LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2019 16:52 | Ανανέωση: 23 Οκτωβρίου 2019 17:02

Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

Αφορμή η νέα τραγωδία με μετανάστες στα ανοιχτά της Κω και οι ξενοφοβικές αντιδράσεις στα Βρασνά Θεσσαλονίκης…

ΠΕΤΣΑΣ - ΧΑΡΙΤΣΗΣ

Υψηλοί τόνοι ανάμεσα στον Στέλιο Πέτσα και τον Αλέξη Χαρίτση  με αφορμή τη νέα τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Κω και τις ξενοφοβικές αντιδράσεις στα Βρασνά Θεσσαλονίκης.  

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις και να  αντιμετωπίσει επιτέλους το προσφυγικό με τη δέουσα σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα», υπογραμμίζοντας  ότι «Η ΝΔ  θερίζει ό,τι έσπειρε ως αντιπολίτευση, τους καρπούς του εθνολαϊκισμού που υποσχόταν μαγικές λύσεις σε ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα».

«Ο ανθρωπισμός του ελληνικού λαού και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού που σώζουν χιλιάδες ζωές και αγκαλιάζουν κατατρεγμένους ανθρώπους, αποδεικνύονται κάθε μέρα στην πράξη. Ας μην τους κουνά κανείς το δάχτυλο», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο  Στέλιος Πέτσας επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα «που γιγάντωσε», όπως είπε, με την πολιτική του το πρόβλημα, «ο οποίος μάλιστα, μόλις πρόσφατα δήλωνε ότι "το προσφυγικό δεν προσφέρεται για κριτική, μικροπολιτική και αντιπαράθεση". Σήμερα ο εκπρόσωπός του αποδεικνύει πόσο ψεύτικα είναι τα λόγια του» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση αλλάζει την προηγούμενη αδιέξοδη πολιτική στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα και πρόσθεσε: «Τα σύνορά μας φυλάσσονται, όσοι δικαιούνται προστασίας θα τη λαμβάνουν και όσοι όχι, θα επιστρέφουν στις χώρες από τις οποίες προήλθαν».

Να εκμεταλλευτεί την τραγωδία στην Κω προσπαθεί η Τουρκία

Να εκμεταλλευτεί την τραγωδία με το ναυάγιο μεταναστών και προσφύγων στα ανοιχτά της Κω προσπάθησε η Τουρκία στο πλαίσιο της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας στην έρευνα και διάσωση.  Με την ΝΟΤΑΜ A5964/19 αναφέρει πως δεν αποδέχεται την περιοχή που έχει οριστεί για έρευνα και διάσωση στην περιοχή της Κω με αναφορά στο FIR Αθηνών καθώς όπως αναφέρει μέρος της ελληνικής ΝΟΤΑΜ για έρευνα και διάσωση πέφτει μέσα σε περιοχή τουρκικής ευθύνης για έρευνα και διάσωση.

Τουρκία - Κως - ναυάγιο

Άμεση ήταν η αντίδραση από την Αθήνα με την έκδοση αντιΝΟΤΑΜ η οποία αναφέρει πως τα όρια της ελληνικής περιοχής ευθύνης για έρευνα και διάσωση έχουν καθοριστεί μέσα από διεθνής κανόνες και συνθήκες και ως εκ τούτου η Τουρκική ΝΟΤΑΜ είναι άκυρη.

Τουρκία - Κως - ναυάγιο

Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει «το νέο ναυάγιο ανοιχτά της Κω, έπειτα από σύγκρουση περιπολικού του λιμενικού σώματος με λέμβο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, έρχεται να επιβεβαιώσει πώς το δράμα χιλιάδων ξεριζωμένων δεν έχει τέλος. Οπωσδήποτε, απαιτείται να διερευνηθούν οι συνθήκες του ναυαγίου. Σε κάθε περίπτωση, το εκρηκτικό μίγμα “καταστολής και εγκλωβισμού”, που αποτελεί την ουσία της ευρωενωσιακής πολιτικής, είναι η αιτία που άνθρωποι θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και την Μεσόγειο και που όλη η χώρα μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών κυνηγημένων από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την φτώχεια και την καταπίεση. Αυτήν την πολιτική, που αποτυπώνεται στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, έρχεται να θωρακίσει η κυβέρνηση της ΝΔ με νέα κατασταλτικά μέτρα εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών, όπως αυτά που περιέχονται στο νομοσχέδιο για τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου. Την ίδια πολιτική υπηρέτησε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας μάλιστα το μαύρο - άσπρο, βαφτίζοντας “αλληλεγγύη” τις Μόριες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο