LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2019 08:01 | Ανανέωση: 31 Οκτωβρίου 2019 08:36

Βορίδης στον ΑΝΤ1: διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου για την παρέλαση αλά Monty Python (βίντεο)

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις απόψεις μου, τόνισε ο Βορίδης. Τι είπε για την κριτική που του άσκησε ο Κυμπουρόπουλος.

Παρέλαση - Monty Python

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» κι αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του για το περιστατικό με την παρέλαση αλά Monty Python, στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπογράμμισε ότι προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά από τον κ. Χαρίτση, ο οποίος δεν έκανε τίποτε άλλο πέρα από το να διαστρεβλώσει τα όσα είπε.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βορίδης, αυτό που είπε σχολιάζοντας το περιστατικό, είναι ότι τα κορίτσια που παρέλασαν με αυτό τον τρόπο, δεν είναι «ούτε μωρά, ούτε ανάπηρα», εννοώντας ότι δεν έχουν νοητική αναπηρία, άρα δεν μπορεί να τους καταλογιστεί μειωμένη ευθύνη για την πράξη τους.

Όπως συμπλήρωσε, αυτό ήταν πασιφανές κι έτσι ακόμη και αυτή η διευκρίνιση του είναι εκ του περισσού, αλλά αναγκάζεται να την κάνει για να αποκρούσει την διαστρέβλωση των απόψεων του από τον κ. Χαρίτση.

Ερωτηθεί για την αντίδραση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, απάντησε ότι είτε δεν έχει λάβει γνώση των ακριβών δηλώσεων του, είτε η δήλωση του είναι εσφαλμένη.

Το σχόλιο του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, για τις δηλώσεις του κ. Βορίδη, έχει ως εξής:

Σήμερα ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του χαρακτηρίζοντας «ανάπηρο» αυτόν με τον οποίο δεν μπορείς να συνεννοηθείς.

Η ντροπή δεν είναι δική του, αφού ως γνήσιος ακροδεξιός έχει τέτοιες μισαλλόδοξες αντιλήψεις στον πυρήνα της λογικής του. Η ντροπή είναι του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται.

Η ανάρτηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, για το συγκεκριμένο θέμα

Κυμπουρόπουλος - facebook - παρέλαση - silly walk - Monty Python - Βορίδης

Φίλης: ρεσιτάλ υποκρισίας

Μιλώντας στον Real FΜ, ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης είπε "Έχουμε να κάνουμε με ρεσιτάλ υποκρισίας και κυνήγι μαγισσών. Δεν είναι δυνατό με αφορμή το περιστατικό στο περιθώριο μιας παρέλασης, να ξεσηκώνεται αυτό το κύμα πατριδοκάπηλης εκδίκησης. Τι λέει το κείμενο αυτών των κοριτσιών; Ότι ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία δεν μπορεί να μπει σε καλούπια, είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει! Αυτό είναι το νόημα της παρέμβασης. Τα κορίτσια μάλιστα, δεν την παρεμπόδισαν, δεν τη διέλυσαν. Μια περφόρμανς έκαναν, στο άκρο της. Πολλές φορές οι παρελάσεις έχουν αλλάξει χαρακτήρα. Έχουν μετατραπεί σε διαδηλώσεις. για παράδειγμα. Αντίθετα, μου κάνει βαθιά εντύπωση το γεγονός ότι δεν ακούω σχόλια για τη δήλωση βουλευτή της ΝΔ να μη συμμετέχουν οι Ρομά στις παρελάσεις, επειδή δεν έχουν βάρος στην εθνική συνείδηση. Ξεχνάει βέβαια ο κύριος αυτός, τα ναζιστικά κρεματόρια στα οποία βρήκαν φρικτό θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες Ρομά. Όπως επίσης δεν ακούω κανένα σχόλιο για το ότι μαθητές παρέλασαν με στολές του Ολυμπιακού σε δήμο του Πειραιά. Ή ότι παρέλασαν νέα παιδιά σε πόλη της Μακεδονίας, φωνάζοντας «Κατσίφα ζεις εσύ μας οδηγείς». Υπάρχει θέμα με την παρέλαση. Είναι κατάλοιπο άλλων εποχών. Η κατάργησή τους όμως -και είμαι υπέρ της κατάργησης- δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τα πάνω, με διοικητικά μέτρα, αλλά πρέπει να συνειδητοποιηθεί από τις τοπικές κοινωνίες και τους γονείς, επειδή δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στη διαμόρφωση του πατριωτισμού των παιδιών".

Ε.Σ.Α.μεΑ.: προσβλητικές οι δηλώσεις Βορίδη για τα άτομα με αναπηρία

«Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τόσο η πρώτη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, όσο και η δεύτερη σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που η χώρα μας έχει κυρώσει με τον ν. Ν. 4074/2012, όπως και με τον αντιρατσιστικό νόμο. Δεν θα της επαναλάβουμε στο παρόν. Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει τον υπουργό στην τάξη άμεσα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το θέμα, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης απάντησε σκωπτικά: «Και με τον κ. Βορίδη δεν μπορεί κανείς να συνεννοηθεί και δεν είναι ανάπηρος».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 ΙανουαρίουΧθες 22:12 | Ειδήσεις

Την μνήμη ποιων αγίων και οσίων τιμά σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε ποιους πρέπει να πείτε "Xρόνια πολλά".

Ε.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς ΤράμπΧθες 23:31 | Ειδήσεις

Η Κύπρος, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής εξάμηνη προεδρία της ΕΕ, δήλωσε αργά απόψε ότι συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή.

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο ΧαλάνδριΔευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 17:56 | Ειδήσεις

Αν και έχουν περάσει 17 μήνες η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο προκαταρκτικής έρευνας, για μια πυρκαγιά που διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα έκαψε σε δύο ημέρες δεκάδες σπίτια.

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματαΧθες 18:39 | Ειδήσεις

Η τελευταία επιβεβαιωμένη τοποθεσία της, ήταν σε κατάστημα στου Ζωγράφου στις 10  Ιανουαρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Ιανουαρίου 08:12Γενιτσάγ: Το τουρκικό ΥΠΕΞ σιωπά στις δηλώσεις Γεραπετρίτη - Σκληρή προειδοποίηση γκιουρντενίζ23:59Ε.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς Τράμπ23:46Αστυνομικός φιλοξένησε σπίτι της, μητέρα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μαζί με τα παιδιά της23:32Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης και σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλι23:18Μητσοτάκης: Η ερώτηση που τον έφερε σε αμηχανία– “Μη με τρομάζετε έτσι”23:04Η Δανία "εξεπλάγη" από τις δασμολογικές απειλές του Τραμπ22:50Σέρρες: Στο μικροσκόπιο δεύτερη επίθεση στον 17χρονο - Μαρτυρία της αδελφής του στον ΑΝΤ1 για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου22:36Γροιλανδία: Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιβολή νέων δασμών σε ευρωπαϊκές χώρες που αντιδρούν στα σχέδια του22:22Θύελλα αντιδράσεων, μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις του Έντι Ράμα - Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη22:08Ποπάι: ο γκρινιάρης ναυτικός έχει... γενέθλια!21:54Καρδίτσα – ΑΕΚ: Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την “Ένωση”21:40Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 χάρισε ελπίδα σε Παιδικά Χωριά SOS και Φλόγα21:26Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο Χαλάνδρι20:58Ant1 Sports: Την Κυριακή έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Σαντίνο Αντίνο20:44Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματα20:30Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ - Λατινικής Αμερικής: Ανησυχία καταναλωτών για την ποιότητα των κρεάτων στην Ελλάδα20:16Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Ιράν20:02Προμηθέας Πάτρας – Πανιώνιος: Πήραν… το θρίλερ οι φιλοξενούμενοι19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο