LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2019 16:23

Ο “Τυφώνας” καθάρισε την παραλία παρουσία της Μαρέβα Μητσοτάκη (εικόνες)

Δείτε εικόνες από τον καθαρισμό του λιμανιού της Κισσάμου, στο οποίο έδωσε το «παρών» και η σύζυγος του Πρωθυπουργού.

Μαρέβα Μητσοτάκη - καθαρισμός - Κίσσαμος Χανίων

Το πλοίο “Τυφώνας” του  Κοινωφελούς  Ιδρύματος «Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη», το οποίο στο πλαίσιο του έργου του για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πραγματοποιεί με το πλήρωμα του, παράκτιους καθαρισμούς  στο Αιγαίο αλλά και σε άλλες περιοχές, βρέθηκε στο λιμάνι Κισσάμου για να συμβάλει στον καθαρισμό του βυθού.

Στην διαδικασία καθαρισμού ήταν παρούσα και η σύζυγός του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης, ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης και ο πρώην δήμαρχος Κισσάμου, κ. Σταθάκης.

Στον καθαρισμό συμμετείχε και ομάδα από εθελοντές δύτες και "Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών  Π.Τ  Κισσάμου".

Η Μαρέβα Μητσοτάκη, συνομιλώντας με τον δήμαρχο Κισσάμου, Γιώργο Μυλωνάκη, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, είναι σημαντική και καλό είναι να γίνονται και άλλες αντίστοιχες ιδιωτικές πρωτοβουλίες, «ώστε να ενημερωνόμαστε και να μάθουμε να διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό. Για αυτό είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να καθαρίσουμε ενώ πρέπει να ευχαριστήσουμε και το ίδρυμα Λασκαρίδη και τον ''Τυφώνα''.

Η καθαριότητα είναι σημαντική, όχι μόνο γιατί υπάρχουν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση, αλλά είναι σημαντικό επίσης το θέμα της υγείας, αλλά και η διατροφική αλυσίδα. Πρέπει να γνωρίζουμε, τι κακό μπορεί να κάνει το πλαστικό μίας χρήσης αλλά και πώς πρέπει να εκπαιδευτούμε όλοι και να υαισθητοποιηθούμε ώστε να κάνουμε μία μαζική προσπάθεια».

Μαρέβα Μητσοτάκη - καθαρισμός - Κίσσαμος Χανίων

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κισσάμου, ανέφερε  ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, όλη αυτή η προσπάθεια δείχνει την ευαισθησία μας προς το περιβάλλον και ελπίζουμε να συνεχιστούν τέτοιες ενέργειες και στο επίπεδο που μπορεί το ίδρυμα και αντιμετωπίζει τα σκουπίδια στην θάλασσα αλλά και εμείς να κάνουμε ό,τι μπορούμε και στην στεριά και παντού».

Η Αγγελικη Κοσμοπούλου εκτελεστική Διευθύντρια του ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, τόνισε μεταξύ άλλων «ο δήμος Χανίων έχει ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων, άρα έχει ένα μοντέλο, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε άλλες πλευρές της Ελλάδας. Η γενική καταγραφή αυτό που ισχύει και στις περισσότερες περιπτώσεις της χερσαίας και θαλάσσιας ρύπανσης, είναι ότι το 80% προέρχεται από χερσαίες πηγές και ένα 20% από αυτό που εμείς οι ίδιοι αφήνουμε στις παραλίες».

Μαρέβα Μητσοτάκη - καθαρισμός - Κίσσαμος Χανίων

Μία εθελόντρια που συμμετείχε στην διαδικασία καθαρισμού του βυθού, τόνισε ότι το λιμάνι είχε αρκετά σκουπίδια, κυρίως γυάλινα μπουκάλια, πλαστικά αλλά και αντικείμενα που συχνά πέφτουν από τα καΐκια όταν έχει φουρτούνα. Όπως ανέφερε, ο όγκος των απορριμμάτων είναι τόσο μεγάλος, που χρειάσθηκε να βουτήξουν δύο φορές για να απομακρύνουν τα σκουπίδια.

Πηγή: Flashnews.gr

Μαρέβα Μητσοτάκη - καθαρισμός - Κίσσαμος Χανίων

Μαρέβα Μητσοτάκη - καθαρισμός - Κίσσαμος Χανίων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτρατής Λιαρέλλης για Γιώργο Παπαδάκη: Ο Γιώργος ήταν ένας αυθεντικός άνθρωποςΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Ο Στρατής  Λιαρέλλης ο εντεταλμένος σύμβουλος ANTENNA GROUP, μίλησε για τα 35 χρόνια που τον συνέδεαν με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Λιάγκας για Παπαδάκη: Ήταν ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπουςΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Συντετριμμένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Δευτέρας, μετά την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Γιώργου Παπαδάκη.

Καλημέρα Ελλάδα – Γιώργος Παπαδάκης: "Λύγισε" στον αέρα η αρχισυντάκτρια του "Έκανε τόσα όνειρα και δεν πρόλαβε να τα ζήσει"Σήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Με λυγμούς το τελευταίο αντίο από την Άννυ Ζιώγα, αρχισυντάκτρια της εκπομπής για δεκαετίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 34χρονος μετά από έκρηξη λέβητα στο σπίτι του13:01Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά για τα Θεοφάνια τα μπλόκα12:47Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καιταιγίδες και χαλάζι12:33Τέρενς Κουίκ για Γιώργο Παπαδάκη: Ίσως είναι το πιο βαρύ αντίο να το λέω για το Γιώργο Παπαδάκη…Α ρε Γιώργο γιατί το έκανες αυτό12:18Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το black out στο FIR Αθηνών12:04Διαδήλωση στη Βενεζουέλα με αίτημα την απελευθέρωση του Μαδούρο11:50Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:35Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον Γιώργο Παπαδάκη (βίντεο)11:21Κώστας Γιαννόπουλος στο Καλημέρα Ελλάδα: Οι καλές στιγμές της τηλεόρασης ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης11:07Λιάγκας για Παπαδάκη: Ήταν ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπους 10:53Στρατής Λιαρέλλης για Γιώργο Παπαδάκη: Ο Γιώργος ήταν ένας αυθεντικός άνθρωπος10:38Καλημέρα Ελλάδα – Νικόλας Βαφειάδης: Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν μοναδικός10:25Καλημέρα Ελλάδα – Γιώργος Παπαδάκης: "Λύγισε" στον αέρα η αρχισυντάκτρια του "Έκανε τόσα όνειρα και δεν πρόλαβε να τα ζήσει"10:10Κινηματογραφική καταδίωξη στον Πειραιά09:56H Mαρία Μπαλοδήμου αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Δεν το πίστευα...Έλεγα είναι fake news09:42Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας09:28Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/109:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από σήμερα το πρόγραμμα δρομολογίων09:00ΑΑΔΕ: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι το 202608:43Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Βάθκεθ της Βαλένθια για το αριστερό άκρο της άμυνας08:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο