LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Νοεμβρίου 2019 17:39

Η Πειραιώς Real Estate στη διεθνή συνάντηση MR&H

Η επένδυση στο Ελληνικό και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, ως πόλοι προσέλκυσης μεγάλων εταιρειών, επισημάνθηκε από τα στελέχη της Τράπεζας.

Πειραιώς Real Estate - MR&H

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, "την ανάγκη για την πρόσκληση από μέρους της Ελλάδας μεγάλων επώνυμων εταιρειών για την ανάπτυξη και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας στο έργο του Ελληνικού, καθώς και σε άλλα μεγάλα έργα της χώρας μας, τόνισε ο κ. Γεώργιος Ι. Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, μιλώντας την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, στο Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR&H) που πραγματοποιήθηκε (29 – 31 Οκτωβρίου) στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής διεθνούς συνάντησης, ο κ.  Κορμάς είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις απόψεις του σε μία δημόσια συζήτηση με συμμετέχοντες και άλλους ειδικούς του κλάδου ακίνητης περιουσίας.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η συμμετοχή μεγάλων επώνυμων εταιριών με κύρος θα αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος και θα κάνει σεβαστό το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ο κύριος Κορμάς υπογράμμισε πως η Τράπεζα Πειραιώς έχει υπογράψει, αλλά ήταν και η μόνη ελληνική τράπεζα που συμμετείχε στη διαμόρφωση των έξι παγκόσμιων Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής, μαζί με άλλες 29 τράπεζες από όλο τον κόσμο, μέλη της Χρηματοοικονομικής Πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP FI). Οι Αρχές καθορίζουν και οριοθετούν το πλαίσιο στο οποίο επιδιώκεται να  αναπτυχθεί η Αειφόρος Τραπεζική (Sustainable Banking) τα επόμενα χρόνια.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ανώνυμες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), θα πρέπει να ενισχυθούν θεσμικά, ώστε να αποτελούν την ιδανική λύση για ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, λόγω του σταθερού και ελεγχόμενου καθεστώτος στο οποίο λειτουργούν. 

Η συζήτηση που συντονιζόταν από τον κ. Άρη Ίκο, Διευθυντή Έρευνας του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αφορούσε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την τουριστική αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, όπως το χωροταξικό και φορολογικό καθεστώς στη χώρα μας, τις εξελίξεις σχετικά με μεγάλα τουριστικά θέρετρα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αποδόσεις ακίνητης περιουσίας στον τουρισμό.

Τη συζήτηση παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον κοινό, που συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις. Το MR&H αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους στον τομέα του real estate στον τουριστικό τομέα και ιδιαίτερα στο μοναδικό χώρο της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης, να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν σχετικά με επενδυτικές ευκαιρίες και προοπτικές αλλά και για τις ιδιαιτερότητες και προκλήσεις της συγκεκριμένης αγοράς".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίθεση με μαχαίρι και χλωρίνη σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία - 15 τραυματίες23:14Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς22:59Ασία: 21 χρόνια από το φονικότερο τσουνάμι στην ιστορία22:45Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εύβοια (εικόνες)22:31Amber Alert Hellas: Αρπαγή 8χρονου από την μητέρα του22:17Euroleague: Πέμπτη διαδοχική νίκη η Μακάμπι, με κατοστάρα επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι22:02Παρίσι: Νεαρός μαχαίρωσε 3 γυναίκες σε ισάριθμους σταθμούς του Μετρό21:48Νέα περιστατικά με μετανάστες στα νότια της Κρήτης 21:33Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για όσους επισκέπτονται την Τουρκία21:19Πέθανε ο διάσημος λυράρης Μανώλης Σκουλάς21:05Τζανάκης στον ΑΝΤ1: Η επιδημία αναπτύχθηκε νωρίτερα φέτος - Τι πρέπει να προσέξουμε 20:51Καλλιθέα: Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη - Δύο άτομα απανθρακωμένα20:37Το ασήμι ξεπερνά τα 75 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία 20:23Ant1 Sports: Σενάρια για την επιστροφή Φορτούνη και Τσιμίκα… στο λιμάνι20:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο19:55Αταλάντη: Σκύλος δάγκωσε και ακρωτηρίασε γυναίκα - Έχασε δύο δάχτυλα19:40Ροδόπη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα - Δεν γνωρίζει για τον θάνατο του 7χρονου γιού της19:26Φωκίδα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι ορειβάτες στα Βαρδούσια19:11Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι18:57Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο στις Μοίρες – 78χρονος δικυκλιστής με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις18:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο