LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2019 16:23

Ο “Τυφώνας” καθάρισε την παραλία παρουσία της Μαρέβα Μητσοτάκη (εικόνες)

Δείτε εικόνες από τον καθαρισμό του λιμανιού της Κισσάμου, στο οποίο έδωσε το «παρών» και η σύζυγος του Πρωθυπουργού.

Μαρέβα Μητσοτάκη - καθαρισμός - Κίσσαμος Χανίων

Το πλοίο “Τυφώνας” του  Κοινωφελούς  Ιδρύματος «Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη», το οποίο στο πλαίσιο του έργου του για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πραγματοποιεί με το πλήρωμα του, παράκτιους καθαρισμούς  στο Αιγαίο αλλά και σε άλλες περιοχές, βρέθηκε στο λιμάνι Κισσάμου για να συμβάλει στον καθαρισμό του βυθού.

Στην διαδικασία καθαρισμού ήταν παρούσα και η σύζυγός του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης, ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης και ο πρώην δήμαρχος Κισσάμου, κ. Σταθάκης.

Στον καθαρισμό συμμετείχε και ομάδα από εθελοντές δύτες και "Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών  Π.Τ  Κισσάμου".

Η Μαρέβα Μητσοτάκη, συνομιλώντας με τον δήμαρχο Κισσάμου, Γιώργο Μυλωνάκη, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, είναι σημαντική και καλό είναι να γίνονται και άλλες αντίστοιχες ιδιωτικές πρωτοβουλίες, «ώστε να ενημερωνόμαστε και να μάθουμε να διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό. Για αυτό είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να καθαρίσουμε ενώ πρέπει να ευχαριστήσουμε και το ίδρυμα Λασκαρίδη και τον ''Τυφώνα''.

Η καθαριότητα είναι σημαντική, όχι μόνο γιατί υπάρχουν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση, αλλά είναι σημαντικό επίσης το θέμα της υγείας, αλλά και η διατροφική αλυσίδα. Πρέπει να γνωρίζουμε, τι κακό μπορεί να κάνει το πλαστικό μίας χρήσης αλλά και πώς πρέπει να εκπαιδευτούμε όλοι και να υαισθητοποιηθούμε ώστε να κάνουμε μία μαζική προσπάθεια».

Μαρέβα Μητσοτάκη - καθαρισμός - Κίσσαμος Χανίων

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κισσάμου, ανέφερε  ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, όλη αυτή η προσπάθεια δείχνει την ευαισθησία μας προς το περιβάλλον και ελπίζουμε να συνεχιστούν τέτοιες ενέργειες και στο επίπεδο που μπορεί το ίδρυμα και αντιμετωπίζει τα σκουπίδια στην θάλασσα αλλά και εμείς να κάνουμε ό,τι μπορούμε και στην στεριά και παντού».

Η Αγγελικη Κοσμοπούλου εκτελεστική Διευθύντρια του ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, τόνισε μεταξύ άλλων «ο δήμος Χανίων έχει ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων, άρα έχει ένα μοντέλο, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε άλλες πλευρές της Ελλάδας. Η γενική καταγραφή αυτό που ισχύει και στις περισσότερες περιπτώσεις της χερσαίας και θαλάσσιας ρύπανσης, είναι ότι το 80% προέρχεται από χερσαίες πηγές και ένα 20% από αυτό που εμείς οι ίδιοι αφήνουμε στις παραλίες».

Μαρέβα Μητσοτάκη - καθαρισμός - Κίσσαμος Χανίων

Μία εθελόντρια που συμμετείχε στην διαδικασία καθαρισμού του βυθού, τόνισε ότι το λιμάνι είχε αρκετά σκουπίδια, κυρίως γυάλινα μπουκάλια, πλαστικά αλλά και αντικείμενα που συχνά πέφτουν από τα καΐκια όταν έχει φουρτούνα. Όπως ανέφερε, ο όγκος των απορριμμάτων είναι τόσο μεγάλος, που χρειάσθηκε να βουτήξουν δύο φορές για να απομακρύνουν τα σκουπίδια.

Πηγή: Flashnews.gr

Μαρέβα Μητσοτάκη - καθαρισμός - Κίσσαμος Χανίων

Μαρέβα Μητσοτάκη - καθαρισμός - Κίσσαμος Χανίων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔικογραφία για τους αγρότες στα Ιωάννινα που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδιαΣήμερα 16:41 | Ειδήσεις

Καταγράφηκαν όλα τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα, και αξιοποιείται υλικό από κάμερες της Εγνατίας.

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση σέβεται κάθε λογική διεκδίκηση των αγροτών, αλλά και το αίτημα των πολιτών να μην ταλαιπωρούνταιΣήμερα 14:57 | Ειδήσεις

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση συνομιλεί με τους αγρότες "η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Εμείς θέλουμε να βρεθεί μια λύση".

Λάρισα: Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες και μοίρασαν μήλα (εικόνες)Σήμερα 14:32 | Ειδήσεις

Όπως έχει ανακοινωθεί, το άνοιγμα των διοδίων προγραμματίζεται να επαναληφθεί και αύριο την Κυριακή.

Ζελένσκι: Η Ουάσιγκτον πρότεινε μια νέα μορφή συνομιλιών με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της ΟυκρανίαςΣήμερα 16:59 | Ειδήσεις

Αμερικανοί διαπραγματευτές αναμένεται να συναντηθούν με Ρώσους αξιωματούχος στη Φλόριντα σήμερα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Η αστυνομία συνέλαβε 384 άτομα και κατέσχεσε 1,4 τόνους ναρκωτικών17:58Αγροτικά μπλόκα: Πότε ανοίγουν και κλείνουν τα τελωνεία σε Εξοχή, Προμαχώνα και Ευζώνους17:44Κατερίνη: Συνελήφθη άνδρας που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι του17:30Ζελένσκι: Η Ουάσιγκτον πρότεινε μια νέα μορφή συνομιλιών με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας17:16Σέρρες: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τρία άτομα για διάρρηξη διαμερίσματος17:02Δικογραφία για τους αγρότες στα Ιωάννινα που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια16:48Σύλληψη 3 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένας Υπαρχιπυροσβέστης, για διακίνηση ναρκωτικών16:34Μαρινάκης: Η κυβέρνηση σέβεται κάθε λογική διεκδίκηση των αγροτών, αλλά και το αίτημα των πολιτών να μην ταλαιπωρούνται16:20Ο Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο Δεσμός16:06Ηράκλειο: Κι άλλο περιστατικό με μετανάστες στα νότια της Κρήτης15:52Ανήλικοι μαθητές διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία της Αττικής - Ενήλικοι πίσω από το κύκλωμα15:42Αθήνα: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου στο κέντρο της πόλης15:28Δήμας: Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες15:14Οι δημοσιογράφοι του ANT1news σας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου15:00Conference League: Η ΑΕΚ 1η επίθεση, 2η σε προσπάθειες στην εστία, ξεχωρίζουν Πινέδα, Ελίασον και Ρότα14:46Λάρισα: Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες και μοίρασαν μήλα (εικόνες)14:32Φοινικούντα: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος για συνέργεια στο διπλό έγκλημα14:18Έφοδος της Αστυνομίας σε μαγαζιά με στριπτίζ: Εξέδιδαν γυναίκες στην πορνεία 14:04Θεσσαλονίκη: Άνδρας διέρρηξε εννιά καταστήματα σε έναν μήνα13:50Ελλάδα - ΗΠΑ: Συμφωνία για υπερσύγχρονα ρυμουλκά στα ναυπηγεία της Ελευσίνας13:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο