LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2019 22:28 | Ανανέωση: 24 Οκτωβρίου 2019 22:39

Εν μέσω “πυρών” πέρασε από τη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Έντονη η αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο των 1.000 και πλέον σελίδων. Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

 βουλή - ολομέλεια

Με την ονομαστική ψηφοφορία έκλεισε η έντονη συζήτηση στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Το νομοσχεδιο πέρασε με 165 ψήφους. Κατά ψήφισαν 122.  Συνολικά ψήφισαν 287 βουλευτές

Για νομοσχέδιο “που έχει σκοπό να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη” μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως δεν υπήρξε σοβαρή κριτική από την αντιπολίτευση. Συνέχισε τα βέλη προς το ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως το 2019 «σε όποια κάλπη σας συναντήσαμε, σας κερδίσαμε», ενώ είπε πως όσοι βουλευτές επλέξουν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο «κάνουν λάθος».

Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αναφορά στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, λέγοντας προς το ΣΥΡΙΖΑ «σας πειράζει γιατί αποκάλυψε το ένα εκατομμύριο εκκρεμείς συντάξεις». Προσθέτοντας «με τα μυαλά που κουβαλάτε θέλετε να κάνετε τη ζωή των συμπολιτών μας χειρότερη, ενώ εμείς θέλουμε να την κάνουμε καλύτερη».

Επικριτικά απέναντι στο νομοσχέδιο στάθηκαν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης.

Τσίπρας: Τα ρουσφέτια μετατρέπονται σε άρθρα και τροπολογίες 

«Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι "Το ωραίο μου πλυντήριο". Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση...», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το εν λόγω νομοσχέδιο εξυπηρετεί «φίλους, πελάτες και χορηγούς» της κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο θα μείνει στην Ιστορία τόσο για τη στροφή προς τα πίσω, όσο και για τις χαριστικές τροπολογίες, είπε επίσης ο Αλ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι ολοκληρώνεται η περίοδος χάριτος προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννηματά: Νομοσχέδιο βαθιάς συντηρητικής αντίληψης

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της λέει «όχι» επί της αρχής, γιατί δεν υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας και δε δημιουργεί δυναμική για την υπέρβαση της κρίσης. «Αντίθετα», όπως είπε, «υπηρετεί λογικές που ενισχύουν τους λίγους και ισχυρούς, εις βάρος των πολλών και αδύναμων, εις βάρος των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων, της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

 Κουτσούμπας: Νομοσχέδιο γη και ύδωρ στους λίγους

«Ότι είναι χρήσιμο για το μεγάλο κεφάλαιο, είναι και νόμιμο», για την κυβέρνηση. «Είναι η λογική του κεφαλαίου, την οποία πιστά υπηρετείτε», σημείωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας την παράλληλα, ότι πλέον «προσπαθεί να υφαρπάξει και την κοινωνική συναίνεση, χρησιμοποιώντας άσχετα μεταξύ τους παραδείγματα».

Βελόπουλος: Συμφωνείτε σε όλα και κάνετε ψευτοαντιδικίες την ώρα των δελτίων ειδήσεων

Για «ψευτοαντιδικίες που γίνονται την ώρα των δελτίων ειδήσεων για να παίξουν τις ατάκες στα δελτία ειδήσεων», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

 «Μας λέτε που διαφωνείτε αλλά δεν μας λέτε που συμφωνείτε. Να σας πω πού συμφωνείτε εσείς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ; Συμφωνείτε σε Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά, λαθροεισβολείς και οικονομία. Άρα συμφωνείτε σε όλα», πρόσθεσε ο κ. Βελόπουλος αναφερόμενος στις αντιπαραθέσεις που είχαν προηγηθεί.

Απών από τη συζήτηση στη βουλή ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την απουσία του πρωθυπουργού σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι δεν είχε το θάρρος να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το κατ' ευφημισμό αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ποιος; Ο πρωθυπουργός που έταζε 4 χρόνια ανάπτυξη με τη σέσουλα. Επιβεβαίωσε δηλαδή, ότι άφησε τον κ. Γεωργιάδη, που νοιώθει οικεία, να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αφού τελικά το μόνο που είχε το νομοσχέδιο ήταν μία συρραφή από ρουσφέτια σε χορηγούς της ΝΔ και την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων κατ' εντολή του ΣΕΒ. Αλλά επιβεβαίωσε και ότι δεν τόλμησε να έρθει στη Βουλή για να μην τοποθετηθεί για τις αθλιότητες του υπουργού του». 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστικήΣήμερα 22:42 | Ειδήσεις

«Ο διάλογος γίνεται για να δοθούν λύσεις στους πολλούς και όχι για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές επιλογές ή οι κομματικές σκοπιμότητες των λίγων», τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την ΤουρκίαΣήμερα 19:42 | Ειδήσεις

«Η υφήλιος βρίσκεται σε αναταραχή στο ξεκίνημα του 2026, με όσα συμβαίνουν στο Ιράν, την Βενεζουέλα, αλλά και το θέμα της Γροιλανδίας», υπογράμμισε ο κ. Φλώρος.

"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του ΠαναγιωτάκηΣήμερα 15:22 | Ειδήσεις

Παρά την ομολογία της για την εμπλοκή της στον θάνατο τεσσάρων βρεφών, η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά πως έβλαψε τον μικρό Παναγιώτη.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 128 χλμ σε κατοικημένη περιοχή21:43"Βουτιά" έκανε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 21:28Ant1 Sports: Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League21:12Ισπανία: Κατασχέθηκαν 10 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο που μετέφερε ... αλάτι20:58Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την Τουρκία20:44ΕΕ: Απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο σε όλο το διπλωματικό προσωπικό του Ιράν20:30Αττική - Τροχαία: Βεβαιώθηκαν 1.919 παραβάσεις μέσα στο περασμένο τριήμερο20:16Τένις - ATP: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην 33η θέση20:02ΚΚΕ: Άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την διάσπαση του αγώνα των αγροτών19:48Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο