LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Οκτωβρίου 2019 11:42

Το “μανιφέστο” των κοριτσιών της παρέλασης αλά Monty Python

Έστειλαν κείμενο, με το οποίο εξηγούν την πράξη τους. Τι καταγγέλουν; Γιατί επέλεξαν τον συγκεκριμένο δήμο για την προκλητική τους παρέλαση.

Παρέλαση - Monty Python

Τον λόγο για τον οποίο αποφάσισαν να παρελάσουν σε ρυθμούς Monty Python εξηγούν, μέσω κειμένου μανιφέστου που έστειλαν στην Εφημερίδα των Συντακτών, τα δέκα κορίτσια που προκάλεσαν σάλο με την εμφάνισή τους στην Νέα Φιλαδέλφεια, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως εξηγούν, παρήλασαν σαν «στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά».

Τονίζουν δε ότι επέλεξαν τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας επειδή είναι «μία γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα».

Αναλυτικά το κείμενο των κοριτσιών:

Στρατιωτάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα; Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα; Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί, οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους; Στρατοί που κάνουν πολέμους, βομβαρδισμούς, επεμβάσεις. Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας.

Καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι. Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.

Τι κοινό μπορεί να'χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να'χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού. Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.

Γι' αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι... Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python. Με το δικό μας silly walk και ρυθμό.

Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για "προβληματικά παιδιά". Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.

Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.

Υ.Γ.

Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπήΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η παρέμβαση της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, Άννυς Ζιώγα, η οποία εμφανίστηκε από την αίθουσα σύνταξης, βουρκωμένη.

Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μαςΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για τον αγαπημένο φίλο του και συνεργάτη, Γιώργο Παπαδάκη.

Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωσηΧθες 21:57 | Ειδήσεις

Με βαθιά θλίψη η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά το αγαπημένο και ιστορικό της μέλος, Γιώργο Παπαδάκη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας09:28Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/109:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από σήμερα το πρόγραμμα δρομολογίων09:00ΑΑΔΕ: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι το 202608:43Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Βάθκεθ της Βαλένθια για το αριστερό άκρο της άμυνας08:29Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν οι 40 νεκροί του Κραν Μοντανά08:15Ουκρανία: Δυο άμαχοι νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας08:06O γιος του Μαδούρο κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στον δρόμο07:52Καλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπή07:38Αίτημα Κωνσταντοπούλου στον Κακλαμάνη για σύγκληση της Βουλής, μετά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα07:24Νιγηρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από ανατροπή σκάφους07:10Απειλές Τραμπ κατά Κολομβίας: Οι ΗΠΑ κυβερνούν τη Βενεζουέλα06:56Δανία - Γροιλανδία: Η πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις απειλές06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Ιανουαρίου 06:28Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα06:14Ολυμπιακός: Μια ανάσα από το λιμάνι ο Ταιρίκ Τζόουνς23:59Ιωάννινα - Μπλόκα: Νέα κλιμάκωση αποφάσισαν οι αγρότες του νομού23:48ΗΠΑ- Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον δικαστή της Νέας Υόρκης 23:36Κραν Μοντανά: Ανάμεσα στα θύματα ταυτοποιήθηκε και η 15χρονη Αλίκη23:24Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη23:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο