LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2019 06:39

Στεφανής από Κύπρο: κανείς να μην υποτιμά την ικανότητά μας να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Αλκιβιάδης Στεφανής - Κύπρος

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την ετοιμότητα και ικανότητά μας να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας, όποτε τούτο απαιτηθεί, έστειλε από την Κύπρο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, όπου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στη Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεωργίου. Στη Δοξολογία παρέστησαν επίσης, η ΑΕ Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Νίκος Αναστασιάδης, ο Επιτετραμμένος Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Λευκωσία κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, οι πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές της Κύπρου, ο Διοικητής και αντιπροσωπεία Αξιωματικών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η η Ελλάδα πιστεύει στον διάλογο και αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα τις όποιες προκλήσεις.

Αλκιβιάδης Στεφανής - Κύπρος

"Σε όλους τους αγώνες τους Ελληνισμού, Ελλαδίτες και Έλληνες Κύπριοι, ήμασταν συναγωνιστές. Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, σε απόλυτο συντονισμό, για την επίτευξη του κύριου εθνικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την ειρηνική απελευθέρωση και επανένωση της Μεγαλονήσου. Από την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο, ευρωπαϊκό κράτος, απαλλαγμένο από εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχή" πρόσθεσε ο κ. Στεφανής κάνοντας λόγο για τα διδάγματα του Έπους του 1940, που "παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ".

"Σήμερα τιμούμε το Έπος του 1940 και τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού. Ας μην ξεχνούμε, άλλωστε, ότι στη μάχη αυτή, ανάμεσα στους πολεμιστές της Πίνδου, ήταν για μια ακόμα φορά στο διάβα της ιστορίας, πολυάριθμοι Κύπριοι εθελοντές, οι οποίοι με το αίμα τους έγραψαν και αυτοί τις σελίδες του Έπους του 1940" πρόσθεσε.

Αλκιβιάδης Στεφανής - Κύπρος

Επίσης, ο Υφυπουργός είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Επιτετραμμένο Σύμβουλο της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Λευκωσία, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο