Νοεμβρίου 2019 08:02

Μεταναστευτικό: “Ασφυκτιούν” τα νησιά, “μπλοκάρουν”στην ενδοχώρα (εικόνες)

Συνεχίζει η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα. Σκληρές αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

πρόσφυγες - Λέσβος - Μυτιλήνη - μεταφορά

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στις τοπικές κοινωνίες η μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο στις περιοχές τους, ενώ προχωρά η διαδικασία της αποσυμφόρησης των νησιών του βορείου Αιγαίου.

Δυστυχώς, το μεσημέρι της Τρίτης, ένα κορίτσι μόλις δύο ετών σκοτώθηκε κατά την μεταγκατάσταση από καταυλισμό σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, στην Χίο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, εντοπίστηκε φορτηγό-ψυγείο στην Εγνατία Οδό, στο οποίο ήταν στοιβαγμένοι 41 παράτυποι μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

μετανάστες - κοντέινερ - Ξάνθη - ασφυξία

Το Σάββατο ομάδα κατοίκων της Πέλλας έκανε μπλόκο σε λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο της περιοχής. Ανάλογη ήταν και η αντίδραση κατοίκων των Σερρών, οι οποίοι έστησαν μπλόκο στην Εθνική Οδό, εμποδίζοντας την έλευση των αιτούντων άσυλο στην πόλη τους. Στην Κω, μία μέρα νωρίτερα είχαν βγει ακόμα και με μπουλντόζες για να εμποδίσουν την αποβίβαση κάποιων δεκάδων ανθρώπων στο νησί.

«Εδώ και δυο χρόνια έχουμε δεχθεί πρόσφυγες στην αγκαλιά μας και το μόνο που έχουμε αποκομίσει είναι βιασμοί, μαχαιρώματα και σεξουαλικές επιθέσεις», δήλωσε στην εκπομπή Καλημέρα κάτοικος των Γιαννιτσών, ενώ δεύτερο κατήγγειλε πως η κόρη του έπεσε θύμα μαχαιρώματος από αλλοδαπό.

«Έχει ξεχειλίσει το ποτήρι με όλη αυτήν τη συμπεριφορά πέριξ των Γιαννιτσών», δήλωσε ο δικηγόρος των κατοίκων, κ.Γρηγοριάδης και έφερε ως παράδειγμα τα όσα γίνονται στην Αλεξάνδρεια, τα μαχαιρώματα στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι δυνατόν η Ελλάδα να σηκώσει το βάρος της ισλαμικής δημοκρατίας του Αφγανιστάν; Θέλουμε να γίνουν τα Γιαννιτσά μας μια νέα Μόρια, ένα νέο Βαθύ;», διερωτήθηκε.

«Ντρέπομαι σαν Έλληνας, ελάτε στη Σάμο να δείτε πώς φυλάμε τις Θερμοπύλες», απάντησε στον δικηγόρο από τα Γιαννιτσά ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, που ζήτησε εκ νέου παρέμβαση της Πολιτείας τόσο για την προστασία των μόνιμων κατοίκων όσο και των μεταναστών –προσφύγων», επικρίνοντας παράλληλα τον τρόπο που αντιδρούν οι κάτοικοι της βορείας Ελλάδος στη μετέγκατασταση μεταναστευτικών πληθυσμών στην περιοχή τους.

Την ίδια ώρα, η Πολιτεία διαμηνύει σε κάθε τόνο την αναγκαιότητα αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου, με το διαμοιρασμό των πληθυσμών στην ενδοχώρα. Τη νύχτα της Κυριακής αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη και στη Χίο 46 και 151 αιτούντες άσυλο, αντίστοιχα, ενώ ακόμα 25 έφυγαν από την Κω και 62 από τη Λέρο για τον Πειραιά.

Τα πλοία έφτασαν νωρίς το πρωί και λεωφορεία περίμεναν για τη μεταφορά των ανθρώπων στην ενδοχώρα. Σε ερώτηση του ΑΝΤ1, ωστόσο, οι οδηγοί αρνήθηκαν να απαντήσουν στο ποιοι είναι οι προορισμοί τους, υπό το φόβο των αντιδράσεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, το απόγευμα της Κυριακής στην Νέα Κρήνη, στην Καλαμαριά, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν όταν φούντωσαν οι φήμες ότι πρώην νοσοκομείο θα στεγάσει αιτούντες άσυλο. Οι ίδιοι θορυβήθηκαν όταν είδαν εκτέλεση εργασιών ανακαίνισης στο χώρο.

πρώην νοσοκομείο Παναγία - Νέα Κρήνη - κάτοικοι - διαμαρτυρία - πρόσφυγες - μετανάστες

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, που βρέθηκε στο σημείο, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δε θα μεταφερθεί κόσμος στο εν λόγω κτήριο.

πρώην νοσοκομείο Παναγία - Νέα Κρήνη - κάτοικοι - διαμαρτυρία - πρόσφυγες - μετανάστες

πρώην νοσοκομείο Παναγία - Νέα Κρήνη - κάτοικοι - διαμαρτυρία - πρόσφυγες - μετανάστες

Η συντονίστρια για το προσφυγικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μελίνα Δερμεντζοπούλου μιλώντας στο Voria.gr, επισήμανε ότι «το εν λόγω κτήριο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις για να φιλοξενήσει ανθρώπους. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον ΔΟΜ και Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να διευκρινίσουμε τι ακριβώς συνέβη και υπήρξε αυτή η φήμη που ξεσήκωσε πολίτες».

 Πηγή: voria.gr, rthess.gr


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας: Έχει ήδη ικανοποιηθεί το 74% των αιτημάτων των αγροτών - Τα μπλόκα και τα πείσματα δεν οφελούνΣήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός τόνισε πως οι λύσεις δεν περνούν μέσα από τα μπλόκα, αλλά μέσα από τον διάλογο.

Λυκούδης στο Πρωινό Σαββατοκύριακο: Ο 21χρονος παρακαλούσε πριν ένα μήνα τον μαέστρο του Μαζωνάκη, για συνεργασίαΣήμερα 10:31 | Ειδήσεις

O Χαράλαμπος Λυκούδης, συνήγορος Γιώργου Μαζωνάκη, μιλάει στο Πρωινό Σαββατοκύριακο.

Ο καταγγέλων στην υπόθεση Μαζωνάκη σπάει τη σιωπή του: Θα το φτάσω μέχρι τέλουςΣήμερα 09:50 | Ειδήσεις

Ο καταγγέλων στην υπόθεση Μαζωνάκη μιλά στην εκπομπή "Πρωινό Σαββατοκύριακο".

Καρδίτσα: Άνοιξαν για λίγες ώρες τα διόδια ΣοφάδωνΣήμερα 10:56 | Ειδήσεις

Σε διάφορα σημεία της χώρας, οι αγρότες έχουν ανοίξει τα διόδια για να επιτρέψουν την διέλευση των ταξιδιωτών που πληθαίνουν όσο πλησιάζουν οι γιορτές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελλάδα - ΗΠΑ: Συμφωνία για υπερσύγχρονα ρυμουλκά στα ναυπηγεία της Ελευσίνας13:36Τσιάρας: Έχει ήδη ικανοποιηθεί το 74% των αιτημάτων των αγροτών - Τα μπλόκα και τα πείσματα δεν οφελούν13:22Μεσσηνία: Συνελήφθη άνδρας για απόπειρα ανθρωποκτονίας 13:08Χανιά: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε τοίχο - Νεκρός ο 65χρονος οδηγός του 12:54ΠΑΟΚ: Με Ζίβκοβιτς κόντρα στον Παναθηναϊκό 12:40Λωρίδα της Γάζας: 5 Νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταφύγιο εκτοπισμένων Παλαιστινίων12:26Στα χέρια της ΕΛΑΣ 24χρονος διακινητής με 69 κιλά κάνναβης12:12Μπλόκα - Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες θα σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Ωραιοκάστρου για τρεις ώρες11:58Καλλιθέα: Συνελήφθη 31χρονος για επικίνδυνη οδήγηση - Έφτασε 161 χλμ/ώρα11:44Παπαϊωαννίδης, συνήγορος του 21χρονου στο Πρωινό Σαββατοκύριακο: Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη11:30Καρδίτσα: Άνοιξαν για λίγες ώρες τα διόδια Σοφάδων11:16Ρωσία: Drones έπληξαν εξέδρα άντλησης πετρελαίου που ανήκει σε ρωσικό κολοσσό11:02Λυκούδης στο Πρωινό Σαββατοκύριακο: Ο 21χρονος παρακαλούσε πριν ένα μήνα τον μαέστρο του Μαζωνάκη, για συνεργασία10:48Η Ινδία είναι πρωταθλήτρια στο ντόπινγκ για τρίτη διαδοχική χρονιά10:34Κόμβος Νίκαιας: Οι αγρότες θα ανεβάσουν τις μπάρες στα διόδια Μακρυχωρίου10:20Ο καταγγέλων στην υπόθεση Μαζωνάκη σπάει τη σιωπή του: Θα το φτάσω μέχρι τέλους10:06Κρήτη: Πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις διάσωσης 62 μεταναστών 09:52Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο - Προειδοποίηση της Παραγουάης 09:38"Γάζωσαν" κατάστημα στα Άνω Λιόσια - Μυστήριο γύρω από τα κίνητρα09:24Θεσσαλονίκη: 24ωρη λειτουργία σήμερα στο μετρό09:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο