LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2019 16:13 | Ανανέωση: 23 Οκτωβρίου 2019 16:16

Ίδρυμα Ωνάση: σύγχρονος ανελκυστήρας πλαγιάς και αναβάθμιση φωτισμού στην Ακρόπολη

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του επικεφαλής του Ιδρύματος με τον Πρωθυπουργού, παρουσία της Λίνας Μενδώνη.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ - ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου με αντικείμενο τη στήριξη των προσπαθειών για την αναβάθμιση των υποδομών στο λόφο της Ακρόπολης.

Στη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Αφροδίτη Παναγιωτάκου, ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την απόφαση του Ιδρύματος να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση σύγχρονου ανελκυστήρα πλαγιάς (αντί του αναβατορίου), καθώς και την ανανέωση – αναβάθμιση του νυχτερινού φωτισμού στον αρχαιολογικό χώρο.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για την πολύτιμη συνεισφορά του Ιδρύματος. Τόνισε ότι μέσα από τη δράση του «προβάλλει το πρόσωπο μιας Ελλάδας η οποία ουδέποτε έχασε τις αξίες ή την ευαισθησία της, ιδιαίτερα απέναντι στην πολιτιστική της κληρονομιά, που αποτελεί άλλωστε και κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας».

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΝΤ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΝΤ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως «βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς τονίζουμε τη σημασία των ίσων ευκαιριών για όλους και επαναφέρουμε τον φωτισμό της Ακρόπολης ως ελάχιστη απόδειξη σεβασμού στο μνημείο και στους αρχαιολόγους που το προστατεύουν εξ ονόματος όλων μας».

Στη θέση του υπάρχοντος αναβατορίου θα τοποθετηθεί ένας σύγχρονος ανελκυστήρας πλαγιάς, όπως συμβαίνει πλέον σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό, ο οποίος θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο άτομα με κινητικές δυσκολίες.

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΝΤ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Ακρόπολη - αναβατόριο

Όσον αφορά τις υποδομές φωτισμού, οι οποίες τοποθετήθηκαν το 2004 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, προβλέπεται συνολική αναβάθμισή τους με βάση την αρχική μελέτη, ώστε να αναδειχτούν εκ νέου οι γραμμές και οι σκιάσεις των μνημείων και του βράχου από τον νέας γενιάς φωτισμό στη νυχτερινή Αθήνα.

Στόχος είναι να ολοκληρωθούν και τα δύο έργα πριν το καλοκαίρι του 2020, ενώ το κόστος εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητοΧθες 22:25 | Ειδήσεις

Στο σημείο βρίσκόνται αστυνομικές δυνάμεις που πιθανότατα θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπήςΧθες 23:28 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι μετά την είσοδο των αγροτών στην πίστα του αεροδρομίου το μεσημέρι, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας του.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφώνΧθες 19:20 | Ειδήσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη.

Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)Χθες 19:36 | Ειδήσεις

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουν στην πολυσέλιδη έκθεσή τους οι έμπειροι ερευνητές της Πυροσβεστικής αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09ΑΕΚ: Βαρύ διάστρεμμα ο Γκατσίνοβιτς 21:55Χολαργός: 15χρονος συναντήθηκε με κοπέλα και τον μαχαίρωσαν 2 άτομα21:41Υπουργείο Παιδείας: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στον αδερφό του 2χρονου που έχασε τη ζωή του από επίθεση σκύλου21:31Σύσκεψη Αγροτών στο Τρίλοφο: Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων 21:21Super League: Ο Παναιτωλικός «βύθισε» κι άλλο τον Πανσερραϊκό 21:11Μπλόκα Αγροτών: Η ατζέντα της συνέλευσης των εκπροσώπων της Βορείου Ελλάδος21:01Ορμπάν: Διαβεβαίωση της Τουρκίας για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουγγαρία 20:51Αμφίκλεια: Σοβαρό τροχαίο με δύο νταλίκες και ένα ΙΧ (βίντεο)20:41ANT1 Sports: O Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη νίκη του στη League Phase του Champions League20:27Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)20:13Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφών19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο