LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Νοεμβρίου 2019 14:03

Δημοτικά τέλη βάσει του Ε9

Από πότε μπαίνει σε εφαρμογή το νέο σύστημα. Ο Υπουργός Εσωτερικών εξηγεί πώς θα λειτουργεί.

Ακίνητα - ΕΝΦΙΑ - Ε9 - σπίτια

Από τις αρχές του 2020 θα είναι σε θέση οι δήμοι να καθορίζουν τα δημοτικά τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα κάθε σπιτιού που δηλώνονται στο Ε9, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη διασταύρωση των τετραγωνικών που δηλώνονται στο Ε9 με αυτών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών με την ΑΑΔΕ. Ο κ. Θεοδωρικάκος έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι για τυχόν αποκλίσεις των δηλωμένων τετραγωνικών στη ΔΕΗ και των πραγματικών, δεν θα πληρωθούν αναδρομικά τέλη ή πρόστιμα.

Για το μεταναστευτικό, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα νησιά με την αναλογική κατά το μέτρο του δυνατού κατανομή των προσφύγων στην ενδοχώρα. «Όλοι μαζί θα επωμιστούμε το βάρος, γιατί όλοι μαζί πονάμε για αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη και στη Σάμο. Δεν θα αφήσουμε αβοήθητους τους συμπατριώτες μας εκεί και πρέπει να ανταποκριθούμε θετικά», τόνισε.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι η Ευρώπη «πρέπει να πάρει το μήνυμα, ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο σε ό,τι αφορά την πατρίδα μας. Η κατάσταση είναι ως εδώ και μη παρέκει, η ελληνική κυβέρνηση κάνει όλα όσα πρέπει για να λειτουργήσει ως ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια για όλους τους Έλληνες πολίτες», προσέθεσε.

Είπε, ακόμα, ότι γίνεται επεξεργασία προγράμματος στήριξης των νησιών, ώστε μαζί με τη μείωση του αριθμού των μεταναστών, «να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και η ασφάλεια με έργα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων, στήριξη κοινωνικών αθλητικών και διοικητικών υποδομών, έργα οδοποιίας και έκτακτη ενίσχυση των Δήμων της Λέσβου και της Σάμου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΧθες 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΧθες 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΧθες 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΧθες 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο