LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2019 10:54 | Ανανέωση: 26 Οκτωβρίου 2019 11:00

Έσσεξ: γέμισαν αίματα τις πόρτες, προσπαθώντας να σωθούν οι 39 νεκροί (εικόνες)

Φρικιαστικά ευρήματα στην πολύκροτη υπόθεση που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο. Σοκ από τα μηνύματα μιας 26χρονης από το Βιετνάμ. Πέντε οι συλλήψεις.

Έσεξ - νταλίκα - 27χρονη Βιετναμέζα - Pham Thi - μήνυμα

Στις πόρτες και άλλες εσωτερικές επιφάνειες του φορτηγού βρέθηκαν ματωμένα αποτυπώματα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Mirror, κάτι που- αν επαληθευτεί και επίσημα- θα επιβεβαιώσει τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησαν οι 39 άνθρωποι που ήταν κλειδωμένοι μέσα στο φορτηγό, στην υπόθεση που αποκαλύφθηκε στο Εσσεξ την περασμένη Τετάρτη. Επιπλέον, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οι άνθρωποι που εντοπίστηκαν νεκροί- 6 από αυτούς φέρεται να ήταν από το Βιετνάμ- βρέθηκαν νεκροί όντες γυμνοί ή με ελάχιστα ρούχα πάνω τους.

Τι αντίκρισαν οι διασώστες όταν άνοιξαν το φορτηγό

Σύμφωνα με την Mirror, όταν οι διασώστες άνοιξαν το φορτηγό του θανάτου στο Εσσεξ, έπειτα από τηλεφώνημα του οδηγού, Μο Ρόμπινσον, βρήκαν ματωμένα ίχνη στις πόρτες.

«Οταν άνοιξε η πόρτα του κοντέινερ, σοκαρίστηκαν στο θέαμα δεκάδων πτωμάτων στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Υπήρχαν ματωμένα ίχνη από παλάμες σε όλη την πόρτα του φορτηγού όπου πρέπει να χτυπούσαν ζητώντας βοήθεια», ανέφερε η πηγή της βρετανικής εφημερίδας.

Συλλήψεις για το φορτηγό του θανάτου

Η ιρλανδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν άνδρα, γύρω στα 20, από τη Βόρεια Ιρλανδία, με την υποψία ότι εμπλέκεται στους θανάτους των 39 ανθρώπων, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν στο κοντέινερ ενός φορτηγού κοντά στο Λονδίνο, την Τετάρτη. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE μετέδωσε ότι ο άνδρας συνελήφθη στο λιμάνι του Δουβλίνου σήμερα το πρωί, μετά την άφιξή του με φέριμποτ από τη Γαλλία, κι ότι η αστυνομία θέλει να τον ανακρίνει σχετικά με την πορεία που ακολούθησε το κοντέινερ, όπου βρέθηκαν τα πτώματα.

Η βρετανική αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τέσσερις ανθρώπους σε σχέση με την υπόθεση.

Νωρίτερα, είχε συλληφθεί ένας 48χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, τον οποίο οι αρχές συνέλαβαν στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, με την υποψία της συνωμοσίας για εμπορία ανθρώπων και ανθρωποκτονία.

Επίσης, η αστυνομία έχει συλλάβει ένα ζευγάρι, που θεωρείται ότι ήταν οι τελευταίοι γνωστοί ιδιοκτήτες του φορτηγού του θανάτου. Η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι τους την Παρασκευή. Πρόκειται για τους 38χρονους Τζοάνα και Τόμας Μάχερ, οι οποίοι κρατούνται με την υποψία της συνωμοσίας για εμπορία ανθρώπων και την υποψία για ανθρωποκτονία.

Υπό κράτηση είναι και ο οδηγός του φορτηγού του θανάτου, Μο Ρόμπινσον, από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η φρίκη στο Εσσεξ.

Έσεξ - νταλίκα - 27χρονη Βιετναμέζα - Pham Thi - μήνυμα

Έσεξ - νταλίκα - 27χρονη Βιετναμέζα - Pham Thi - μήνυμα

Πάνγως, υπάρχουν πλέον βάσιμες υποψίες ότι τελικά δεν ήταν και τα 39 θύματα Κινέζοι.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση από την οικογένεια της 26χρονης Βιετναμέζας, Φαμ Τρα Μι, ενός μηνύματος που τους έστειλε το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν το μοιραίο φορτηγό περάσει τα βρετανικά σύνορα.

Στο μήνυμα αυτό η 26χρονη κοπέλα λέει, «Συγνώμη μαμά. Το ταξίδι μου στο εξωτερικό δεν ήταν επιτυχημένο. Μαμά σ’ αγαπώ τόσο πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Η οικογένεια της 26χρονης υποστηρίζει ότι πλήρωσε 30.000 βρετανικές λίρες για το ταξίδι της κόρης τους, ενώ ανάλογες καταγγελίες έχουν κάνει ακόμη δυο οικογένειες από το Βιετνάμ.

Για το λόγο αυτό η πρεσβεία του Βιετνάμ στο Λονδίνο ζήτησε την ταυτοποίηση των θυμάτων για να εξακριβωθεί αν ανάμεσα τους υπάρχουν και Βιετναμέζοι.

Ο αδερφός της Φαμ Τρα Μι, είπε στο BBC ότι η αδερφή του, τους είχε ζητήσει να μην έρθουν σε επαφή καθώς οι διοργανωτές του ταξιδιού τους το είχαν απαγορεύσει.

Είπε ότι πέταξε στην Κίνα στη συνέχεια έφυγε για τη Γαλλία και αρχικά προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 19 Οκτωβρίου, αλλά "πιάστηκε" και γύρισε πίσω.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης ΚωνσταντάραςΧθες 13:20 | Ειδήσεις

Έφυγε σε ηλικία 79 ετών.

Έγκλημα στο Βόλο: Αμετανόητος ο 40χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του μπροστά στα ανήλικα παιδιά τουςΧθες 19:04 | Ειδήσεις

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εναντίον θύματος ενδοοικογενειακής βίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε με την Ευρώπη, με τη Δύση, με τη διεθνή νομιμότηταΧθες 10:11 | Ειδήσεις

Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπησή του, ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σταθερή στάση της Ελλάδας απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρθηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές και τα μέτρα στήριξης, ενώ παρουσίασε παρεμβάσεις σε Υγεία, Παιδεία, Οικονομία και Πολιτισμό.

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Ένα τέρας βρέθηκε μπροστά της...και πάλεψε μέχρι τέλους – Η συγκινητική ανάρτηση της αδερφής τηςΧθες 17:00 | Ειδήσεις

Πότε θα γίνει η κηδεία της και ποια είναι η επιθυμία της οικογένειας της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος - Συζυγοκτόνος: Θόλωσα και δεν ήθελα να το κάνω23:59Eurovision 2026: Σε ποια πόλη θα φιλοξενηθεί ο διαγωνισμός23:45Ρωσία: Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από έκρηξη φιάλης αερίου σε κατάστημα παιχνιδιών23:31ΠΑΟΚ – ΑΕΛ: Δύσκολη νίκη για τους γηπεδούχους23:16Λαμία: Αγριογούρουνα κάνουν βόλτες πάνω στις γραμμές τρένου23:00ΑΕΚ – Πανσερραϊκός: Με το… δεξί στην πρεμιέρα η “Ένωση”22:44Πυροσβεστική: Σημειώθηκαν 30 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο22:30Ελλάδα – Γαλλία: Ήττα στο τελευταίο φιλικό πριν το EuroBasket22:14Σαντορίνη: “Εσβησε”πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη22:00Γαστρεντερίτιδα – Τζιά: Ανησυχία για την έξαρση των κρουσμάτων21:45Μπουγάτσα: Η τιμή έχει πάρει…την ανηφόρα21:31Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε ο Οδοντωτός στα Τρικλιά21:16Πυρκαγιά – Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις21:02ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου20:47Ηλεία: 67χρονος σώθηκε από πνιγμό20:34Παναθηναϊκός – Σάντσες: Και με τη… βούλα στο “τριφύλλι”20:20Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη, Κάρπαθο, Χίο, Σάμο, Ικαρία20:06Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:50Λαβρόφ: Η Ουκρανία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ 19:34Έγκλημα στο Βόλο: Αμετανόητος ο 40χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο