LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Νοεμβρίου 2019 17:39

Η Πειραιώς Real Estate στη διεθνή συνάντηση MR&H

Η επένδυση στο Ελληνικό και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, ως πόλοι προσέλκυσης μεγάλων εταιρειών, επισημάνθηκε από τα στελέχη της Τράπεζας.

Πειραιώς Real Estate - MR&H

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, "την ανάγκη για την πρόσκληση από μέρους της Ελλάδας μεγάλων επώνυμων εταιρειών για την ανάπτυξη και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας στο έργο του Ελληνικού, καθώς και σε άλλα μεγάλα έργα της χώρας μας, τόνισε ο κ. Γεώργιος Ι. Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, μιλώντας την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, στο Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR&H) που πραγματοποιήθηκε (29 – 31 Οκτωβρίου) στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής διεθνούς συνάντησης, ο κ.  Κορμάς είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις απόψεις του σε μία δημόσια συζήτηση με συμμετέχοντες και άλλους ειδικούς του κλάδου ακίνητης περιουσίας.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η συμμετοχή μεγάλων επώνυμων εταιριών με κύρος θα αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος και θα κάνει σεβαστό το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ο κύριος Κορμάς υπογράμμισε πως η Τράπεζα Πειραιώς έχει υπογράψει, αλλά ήταν και η μόνη ελληνική τράπεζα που συμμετείχε στη διαμόρφωση των έξι παγκόσμιων Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής, μαζί με άλλες 29 τράπεζες από όλο τον κόσμο, μέλη της Χρηματοοικονομικής Πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP FI). Οι Αρχές καθορίζουν και οριοθετούν το πλαίσιο στο οποίο επιδιώκεται να  αναπτυχθεί η Αειφόρος Τραπεζική (Sustainable Banking) τα επόμενα χρόνια.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ανώνυμες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), θα πρέπει να ενισχυθούν θεσμικά, ώστε να αποτελούν την ιδανική λύση για ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, λόγω του σταθερού και ελεγχόμενου καθεστώτος στο οποίο λειτουργούν. 

Η συζήτηση που συντονιζόταν από τον κ. Άρη Ίκο, Διευθυντή Έρευνας του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αφορούσε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την τουριστική αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, όπως το χωροταξικό και φορολογικό καθεστώς στη χώρα μας, τις εξελίξεις σχετικά με μεγάλα τουριστικά θέρετρα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αποδόσεις ακίνητης περιουσίας στον τουρισμό.

Τη συζήτηση παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον κοινό, που συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις. Το MR&H αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους στον τομέα του real estate στον τουριστικό τομέα και ιδιαίτερα στο μοναδικό χώρο της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης, να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν σχετικά με επενδυτικές ευκαιρίες και προοπτικές αλλά και για τις ιδιαιτερότητες και προκλήσεις της συγκεκριμένης αγοράς".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες έφτασαν στην έξοδο για το αεροδρόμιο "Μακεδονία"Σήμερα 14:43 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, οι προθέσεις των αγροτών, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν είναι να μεταβούν στον κόμβο αεροδρομίου.

Μητσοτάκης για Μάτι και Μάνδρα: Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμεΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

«Οκτώ χρόνια από το δράμα στη Μάνδρα και την τραγωδία στο Μάτι που ακολούθησε, οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί».

Το ΕΚΠΑ "έσπασε το φράγμα" των top 200 πανεπιστημίων στον κόσμοΣήμερα 12:30 | Ειδήσεις

Για το έτος 2025, συμπεριελήφθησαν στην κατάταξη 2.025 πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο.

Καλύβια: Βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ μέσα σε κλεμμένα ΙΧΣήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Ο 37χρονος, στην μάνδρα του οποίου βρέθηκαν τα ΙΧ, συνελήφθη, ενώ είναι επίσης γνωστός τις Αρχές, καθώς, όταν ήταν ανήλικος είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρέμβαση Άρειου Πάγου για τα αγροτικά μπλόκα και την παρακώλυση συγκοινωνιών15:32Μητσοτάκης για Μάτι και Μάνδρα: Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμε15:18Μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες έφτασαν στην έξοδο για το αεροδρόμιο "Μακεδονία"15:04ΚΥΣΕΑ: Οι διεθνείς εξελίξεις και τα εξοπλιστικά προγράμματα στο επίκεντρο της συνεδρίασης14:50Νέο αγροτικό μπλόκο στην Έδεσσα14:36Ρωσία: Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη βορειοανατολικά της Μόσχας14:22Ζωγράφου: Οδηγός λεωφορείου κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από αντιπαράθεση με οδηγό ΙΧ14:08Ηράκλειο: Οι αγρότες έχουν αποκλείσει το κτίριο της αποκεντρωμένης διοίκησης 13:54Καλύβια: Βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ μέσα σε κλεμμένα ΙΧ13:40Χαλκιδική: Στήθηκε στη Νικήτη Σιθωνίας το πρώτο μπλόκο μελισσοκόμων και αγροτών μέσα στον νομό13:26Ζάκυνθος: Αύριο το τελευταίο αντίο στο άτυχο 2χρονο που έχασε την ζωή του από Πίτμπουλ 13:12Το ΕΚΠΑ "έσπασε το φράγμα" των top 200 πανεπιστημίων στον κόσμο12:58Λαμία: Οδηγός παρέσυρε 11χρονο και τον εγκατέλειψε12:44Champions League - Ολυμπιακός: Στην Αστάνα για το "διπλό"12:30Χολαργός: Προκλητική απάντηση στα social από τον νεαρό που επιτέθηκε στον 14χρονο12:16Άγριος ξυλοδαρμός στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε ανήλικες μαθήτριες12:02Θεσσαλονίκη: Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι παραγωγοί - Πού κλείνουν και ποιες ώρες11:48Συνολικά 67 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2025 - Σχεδόν οι μισοί στη Γάζα11:34Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο "καρφώθηκε" σε είσοδο πολυκατοικίας11:20Καματερό: Βίντεο ντοκουμέντο με 48χρονο που κυνήγαγε μαθήτριες κρατώντας μαχαίρι11:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο