LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2019 20:42

Τσίπρας για αναπτυξιακό νομοσχέδιο: σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση

«Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι το “Ωραίο μου πλυντήριο”», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας - Βουλή

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο εξυπηρετεί «φίλους, πελάτες και χορηγούς» της κυβέρνησης, με τα ρουσφέτια να μετατρέπονται σε άρθρα και τροπολογίες.

«Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι ‘Ωραίο μου πλυντήριο’. Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση. Σε κάθε σελίδα και μια φωτογραφία φίλων σας επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Πρώτα βλέπετε ποιους φίλους και ποια συμφέροντα πρέπει να ικανοποιήσουμε. Αφού τα μαζέψετε τα ρουσφέτια, μετά βγάζετε τις φωτογραφίες και τις μετατρέπετε σε άρθρα και τροπολογίες». Ακολούθως. κατηγόρησε την κυβέρνηση για «νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, με τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που σας υπαγορεύει ο ΣΕΒ».

«Με το πολυνομοσχέδιο έχουμε την πλήρη άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων για τα οποία αγωνίστηκε -σε δύσκολες συνθήκες- και νομοθέτησε με σθένος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη στον "εργασιακό παράδεισο" του δεύτερου μνημονίου» ανέφερε.

«Τζόκερ» ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ως ντροπή της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας κι ως τζόκερ της πολιτικής ζωής χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας τον Άδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για το σκάνδαλο Novartis:

«Δεν ντρέπεστε να γίνεστε εδώ και χρόνια ο Τζόκερ της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές; Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη; Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα τα μαζέψατε άρον- άρον... Δεν ντραπήκατε να κάνετε όλα αυτά θα ντραπείτε τώρα να κάνετε εξυπηρετήσεις συμφερόντων;»

Επίθεση σε Στουρνάρα

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε στο στόχαστρο και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας  για την υπόθεση του προστατευόμενου μάρτυρα της Novartis ενώ απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση είπε για την σύσταση της Προανακριτικής: «Πήγατε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι και αντί στο τέλος να αποδειχθεί η σκευωρία θα αποδειχθεί η συνωμοσία σας για να κουκουλώσετε το σκάνδαλο».

Για τον κ. Στουρνάρα είπε: «σήμερα μαθαίνουμε ότι οι Εισαγγελείς Διαφθοράς που διερευνούν το σκάνδαλο της Novartis, αποκαλύπτουν σε αναφορά τους ότι ο κ. Μανιαδάκης, τότε προστατευόμενος μάρτυρας που εσείς λοιδορούσατε και μετέπειτα κατηγορούμενος που τώρα τον αγκαλιάσατε, απειλήθηκε από τον κ. Στουρνάρα. Σας το διαβάζω επί λέξει: «όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες». 

Μένοντας στην υπόθεση της Novartis είπε: «Αποκαλύπτουν και άλλα οι εισαγγελείς: Ότι ο κ. Μανιαδάκης δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο τηλέφωνό του. Και σας ρωτώ κύριοι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έχετε το θράσος και συνεχίζετε να μιλάτε για σκευωρία. Τρία απλά ερωτήματα: Πρώτον, είναι αλήθεια ότι εκβίαζαν και απειλούσαν τον τότε προστατευόμενο μάρτυρα για να αλλάξει την κατάθεσή του; Διότι όπως είδαμε, τελικά την κατάθεσή του την άλλαξε ως δήθεν πιεζόμενος από τους εισαγγελείς. Ποιος τελικά πίεσε τον κ. Μανιαδάκη; Δεύτερον, αντιλαμβάνεστε ότι με τον τρόπο αυτό ασκείται βία και απειλές στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται το σκάνδαλο Novartis; Για πόσο ακόμα θα ανέχεστε τέτοιες μαφιόζικες μεθόδους κατά εισαγγελικών λειτουργών; Και τρίτο και σημαντικότερο ερώτημα: Ποιοι είναι οι άλλοι δύο πολιτικοί που μαζί με τον κ. Στουρνάρα σχεδίαζαν να “τσακίσουν μάρτυρες και εισαγγελείς διαφθοράς” που ερευνούν τη Novartis; Και αυτή η υπόθεση διερευνάται ήδη από τη Δικαιοσύνη».

Ακολούθως προειδοποίησε: «Μη τολμήσετε να εξουδετερώσετε την προανακριτική. Θα το πιείτε το ποτήρι μέχρι τέλους. Λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Πάρε ό,τι θέλεις και φύγε - Συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές της 75χρονηςΣήμερα 16:52 | Ειδήσεις

Νωρίτερα σήμερα (28/11) η 46χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ κατά την απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία ότι δολοφόνησε την πεθερά της.

Ουκρανία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο στενός συνεργάτης του Ζελένσκι εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράςΣήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Οι υπηρεσίες καταπολέμησης της διαφθοράς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν έρευνα σήμερα το πρωί στην οικία του Άντριι Γερμάκ.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Πάπας Λέων: Tο κοινό προσκύνημα στην ΝίκαιαΣήμερα 15:12 | Ειδήσεις

Παρόντες στην κοινή προσευχή είναι επικεφαλής και εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών εκκλησιών και ομολογιών.

Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Είχαν ξαναληστέψει τη γιαγιά μου και υποψιαζόταν τη νύφη της, λέει η εγγονή της 75χρονης Σήμερα 17:18 | Ειδήσεις

Όταν η 75χρονη απευθύνθηκε στις αρχές για το περιστατικό,  οι αστυνομικοί της είπαν ότι δεν πρόκειται για ληστές, αλλά για κάποιο άτομο από το κοντινό της περιβάλλον.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης στο TikTok - Επιστροφή ενοικίου: Η στέγαση είναι μείζον ζήτημα ειδικά για τους νέους18:44Δολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Πάρε ό,τι θέλεις και φύγε - Συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές της 75χρονης18:30Τζουμέρκα: Πάνω από 200 χιλιοστά βροχής σε τρεις μέρες - Το μεγαλύτερο "χτύπημα" από την κακοκαιρία Adel18:16Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης18:06Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Είχαν ξαναληστέψει τη γιαγιά μου και υποψιαζόταν τη νύφη της, λέει η εγγονή της 75χρονης 17:56Ουκρανία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο στενός συνεργάτης του Ζελένσκι εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς17:46Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:36Ευλογιά: Εντοπίστηκαν 3 περιστατικά παραβάσεων κανονισμών προστασίας της δημόσιας υγείας και της ζωικής παραγωγής17:26Θεσσαλονίκη: Με σταθερό ρυθμό οι δοκιμές του Μετρό προς Καλαμαριά17:16Ρωσία: Παρελήφθη το νέο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου - Θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα17:06ΥΠΑΑΤ: 11 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα 3,7 δισ. που καταβάλλονται στους αγρότες το 202516:56ΑΑΔΕ: Επιστροφή ενός μηνιαίου ενοικίου για 9.000 δικαιούχους16:46Ψηφιακό Μητρώο: Παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2026 για την απογραφή ανελκυστήρων16:36e-ΕΦΚΑ: Παράταση προθεσμίας για καταβολή δόσεων ρύθμισης και τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών16:26Ολυμπιακός - Ελ Κααμπί: Έγινε ο κορυφαίος ξένος σκόρερ με ελληνική ομάδα στην Ευρώπη...μαζί με τον Βαζέχα16:16Λέσβος: Η Adel χτυπάει το νησί - Σφοδρή χαλαζόπτωση (Εικόνες + Βίντεο)16:06Πιερρακάκης: Ο Προϋπολογισμός του 2026 είναι το επόμενο βήμα για την Ελλάδα που δεν φοβάται το αύριο, δημιουργεί, πατά σε σταθερά θεμέλια15:56Τέμπη: Νέα διακοπή στη δίκη για τα χαμένα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας15:46Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Πάπας Λέων: Tο κοινό προσκύνημα στην Νίκαια15:36Χανιά: Στους δρόμους οι αγρότες - Αγοράζουμε σε τιμές Ευρώπης, πουλάμε σε τιμές Βαλκανίων και ο πολίτης αγοράζει σε τιμές Βρυξελλών15:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο