LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Οκτωβρίου 2019 18:22

“Χρυσάφι” στον πληροφοριοδότη που οδήγησε τους Αμερικανούς στον ηγέτη του ISIS

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τον άνθρωπο που φέρεται να οργάνωνε τις μετακινήσεις του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι στη Συρία.

Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι - ISIS - Τζιχαντιστές

Ο πληροφοριοδότης που βοήθησε στον εντοπισμό του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, χάρη στις πληροφορίες που έδωσε, θα πάρει το σύνολο ή ένα μέρος της αποζημίωσης των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχαν υποσχεθεί οι αμερικανικές Αρχές σε οποιονδήποτε έδινε κρίσιμες πληροφορίες για τον αρχηγό της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”, όπως μεταδίδει η Washington Post.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο πληροφοριοδότης είναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης και είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, να οργανώνει τις μετακινήσεις στη Συρία του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο, γνωστού με το προσωνύμιο “Το Φάντασμα”.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Μπαρίσα, ένα μικρό χωριό στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι πυροδότησε τα εκρηκτικά στο γιλέκο αυτοκτονίας του και ανατινάχθηκε μαζί με τα τρία παιδιά του, αφού παγιδεύτηκε σε ένα τούνελ στο σπίτι στο οποίο κρυβόταν.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο πληροφοριοδότης, ο οποίος ήταν παρών την ώρα της επιδρομής, διέφυγε δύο ημέρες αργότερα μαζί με την οικογένειά του.

Οι ΗΠΑ προσέφεραν έως και 25 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για πληροφορίες σχετικά με τον αυτοαποκαλούμενο “χαλίφη” του “Ισλαμικού Κράτους”.

Η “πηγή” των Αμερικανών περιέγραψε πλήρως την κρυψώνα του αλ-Μπαγκντάντι: τη διάταξη των δωματίων, τα κρυφά τούνελ έως και τον αριθμό των σωματοφυλάκων του.

Ο πληροφοριοδότης, που στράφηκε εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης μετά τον θάνατο ενός μέλους της οικογένειάς του στα χέρια των τζιχαντιστών, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο που επικαλέστηκε η Washington Post, ήταν εκείνος που ήρθε σε επαφή με τους Κούρδους, οι οποίοι τον παρέπεμψαν στους Αμερικανούς.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)Σήμερα 09:28 | Ειδήσεις

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας. Όσα είπε μετά την χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)Σήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι είπαν μιλώντας στο "Πρωινό" τόσο άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης όσο και ο ταξιτζής που τη μετέφερε στην Αθήνα.

Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Το πόρισμα καταδεικνύει διοικητικό αλαλούμ και σοβαρότατες διοικητικές ευθύνεςΣήμερα 12:07 | Ειδήσεις

Η έκθεση καταγράφει πολύωρη καθυστέρηση στη διάγνωση της αιτίας και έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των στελεχών της Διοίκησης της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτώνΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη αντιπροσωπείας κινητοποιούμενων αγροτών από όλη την Ελλάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την ευρεία συμμετοχή των συναρμόδιων με το αγροτικό ζήτημα υπουργών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερρακάκης για 10ετές ομόλογο: "Απάντηση»" σε όσους αμφισβητούν την αξία της επενδυτικής βαθμίδας13:24Συνάντηση Κικίλια - Γεραπετρίτη μετά τις επιθέσεις με drones σε ελληνικής διαχείρισης δεξαμενόπλοια 13:10Τέλος το ΣΔΟΕ, έρχεται η "ΔΕΟΣ" – Πώς θα λειτουργεί12:55Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Αραχωβίτης: Στον μοιρασμό του εθνικού αποθέματος υπάρχει μετά το 2019 μία εκτόξευση12:40Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Το πόρισμα καταδεικνύει διοικητικό αλαλούμ και σοβαρότατες διοικητικές ευθύνες12:26Τουρκία: Φρίκη δίχως τέλος στη Σμύρνη - Στραγγάλισε τη Μιχριμπάν και την έθαψε στο δάσος12:12Ασπρόπυργος: Ειδική αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και ξήλωμα παράνομων καλωδίων11:58Γερμανία: Η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση 11:44Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας διωκόμενος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL11:30ΠΕΟ Λιβαδειάς - Θήβας: Σύγκρουση νταλίκας με αγροτικό όχημα - Νεκρός ένας 41χρονος (εικόνες)11:16Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)11:02Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με 167 χλμ/ώρα10:48Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Ναν στο Μόναχο10:34Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)10:20Ιπποκράτειο: Συνελήφθη 57χρονος για επίθεση σε γιατρό στα επείγοντα10:06Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου09:52Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός του09:38Έφυγε από την ζωή ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου09:23Μπλόκα αγροτών - Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά ο Προμαχώνας09:08Ξεκινά ο διαγωνισμός για τεχνικό σύμβουλο στον νέο ΟΣΕ08:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο