LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τοπικά ΝέαΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2019 10:17

“Κραυγή αγωνίας” για την σπείρα που “χτυπά” φαρμακεία στην Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Δεκάδες καταστήματα έχουν μπει στο “στόχαστρο” των κακοποιών τις τελευταίες εβδομάδες. Η δράση τους έχει καταγραφεί από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης.

Σπείρα - φαρμακεία - Θεσσαλονίκη

Μάστιγα συνεχίζουν να αποτελούν οι διαρρήξεις στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Mόνο τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν διαρρήξεις σε περισσότερα από 10 φαρμακεία σε ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες καταστρέφουν τις τζαμαρίες, παραβιάζουν σιδεριές και προκαλούν σοβαρές ζημιές στα φαρμακεία. Ωστόσο χάρη στη διαδεδομένη χρήση POS στα φαρμακεία της πόλης οι επιτήδειοι δεν βρίσκουν αξιόλογα χρηματικά ποσά στις ταμειακές μηχανές παρά μόνο λίγα μετρητά και κέρματα. Οι ζημιές όμως που προκαλούν προκειμένου να διαρρήξουν τα φαρμακεία, είναι πολύ μεγάλες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο και τον Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο Αντώνιο Τζιτζή ώστε να βρεθεί άμεσα μία λύση η οποία να προστατεύει τα φαρμακεία από τις συνεχείς διαρρήξεις.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση. Κάθε βράδυ ζούμε με την αγωνία αν θα χτυπήσει το τηλέφωνό μας για να μας ενημερώσουν για διάρρηξη στο φαρμακείο μας, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι διαρρήξεις σε όλες τις περιοχές της πόλης μας. Οι επιτήδειοι παραβιάζουν στόρια και σπάνε τις κλειδαριές των φαρμακείων, εισβάλλουν μέσα και αρπάζουν ό,τι βρουν. Οι ζημιές που προκαλούν είναι δυσβάσταχτες και αποτελούν ακόμη ένα οικονομικό πλήγμα στην ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φαρμακοποιοί», τονίζει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Διονύσης Ευγενίδης και προσθέτει: «εμείς από την πλευρά μας λαμβάνουμε όσα μέτρα μπορούμε για να θωρακίσουμε τα φαρμακεία μας. Είναι αναγκαία, όμως, και η αύξηση των μέτρων εκ μέρους της πολιτείας με αύξηση των περιπολιών της αστυνομίας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν θα δοθεί παράταση, είπε ο υπουργός

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμωνΣήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Επίσης μίλησε και για τις τιμές των καυσίμων και την συνεχή άνοδο που καταγράφουν.

Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείςΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι νεαροί γονείς του βρέφους που κατέληξε την Κυριακή στην Κω.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο