LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Οκτωβρίου 2019 16:16

Παραστάτης 17χρονος αριστούχος από το Μπαγκλαντές που φιλοξενείται στην “Αποστολή” (εικόνες)

Ο νεαρός Hasanu Zzaman παρέλασε με υπερηφάνεια δίπλα στην ελληνική σημαία αποσπώντας το χειροκρότημα όλων όσοι βρέθηκαν στην παρέλαση...

Παρέλαση - Ελληνικό - 28η Οκτωβρίου - 17χρονος από το Μπαγκλαντές

Ήταν μόλις 15 ετών όταν έκανε ολομόναχος και με τα πόδια το ταξίδι της ζωής του προς την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Έφθασε σε μια άγνωστη χώρα που δεν γνώριζε ούτε λέξη από τη γλώσσα. Βρήκε καταφύγιο και στήριξη στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» και σε δύο χρόνια έγινε ο μαθητής με τους καλύτερους βαθμούς στο ελληνικό σχολείο. Ο νεαρός Hasanu Zzaman από το μακρινό Μπαγκλαντές παρέλασε σήμερα με υπερηφάνεια δίπλα στην ελληνική σημαία αποσπώντας το χειροκρότημα όλων όσοι βρέθηκαν στην παρέλαση, στο Ελληνικό.

«Είμαι τόσο χαρούμενος και πολύ υπερήφανος που είμαι σήμερα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», λέει ο μαθητής από το Μπαγκλαντές που παρά το εμπόδιο της γλώσσας κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη του.

Ο Hasanu έμαθε άπταιστα ελληνικά στο «Κέντρο Εκπαίδευσης για τα Παιδιά του Κόσμου», που λειτουργεί η «Αποστολή» στο κέντρο της Αθήνας. «Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν ήξερα να μιλάω καθόλου τη γλώσσα. Σήμερα θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και την «Αποστολή» που με βοηθούν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Θέλω να παραμείνω στην Ελλάδα και να σπουδάσω προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών», δήλωσε.

Παρέλαση - Ελληνικό - 28η Οκτωβρίου - 17χρονος από το Μπαγκλαντές

Ο Κωνσταντίνος Δήμτσας, γενικός διευθυντής της «Αποστολής», τόνισε: «Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου και των ανθρώπων της «Αποστολής» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αυτό το παιδί από το Μπαγκλαντές. Με την πορεία και την πρόοδό του, με τη σημερινή παρουσία του δίπλα στη σημαία του σχολείου τιμά την οικογένειά του και κυρίως την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και μας κάνει υπερήφανους. Αυτό το παιδί είναι ένας από τους «λιγότερο ευνοημένους» που αποδεικνύουν καθημερινά ότι με αγάπη και την κατάλληλη υποστήριξη μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους».

Παρέλαση - Ελληνικό - 28η Οκτωβρίου - 17χρονος από το Μπαγκλαντές

Ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Εστία» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» παρέχει υπηρεσίες υποδοχής και φιλοξενίας σε αιτούντες άσυλο/πρόσφυγες, δυναμικότητας 20 ατόμων. Αποσκοπεί στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ως προς την κοινωνική ένταξή τους, δημιουργική απασχόληση, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παρέλαση - Ελληνικό - 28η Οκτωβρίου - 17χρονος από το Μπαγκλαντές

Φωτογραφίες: ΜΚΟ Αποστολή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41«Μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι 22:27Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάτμος και Λέρος 22:13Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία21:59Τραγωδία στη Ρόδο: Ο πατέρας του 19χρονου στον ΑΝΤ1 - Θα ψάξουμε τα πάντα21:45Κέρκυρα - Κακοκαιρία Adel: Μια έγκυος απεγκλωβίστηκε στην περιοχή Ποταμός21:31Παρτιζάν: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας21:17Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:03Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Ούτε ένα ευρώ δεν επέστρεψαν οι αγρότες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ20:49Φλώρινα: Σοβαρό τροχαίο στο Πλατύ Πρεσπών - Απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες χωρίς αισθήσεις20:35Ant1 Sports: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη βασίλισσα της Ευρώπης στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης"20:21Πραξικόπημα στη Γουινέα–Μπισσάου εν μέσω προεδρικών εκλογών - Συνελήφθη ο πρόεδρος και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου20:07Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο19:57Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγής 19:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο