LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Νοεμβρίου 2019 22:08

Αυξήθηκε ο μέσος μισθός

Στον αντίποδα όμως το 28,66% των εργαζομένων αμείβεται με μισθό μερικής απασχόλησης, που ο μέσος όρος του είναι στα 400 ευρώ.

Κατώτατος μισθός

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, στα 404,5 ευρώ μεικτά, παραμένει ο μέσος μισθός των μερικώς απασχολουμένων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ, όπως δηλώνονται από τους ίδιους τους εργοδότες μέσω των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων (ΑΠΔ).

Μάλιστα, με τον μισθό της μερικής απασχόλησης κατά τον μήνα Απρίλιο, που αφορούν τα στοιχεία, φαίνεται πως αμείβεται το 28,66% του συνόλου των εργαζομένων της χώρας.

Σε ετήσια βάση, παρουσιάζεται βελτίωση τόσο του αριθμού των απασχολουμένων όσο και του μέσου μισθού. Αναλυτικά, το σύνολο των απασχολουμένων ανέρχεται στα 2.352.294, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Μάλιστα, τον φετινό Απρίλιο, ο αριθμός των ασφαλισμένων με πλήρη απασχόληση αυξήθηκε στις κοινές επιχειρήσεις κατά 10,86%, ενώ αύξηση κατά 6,93% παρουσίασε και ο αριθμός των απασχολουμένων με μερική.

Ο μέσος μισθός αυξήθηκε στις επιχειρήσεις κατά 5,48% μέσα σε ένα έτος, φθάνοντας στα 1.170,73 ευρώ. Αναλογικά, το μέσο ημερομίσθιο στις επιχειρήσεις αυξήθηκε τον φετινό Απρίλιο κατά 3,47% σε σύγκριση με τον περυσινό, φθάνοντας στα 51,38 ευρώ.

Συνολικά, οι άντρες καλύπτουν το 53,5% των θέσεων εργασίας στις κοινές επιχειρήσεις. Το ποσοστό αυξάνεται εφόσον η σύγκριση γίνει με όρους πλήρους απασχόλησης, καθώς οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 56,28% των εργαζομένων, ενώ το ποσοστό τους υποχωρεί στο 44,7% όταν πρόκειται για συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων, το 22,24% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και το 50,95% έως 39 ετών. Ως προς την υπηκοότητα, από το σύνολο των ασφαλισμένων το 89,47% είναι Έλληνες.

Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 21,97% των εργαζομένων απασχολούνται ως υπάλληλοι γραφείου. Το 20,76% των ασφαλισμένων στον ιδιωτικό τομέα απασχολείται στο χονδρικό και το λιανικό εμπόριο. Το 16,05% στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια και το 12,43% στις μεταποιητικές βιομηχανίες.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως το 21,29% των εργαζομένων με ελληνική υπηκοότητα απασχολείται στο χονδρικό - λιανικό εμπόριο, ενώ το 31,6% των ασφαλισμένων υπηκοότητας άλλης χώρας Ε.Ε. εργάζεται στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLive η εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότεςΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Στην ανακοίνωση των μέτρων για τους αγρότες προχωρά αυτή την ώρα η κυβέρνηση.

Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονουΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Ο ανήλικος φέρεται να ομολόγησε προανακριτικά την επίθεση στον 17χρονο, υποστηρίζοντας ότι εξοργίστηκε, όταν πληροφορήθηκε ότι το θύμα έστειλε μήνυμα σε μία κοπέλα, η οποία συνδέεται με τον ίδιο.

Aγρότες- Μπλόκα: Ανοιχτό, μέχρι στιγμής, το οδικό δίκτυο στην Βόρεια ΕλλάδαΣήμερα 10:23 | Ειδήσεις

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα, με αντικείμενο τον καθορισμό της στάσης τους, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συγκέντρωση παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα - Τα αιτήματά τουςΣήμερα 10:39 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών ξεκίνησαν απεργία διαρκείας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μάρκο Ρούμπιο: Το πρόσωπο της πολιτικής Τραμπ στη Βενεζουέλα13:44Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό: Αστικό λεωφορείο παρέσυρε πεζή στην είσοδο των ΚΤΕΛ (εικόνες)13:30Αχαΐα: ΙΧ καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα - Στο νοσοκομείο ο οδηγός13:16Αστυνομικός Βουλής: Διακοπή στη δίκη για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος των ανήλικων παιδιών του13:02Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ - Οι περιοχές που είναι στο "κόκκινο"12:47Live η εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότες12:32Καταιγίδα Γκορέτι: Ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία και την Ολλανδία12:18Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 202612:04Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επικοινωνία με Σόλσκιερ για την τεχνική ηγεσία της ομάδας 11:50Μητσοτάκης για αγρότες: Για εμάς το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι εθνική προτεραιότητα11:36Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο Σπάρτη11:22Προσπάθησε να περάσει δέμα με ναρκωτικά και κινητά στις Αγροτικές φυλακές Αγυιάς11:08Συγκέντρωση παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα - Τα αιτήματά τους10:54Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε υλικές ζημιές10:40Aγρότες- Μπλόκα: Ανοιχτό, μέχρι στιγμής, το οδικό δίκτυο στην Βόρεια Ελλάδα10:26Θεσσαλονίκη: Διακινητής μεταναστών επιχείρησε να ξεφύγει από έλεγχο της αστυνομίας10:12Οι 10 κορυφαίοι σκόρερ στην Ευρώπη: Στην λίστα ο Ελ Κααμπί και ο Παυλίδης09:58Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονου09:44Δήμαρχος Αγ. Ευστρατίου: Πάω να πατήσω κάτω τον καρκίνο και να γυρίσω πίσω09:30Γερμανία: Διαλύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βρανδεμβούργο09:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο