LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2019 16:06

Αυθαίρετα: μόνιμη ρύθμιση ετοιμάζει η κυβέρνηση

Στόχος η αποφυγή νέων παρατάσεων στο μέλλον, σύμφωνα με τον Κωστή Χαζηδάκη Ποιο είναι το πλαίσιο της μεταρρύθμισης.

αυθαίρετα - δάσος

Συνολική παρέμβαση –μεταρρύθμιση για τα αυθαίρετα προετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη. Όπως τόνισε μετά τη συνάρτηση του με τον πρόεδρο του ΤΤΕ Γιώργο Στασινό «τη  ρύθμιση θα τη χαρακτηρίζει βασικά μια κατεύθυνση αποφυγής νέων παρατάσεων στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και αφετέρου το γεγονός ότι η κόκκινη γραμμή μας σε σχέση με την τακτοποίηση αυθαιρέτων πάει πίσω στο 2011».

Ενόψει της λήξης σε λίγες ημέρες των προθεσμιών για υπαγωγή στην τρέχουσα ρύθμιση, δεν θα υπάρξει κενό για τους ιδιοκτήτες ή τους μηχανικούς, τόνισε ο  κ. Χατζηδάκης, καθώς αναμένεται παράταση έως ότου τεθεί σε εφαρμογή η νέα ρύθμιση που θα είναι μόνιμου χαρακτήρα .

Πρόσθεσε ότι η ρύθμιση θα σχετίζεται με την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων η οποία έχει ήδη θεσμοθετηθεί με ορίζοντα εφαρμογής το 2020, και δεν θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», σημειώνοντας ότι συνολικά οι δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων μπορεί να αγγίξουν ακόμη και το 1 δισ. ευρώ, αλλά και στη μεταφορά συντελεστή δόμησης, για την οποία προανήγγειλε ρύθμιση η οποία θα αποκαθιστά αδικίες και θα είναι σε συμφωνία με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Για το ζήτημα των αυθαιρέτων, στόχος της κυβέρνησης είναι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να έρθει μία συνολική παρέμβαση, μεταρρύθμιση θα έλεγα, στην οποία δευτερεύουσας σημασίας θα είναι αυτή καθαυτή η παράταση, που είναι αναγκαία προφανώς. Τη ρύθμιση θα τη χαρακτηρίζει μία κατεύθυνση αποφυγής νέων παρατάσεων στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και λαμβάνοντας υπόψιν επίσης ότι η κόκκινη γραμμή μας σε σχέση με την τακτοποίηση αυθαιρέτων πάει πίσω στο 2011. Θα υπάρχει ένα σαφές σκηνικό για τους κατόχους αυθαιρέτων, το οποίο θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και θα οδηγήσει σε ένα τέλος στο γνωστό σκηνικό, να πηγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο στη Βουλή και να φέρνουμε παρατάσεις επί παρατάσεων» τόνισε ο κ Χατζηδάκης.  

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεν θα υπάρξει κάποιο κενό σε σχέση με τους ιδιοκτήτες και σε σχέση με τους μηχανικούς που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ζήτημα. 

«Θα μπορεί κανείς να εντάσσεται (σ.σ.: στη νέα ρύθμιση) όποτε θέλει, αλλά εκείνο το οποίο θα συμβουλεύαμε τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων είναι να ενταχθούν νωρίς. Γιατί αν το αφήσουν να το κάνουν μετά από κάμποσα χρόνια, αυτό μπορεί να σημαίνει ενδεχομένως παραπάνω επιβαρύνσεις για τους ίδιους. Άρα καλύτερα νωρίτερα παρά αργότερα, παρότι είπα -και το υπογραμμίζω- ότι ο στόχος είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων να μην είναι επιβαρυντική για τους ιδιοκτήτες» κατέληξε.  

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ ανέφερε σε σχέση με τα αυθαίρετα ότι η πρόταση του Επιμελητηρίου είναι παρόμοια με τις εξαγγελίες του υπουργού, δηλαδή, «να πάμε προς την ταυτότητα κτιρίου, να έχουμε για κάθε κτίριο όλα τα σχέδια, όπως έχει κατασκευαστεί, όπως είναι σήμερα στην πραγματικότητα, χωρίς να επιβαρύνουμε τους ιδιοκτήτες με περισσότερα κόστη».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο