LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2019 06:37 | Ανανέωση: 31 Οκτωβρίου 2019 06:56

Δεκάδες νεκροί από πυρκαγιά σε τρένο

Η φωτιά, που ξεκίνησε από έκρηξη σε γκαζάκι, κατέστρεψε τρία από τα βαγόνια του συρμού...

Πακιστάν - τρένο - φωτιά

Τουλάχιστον 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους πολλοί προσκυνητές, σε πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε τρένο στο Πακιστάν μετά την έκρηξη φιάλης γκαζιού.

Το τρένο βρίσκεται τώρα ακινητοποιημένο σε περιοχή κοντά στην πόλη Ραχίμ Γιαρ Χαν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Πουντζάμπ. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε αργά το πρωί, αν και διασώστες και πυροσβέστες εξακολουθούν να ερευνούν τα καμένα βαγόνια, σύμφωνα με δημοσιογράφους.

Κάποια από τα θύματα που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στο κεφάλι πηδώντας από το καιόμενο τρένο την ώρα που αυτό βρισκόταν ακόμη εν κινήσει, δήλωσε ο Μουχαμάντ Ναντίμ Ζία, διευθυντής του νοσοκομείου της Λιακουατπούρ, της πιο κοντινής πόλης στην περιοχή. Σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον οι νεκροί είναι 71 και οι τραυματίες 44. Ο Αντνάν Σάμπιρ, εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών διάσωσης, επεσήμανε από την πλευρά του ότι οι νεκροί είναι 73 και οι τραυματίες 40.

Τρία βαγόνια, δύο της οικονομικής θέσης και ένα της business, έπιασαν φωτιά μετά την έκρηξη δύο φιαλών γκαζιού τα οποία επιβάτες χρησιμοποίησαν για να προετοιμάζουν φαγητό, εξήγησε ο Άλι Ναουάζ ανώτερος αξιωματούχος των σιδηροδρόμων του Πακιστάν, ενώ διευκρίνισε ότι τα εύφλεκτα υλικά απαγορεύονται στα τρένα. Τα περισσότερα θύματα ήταν προσκυνητές από το νότιο τμήμα της χώρας που ταξίδευαν για μια μεγάλη, ετήσια θρησκευτική συγκέντρωση στη Ραϊγουίντ, κοντά στη Λαχόρη, σύμφωνα με τον ίδιο. Σε κάθε βαγόνι βρίσκονταν περίπου 88 άνθρωποι, εξήγησε.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν δήλωσε «βαθιά θλιμένος από την φρικτή τραγωδία» και ανακοίνωσε την άμεση έναρξη έρευνας. «Η τραγωδία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί», έγραψε στο Twitter από την πλευρά της η Πακιστανή υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σιρίν Μαζάρι, επικρίνοντας το γεγονός ότι σπάνια ελέγχονται οι αποσκευές των επιβατών.

Το γεγονός πως οι επιβάτες παίρνουν μαζί τους γκαζάκια και άλλη είδη για να μαγειρεύουν όταν κάνουν μεγάλα ταξίδια με το τρένο είναι συνηθισμένο πρόβλημα, σύμφωνα με τον υπουργό Σιδηροδρόμων Σέιχ Ρασίντ Άχμεντ. Το σιδηροδρομικό δίκτυο του Πακιστάν, που είχε κατασκευαστεί την εποχή της αποικιοκρατίας, έχει περιέλθει σε κακή κατάσταση τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της έλλειψης επενδύσεων και συντήρησης.

Είκοσι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Ιούλιο στην ίδια περιοχή όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους δύο τραίνα. Τότε ο Χαν είχε ζητήσει να ληφθούν «έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση δεκαετιών αμέλειας στις σιδηροδρομικές υποδομές».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο