LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Οκτωβρίου 2019 18:22

“Χρυσάφι” στον πληροφοριοδότη που οδήγησε τους Αμερικανούς στον ηγέτη του ISIS

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τον άνθρωπο που φέρεται να οργάνωνε τις μετακινήσεις του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι στη Συρία.

Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι - ISIS - Τζιχαντιστές

Ο πληροφοριοδότης που βοήθησε στον εντοπισμό του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, χάρη στις πληροφορίες που έδωσε, θα πάρει το σύνολο ή ένα μέρος της αποζημίωσης των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχαν υποσχεθεί οι αμερικανικές Αρχές σε οποιονδήποτε έδινε κρίσιμες πληροφορίες για τον αρχηγό της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”, όπως μεταδίδει η Washington Post.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο πληροφοριοδότης είναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης και είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, να οργανώνει τις μετακινήσεις στη Συρία του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο, γνωστού με το προσωνύμιο “Το Φάντασμα”.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Μπαρίσα, ένα μικρό χωριό στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι πυροδότησε τα εκρηκτικά στο γιλέκο αυτοκτονίας του και ανατινάχθηκε μαζί με τα τρία παιδιά του, αφού παγιδεύτηκε σε ένα τούνελ στο σπίτι στο οποίο κρυβόταν.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο πληροφοριοδότης, ο οποίος ήταν παρών την ώρα της επιδρομής, διέφυγε δύο ημέρες αργότερα μαζί με την οικογένειά του.

Οι ΗΠΑ προσέφεραν έως και 25 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για πληροφορίες σχετικά με τον αυτοαποκαλούμενο “χαλίφη” του “Ισλαμικού Κράτους”.

Η “πηγή” των Αμερικανών περιέγραψε πλήρως την κρυψώνα του αλ-Μπαγκντάντι: τη διάταξη των δωματίων, τα κρυφά τούνελ έως και τον αριθμό των σωματοφυλάκων του.

Ο πληροφοριοδότης, που στράφηκε εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης μετά τον θάνατο ενός μέλους της οικογένειάς του στα χέρια των τζιχαντιστών, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο που επικαλέστηκε η Washington Post, ήταν εκείνος που ήρθε σε επαφή με τους Κούρδους, οι οποίοι τον παρέπεμψαν στους Αμερικανούς.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοιΧθες 15:29 | Ειδήσεις

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της”Χθες 21:05 | Ειδήσεις

Στο ρεπορτάζ των ''Times'' του Λονδίνου γίνεται εκτενής αναφορά στον ελληνικό τουρισμό, την μείωση της ανεργίας και την οικονομία της Ελλάδας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο