LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Νοεμβρίου 2019 17:39

Η Πειραιώς Real Estate στη διεθνή συνάντηση MR&H

Η επένδυση στο Ελληνικό και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, ως πόλοι προσέλκυσης μεγάλων εταιρειών, επισημάνθηκε από τα στελέχη της Τράπεζας.

Πειραιώς Real Estate - MR&H

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, "την ανάγκη για την πρόσκληση από μέρους της Ελλάδας μεγάλων επώνυμων εταιρειών για την ανάπτυξη και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας στο έργο του Ελληνικού, καθώς και σε άλλα μεγάλα έργα της χώρας μας, τόνισε ο κ. Γεώργιος Ι. Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, μιλώντας την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, στο Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR&H) που πραγματοποιήθηκε (29 – 31 Οκτωβρίου) στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής διεθνούς συνάντησης, ο κ.  Κορμάς είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις απόψεις του σε μία δημόσια συζήτηση με συμμετέχοντες και άλλους ειδικούς του κλάδου ακίνητης περιουσίας.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η συμμετοχή μεγάλων επώνυμων εταιριών με κύρος θα αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος και θα κάνει σεβαστό το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ο κύριος Κορμάς υπογράμμισε πως η Τράπεζα Πειραιώς έχει υπογράψει, αλλά ήταν και η μόνη ελληνική τράπεζα που συμμετείχε στη διαμόρφωση των έξι παγκόσμιων Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής, μαζί με άλλες 29 τράπεζες από όλο τον κόσμο, μέλη της Χρηματοοικονομικής Πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP FI). Οι Αρχές καθορίζουν και οριοθετούν το πλαίσιο στο οποίο επιδιώκεται να  αναπτυχθεί η Αειφόρος Τραπεζική (Sustainable Banking) τα επόμενα χρόνια.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ανώνυμες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), θα πρέπει να ενισχυθούν θεσμικά, ώστε να αποτελούν την ιδανική λύση για ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, λόγω του σταθερού και ελεγχόμενου καθεστώτος στο οποίο λειτουργούν. 

Η συζήτηση που συντονιζόταν από τον κ. Άρη Ίκο, Διευθυντή Έρευνας του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αφορούσε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την τουριστική αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, όπως το χωροταξικό και φορολογικό καθεστώς στη χώρα μας, τις εξελίξεις σχετικά με μεγάλα τουριστικά θέρετρα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αποδόσεις ακίνητης περιουσίας στον τουρισμό.

Τη συζήτηση παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον κοινό, που συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις. Το MR&H αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους στον τομέα του real estate στον τουριστικό τομέα και ιδιαίτερα στο μοναδικό χώρο της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης, να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν σχετικά με επενδυτικές ευκαιρίες και προοπτικές αλλά και για τις ιδιαιτερότητες και προκλήσεις της συγκεκριμένης αγοράς".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονοΣήμερα 16:12 | Ειδήσεις

Ο 29χρονος θα ζητήσει προθεσμία για να απολογήθεί.

Ένταση στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Ο "γαλάζιος" βουλευτής έδωσε εντολή στον νομικό του σύμβουλο να καταθέσει μήνυση εναντίον της επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή "άθλια και συκοφαντική" ανακοίνωση του κόμματος.

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που της είπε "το περιπολικό δεν είναι ταξί"Σήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί και ο φρουρός του τμήματος, ο οποίος βρισκόταν στο αστυνομικό κουβούκλιο την ώρα της δολοφονίας.

Τσιάρας - Ευλογιά: Την επόμενη εβδομάδα η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τους πληγέντες κτηνοτρόφουςΣήμερα 16:37 | Ειδήσεις

Τα μέτρα θα αφορούν την κάλυψη απώλειας εισοδήματος και θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά προς τις αποζημιώσεις που ήδη καταβάλλονται για τα θανατωθέντα ζώα και τις ζωοτροφές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος και ο τότε φρουρός του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων17:06Τσιάρας - Ευλογιά: Την επόμενη εβδομάδα η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τους πληγέντες κτηνοτρόφους16:51Ένταση στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ16:41Νέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονο16:31Εντοπίστηκε ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο κοντά στα βρετανικά ύδατα - Το Λονδίνο προειδοποιεί τον Πούτιν16:21Χρυσοχοϊδης για ενδοοικογενειακή βία: 1150 καταγγελίες και 901 συλλήψεις φέτος στη Θεσσαλονίκη16:07Κωνσταντινούπολη: Από ψεκασμό με χημικά στο ξενοδοχείο που διέμεναν χάθηκε η τετραμελής οικογένεια15:53Λάρισα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Στο νοσοκομείο τα θύματα15:39Βραζιλία: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε αστυνομική επιχείρηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο15:25Νύχτα αποκαλύψεων, με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:0015:11Πάτρα: Μέσα στο προαύλιο του σχολείου φέρεται να βιάστηκε η 12χρονη – Αναμένεται δίωξη στον 16χρονο14:57ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για την απάτη με τις παράνομες συνταγογραφήσεις - Αφορούν στο 2025 και έχουν αντιμετωπιστεί14:42Παλαιό Φάληρο: Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας14:28Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2025 - 202614:14Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 27χρονος που κατήγγειλε ληστεία – Είχε κλείσει ερωτικό ραντεβού με 14χρονη14:00Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που της είπε "το περιπολικό δεν είναι ταξί"13:46Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Πολωνίας – Ρωσίας: Η Βαρσοβία κλείνει το τελευταίο ρωσικό προξενείο στο Γκντανσκ13:32Νιγηρία: Έντονες αντιδράσεις μετά την απαγωγή 25 μαθητριών13:18Βορίζια: Στην ανακρίτρια η σύζυγος του Φανούρη Καργάκη13:04Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η εμπλεκόμενη αθλήτρια στο κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες12:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο