LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2019 22:28 | Ανανέωση: 24 Οκτωβρίου 2019 22:39

Εν μέσω “πυρών” πέρασε από τη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Έντονη η αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο των 1.000 και πλέον σελίδων. Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

 βουλή - ολομέλεια

Με την ονομαστική ψηφοφορία έκλεισε η έντονη συζήτηση στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Το νομοσχεδιο πέρασε με 165 ψήφους. Κατά ψήφισαν 122.  Συνολικά ψήφισαν 287 βουλευτές

Για νομοσχέδιο “που έχει σκοπό να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη” μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως δεν υπήρξε σοβαρή κριτική από την αντιπολίτευση. Συνέχισε τα βέλη προς το ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως το 2019 «σε όποια κάλπη σας συναντήσαμε, σας κερδίσαμε», ενώ είπε πως όσοι βουλευτές επλέξουν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο «κάνουν λάθος».

Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αναφορά στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, λέγοντας προς το ΣΥΡΙΖΑ «σας πειράζει γιατί αποκάλυψε το ένα εκατομμύριο εκκρεμείς συντάξεις». Προσθέτοντας «με τα μυαλά που κουβαλάτε θέλετε να κάνετε τη ζωή των συμπολιτών μας χειρότερη, ενώ εμείς θέλουμε να την κάνουμε καλύτερη».

Επικριτικά απέναντι στο νομοσχέδιο στάθηκαν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης.

Τσίπρας: Τα ρουσφέτια μετατρέπονται σε άρθρα και τροπολογίες 

«Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι "Το ωραίο μου πλυντήριο". Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση...», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το εν λόγω νομοσχέδιο εξυπηρετεί «φίλους, πελάτες και χορηγούς» της κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο θα μείνει στην Ιστορία τόσο για τη στροφή προς τα πίσω, όσο και για τις χαριστικές τροπολογίες, είπε επίσης ο Αλ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι ολοκληρώνεται η περίοδος χάριτος προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννηματά: Νομοσχέδιο βαθιάς συντηρητικής αντίληψης

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της λέει «όχι» επί της αρχής, γιατί δεν υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας και δε δημιουργεί δυναμική για την υπέρβαση της κρίσης. «Αντίθετα», όπως είπε, «υπηρετεί λογικές που ενισχύουν τους λίγους και ισχυρούς, εις βάρος των πολλών και αδύναμων, εις βάρος των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων, της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

 Κουτσούμπας: Νομοσχέδιο γη και ύδωρ στους λίγους

«Ότι είναι χρήσιμο για το μεγάλο κεφάλαιο, είναι και νόμιμο», για την κυβέρνηση. «Είναι η λογική του κεφαλαίου, την οποία πιστά υπηρετείτε», σημείωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας την παράλληλα, ότι πλέον «προσπαθεί να υφαρπάξει και την κοινωνική συναίνεση, χρησιμοποιώντας άσχετα μεταξύ τους παραδείγματα».

Βελόπουλος: Συμφωνείτε σε όλα και κάνετε ψευτοαντιδικίες την ώρα των δελτίων ειδήσεων

Για «ψευτοαντιδικίες που γίνονται την ώρα των δελτίων ειδήσεων για να παίξουν τις ατάκες στα δελτία ειδήσεων», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

 «Μας λέτε που διαφωνείτε αλλά δεν μας λέτε που συμφωνείτε. Να σας πω πού συμφωνείτε εσείς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ; Συμφωνείτε σε Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά, λαθροεισβολείς και οικονομία. Άρα συμφωνείτε σε όλα», πρόσθεσε ο κ. Βελόπουλος αναφερόμενος στις αντιπαραθέσεις που είχαν προηγηθεί.

Απών από τη συζήτηση στη βουλή ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την απουσία του πρωθυπουργού σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι δεν είχε το θάρρος να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το κατ' ευφημισμό αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ποιος; Ο πρωθυπουργός που έταζε 4 χρόνια ανάπτυξη με τη σέσουλα. Επιβεβαίωσε δηλαδή, ότι άφησε τον κ. Γεωργιάδη, που νοιώθει οικεία, να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αφού τελικά το μόνο που είχε το νομοσχέδιο ήταν μία συρραφή από ρουσφέτια σε χορηγούς της ΝΔ και την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων κατ' εντολή του ΣΕΒ. Αλλά επιβεβαίωσε και ότι δεν τόλμησε να έρθει στη Βουλή για να μην τοποθετηθεί για τις αθλιότητες του υπουργού του». 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοιΧθες 15:29 | Ειδήσεις

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της”Χθες 21:05 | Ειδήσεις

Στο ρεπορτάζ των ''Times'' του Λονδίνου γίνεται εκτενής αναφορά στον ελληνικό τουρισμό, την μείωση της ανεργίας και την οικονομία της Ελλάδας.

Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)Χθες 19:18 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας 29χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα βαρύτατου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο