LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2019 19:31

Πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου θέλει ο Μπόρις Τζόνσον

Για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών ο νόμος απαιτεί τη συναίνεση των 2/3 των βουλευτών…

Μεγάλη Βρετανία - Αγγλία - Βουλή - Μπόρις Τζόνσον - Brexit

Πρόταση για διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου θα υποβάλει τη Δευτέρα στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον.

Όπως δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση έκτακτου πολιτικού υπουργικού συμβουλίου στην Ντάουνινγκ Στριτ, φαίνεται ότι η ΕΕ θα προσφέρει στο Λονδίνο νέα παράταση της διαδικασίας του Brexit, απόφαση που αναμένεται να ληφθεί στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.

Η Ντάουνινγκ Στριτ άφηνε να εννοηθεί ότι μια μεγάλης διάρκειας παράταση θα προκαλούσε αίτημα για πρόωρες εκλογές από τον πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι υπουργοί και ορισμένοι σύμβουλοί του θεωρούν πως θα ήταν καλύτερο πρώτα να επιχειρήσει να περάσει το νομοσχέδιο και τη συμφωνία του Brexit από τη Βουλή και ύστερα να διεξαχθούν εκλογές.

Πάντως ο κ. Τζόνσον είπε ότι θα δώσει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να συνεχίσει την εξέταση του «παγωμένου» νομοσχεδίου έως την 6η Νοεμβρίου, ημέρα που θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή για να προκηρυχθούν οι εκλογές για τη 12η Δεκεμβρίου.

Για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών κατόπιν πρότασης της κυβέρνησης ο νόμος απαιτεί τη συναίνεση των 2/3 των βουλευτών. Αν και η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος εμφανίζεται να στηρίζει τις γρήγορες εκλογές, εκτιμάται ότι σχεδόν τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα του Τζέρεμι Κόρμπιν προτιμά να συνεχιστεί η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Brexit με την ελπίδα να περάσουν τροπολογίες περί δεύτερου δημοψηφίσματος και παραμονής στην τελωνειακή ένωση.

Στις προηγούμενες δύο προτάσεις του Μπόρις Τζόνσον για εκλογές οι Εργατικοί απείχαν της ψηφοφορίας, με αποτέλεσμα να μη συγκεντρωθούν τα απαραίτητα 2/3 των θετικών ψήφων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο