LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2019 16:13 | Ανανέωση: 23 Οκτωβρίου 2019 16:16

Ίδρυμα Ωνάση: σύγχρονος ανελκυστήρας πλαγιάς και αναβάθμιση φωτισμού στην Ακρόπολη

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του επικεφαλής του Ιδρύματος με τον Πρωθυπουργού, παρουσία της Λίνας Μενδώνη.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ - ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου με αντικείμενο τη στήριξη των προσπαθειών για την αναβάθμιση των υποδομών στο λόφο της Ακρόπολης.

Στη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Αφροδίτη Παναγιωτάκου, ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την απόφαση του Ιδρύματος να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση σύγχρονου ανελκυστήρα πλαγιάς (αντί του αναβατορίου), καθώς και την ανανέωση – αναβάθμιση του νυχτερινού φωτισμού στον αρχαιολογικό χώρο.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για την πολύτιμη συνεισφορά του Ιδρύματος. Τόνισε ότι μέσα από τη δράση του «προβάλλει το πρόσωπο μιας Ελλάδας η οποία ουδέποτε έχασε τις αξίες ή την ευαισθησία της, ιδιαίτερα απέναντι στην πολιτιστική της κληρονομιά, που αποτελεί άλλωστε και κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας».

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΝΤ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΝΤ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως «βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς τονίζουμε τη σημασία των ίσων ευκαιριών για όλους και επαναφέρουμε τον φωτισμό της Ακρόπολης ως ελάχιστη απόδειξη σεβασμού στο μνημείο και στους αρχαιολόγους που το προστατεύουν εξ ονόματος όλων μας».

Στη θέση του υπάρχοντος αναβατορίου θα τοποθετηθεί ένας σύγχρονος ανελκυστήρας πλαγιάς, όπως συμβαίνει πλέον σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό, ο οποίος θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο άτομα με κινητικές δυσκολίες.

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΝΤ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Ακρόπολη - αναβατόριο

Όσον αφορά τις υποδομές φωτισμού, οι οποίες τοποθετήθηκαν το 2004 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, προβλέπεται συνολική αναβάθμισή τους με βάση την αρχική μελέτη, ώστε να αναδειχτούν εκ νέου οι γραμμές και οι σκιάσεις των μνημείων και του βράχου από τον νέας γενιάς φωτισμό στη νυχτερινή Αθήνα.

Στόχος είναι να ολοκληρωθούν και τα δύο έργα πριν το καλοκαίρι του 2020, ενώ το κόστος εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο