LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2019 16:52 | Ανανέωση: 23 Οκτωβρίου 2019 17:02

Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

Αφορμή η νέα τραγωδία με μετανάστες στα ανοιχτά της Κω και οι ξενοφοβικές αντιδράσεις στα Βρασνά Θεσσαλονίκης…

ΠΕΤΣΑΣ - ΧΑΡΙΤΣΗΣ

Υψηλοί τόνοι ανάμεσα στον Στέλιο Πέτσα και τον Αλέξη Χαρίτση  με αφορμή τη νέα τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Κω και τις ξενοφοβικές αντιδράσεις στα Βρασνά Θεσσαλονίκης.  

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις και να  αντιμετωπίσει επιτέλους το προσφυγικό με τη δέουσα σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα», υπογραμμίζοντας  ότι «Η ΝΔ  θερίζει ό,τι έσπειρε ως αντιπολίτευση, τους καρπούς του εθνολαϊκισμού που υποσχόταν μαγικές λύσεις σε ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα».

«Ο ανθρωπισμός του ελληνικού λαού και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού που σώζουν χιλιάδες ζωές και αγκαλιάζουν κατατρεγμένους ανθρώπους, αποδεικνύονται κάθε μέρα στην πράξη. Ας μην τους κουνά κανείς το δάχτυλο», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο  Στέλιος Πέτσας επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα «που γιγάντωσε», όπως είπε, με την πολιτική του το πρόβλημα, «ο οποίος μάλιστα, μόλις πρόσφατα δήλωνε ότι "το προσφυγικό δεν προσφέρεται για κριτική, μικροπολιτική και αντιπαράθεση". Σήμερα ο εκπρόσωπός του αποδεικνύει πόσο ψεύτικα είναι τα λόγια του» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση αλλάζει την προηγούμενη αδιέξοδη πολιτική στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα και πρόσθεσε: «Τα σύνορά μας φυλάσσονται, όσοι δικαιούνται προστασίας θα τη λαμβάνουν και όσοι όχι, θα επιστρέφουν στις χώρες από τις οποίες προήλθαν».

Να εκμεταλλευτεί την τραγωδία στην Κω προσπαθεί η Τουρκία

Να εκμεταλλευτεί την τραγωδία με το ναυάγιο μεταναστών και προσφύγων στα ανοιχτά της Κω προσπάθησε η Τουρκία στο πλαίσιο της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας στην έρευνα και διάσωση.  Με την ΝΟΤΑΜ A5964/19 αναφέρει πως δεν αποδέχεται την περιοχή που έχει οριστεί για έρευνα και διάσωση στην περιοχή της Κω με αναφορά στο FIR Αθηνών καθώς όπως αναφέρει μέρος της ελληνικής ΝΟΤΑΜ για έρευνα και διάσωση πέφτει μέσα σε περιοχή τουρκικής ευθύνης για έρευνα και διάσωση.

Τουρκία - Κως - ναυάγιο

Άμεση ήταν η αντίδραση από την Αθήνα με την έκδοση αντιΝΟΤΑΜ η οποία αναφέρει πως τα όρια της ελληνικής περιοχής ευθύνης για έρευνα και διάσωση έχουν καθοριστεί μέσα από διεθνής κανόνες και συνθήκες και ως εκ τούτου η Τουρκική ΝΟΤΑΜ είναι άκυρη.

Τουρκία - Κως - ναυάγιο

Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει «το νέο ναυάγιο ανοιχτά της Κω, έπειτα από σύγκρουση περιπολικού του λιμενικού σώματος με λέμβο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, έρχεται να επιβεβαιώσει πώς το δράμα χιλιάδων ξεριζωμένων δεν έχει τέλος. Οπωσδήποτε, απαιτείται να διερευνηθούν οι συνθήκες του ναυαγίου. Σε κάθε περίπτωση, το εκρηκτικό μίγμα “καταστολής και εγκλωβισμού”, που αποτελεί την ουσία της ευρωενωσιακής πολιτικής, είναι η αιτία που άνθρωποι θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και την Μεσόγειο και που όλη η χώρα μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών κυνηγημένων από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την φτώχεια και την καταπίεση. Αυτήν την πολιτική, που αποτυπώνεται στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, έρχεται να θωρακίσει η κυβέρνηση της ΝΔ με νέα κατασταλτικά μέτρα εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών, όπως αυτά που περιέχονται στο νομοσχέδιο για τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου. Την ίδια πολιτική υπηρέτησε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας μάλιστα το μαύρο - άσπρο, βαφτίζοντας “αλληλεγγύη” τις Μόριες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπώνΣήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Φορτισμένο παραμένει το κλίμα στους κόλπους των αγροτών μια ημέρα πριν από τις διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε υψηλούς τόνους η εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Καταγγελίες ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψηΣήμερα 13:13 | Ειδήσεις

Προσπάθεια συγκάλυψης καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι αποκλείονται κρίσιμοι μάρτυρες για την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφαΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις δύο συναντήσεις των αγροτών με τον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα.

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους από διευθυντής του γραφείου του Χριστοδουλίδη μετά το βίντεοΣήμερα 12:10 | Ειδήσεις

«Δεν θα επιτρέψω η παρουσία μου στην Κυβέρνηση να μετατρέπεται σε εργαλείο εκμετάλλευσης με σκοπό να πληγεί η Κυπριακή Δημοκρατία ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέα Ιωνία: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 65χρονο14:24Χρυσές σφαίρες: Νικητής της βραδιάς η ταινία "Μια μάχη μετά την άλλη" - Για τον 1ο ανδρικό ρόλο βραβεύθηκε ο Τιμοτέ Σαλαμέ 14:10Χωρίς ταξί για 48 ώρες η χώρα - Αποφασίσθηκε απεργία από αύριο, Τρίτη 13/113:56Ιράν: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις αρκεί να είναι δίκαιες13:46Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφα13:36Σε υψηλούς τόνους η εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Καταγγελίες ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη13:26Μπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπών13:16Κλειστά από σήμερα τα αεροδρόμια Σαντορίνης και Κέρκυρας13:06Πέθανε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και εμβληματική φιγούρα του γαλλικού ποδοσφαίρου, Ρολάν Κουρμπίς12:56Γερμανία: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λόγω χιονιού και πάγου12:46Τέμπη - Δίκη για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού12:36Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους από διευθυντής του γραφείου του Χριστοδουλίδη μετά το βίντεο12:26Κύπελλο Ελλάδας: Οι διαιτητές των προημιτελικών12:16Βουλή - Εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ: Διεύρυνση καταλόγου μαρτύρων ζητά η αντιπολίτευση12:06Αλυσίδες στα ορεινά και κλειστά σχολεία σε Δράμα και Ξάνθη λόγω του χιονιά11:56Σέρρες - 17χρονος: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αναφορές του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου11:46Κιλκίς: Αστυνομικός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο επειδή του έκοψε κλήση11:32Ηράκλειο: Επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, χαλαζόπτωση και χιόνι (εικόνες)11:18Βόλος - Απαγορευτικό του απόπλου: Ακυρώθηκαν δρομολόγια λόγω ισχυρών ανέμων11:04Αναβλήθηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Παρών ο Μάνος Δασκαλάκης10:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο