LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2019 11:35 | Ανανέωση: 23 Οκτωβρίου 2019 13:45

“Τζόκερ”: κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για την έφοδο αστυνομικών σε κινηματογράφους

Αμείωτη μαίνεται η δημόσια αντιπαράθεση. Δημόσια συγγνώμη από Μπογδάνο και Μπακογιάννη. Τι απαντά η Βλαζάκη.

AP - Joker - Τζόκερ

Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση την αστυνομική παρέμβαση σε κινηματογραφικές αίθουσες λόγω της παρουσίας ανηλίκων σε προβολές της ταινίας «Τζόκερ» έδωσαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις τους από Θεσσαλονίκη και Κρήτη αντίστοιχα. Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «μάχη εντυπώσεων», ενώ ο Πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ  έκανε λόγο για «κυβέρνηση “Τζόκερ”».

«Ζήσαμε "μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων" και διαμορφώθηκε μια "παρωδία" που εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος» είπε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης «πράγματι δουλειά της Αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει όταν γίνεται μια καταγγελία».

«Αν παρενέβη με τρόπο υπερβολικό εδώ πέρα είμαστε να το συζητήσουμε αυτό. Αν θεωρούμε ότι ο νόμος ο οποίος ορίζει το πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων για τις τηλεοπτικές ταινίες είναι ένας νόμος που πρέπει να αλλάξει, να το συζητήσουμε κι αυτό με νηφαλιότητα» πρόσθεσε.

«Όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε ήρεμα απλά, να πάρουμε από ένα πραγματικό περιστατικό να καταλήξουμε σε μια λύση η οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτή» συνέχισε και παρατήρησε πως όλα όσα συνέβησαν σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό «ίσως είναι και μια ένδειξη επιστροφής στην κανονικότητα το γεγονός ότι αφιερώνουμε τόσο ενέργεια για να συζητήσουμε ένα θέμα ήσσονος σημασίας».

Τσίπρας: Τελικά έχουμε κυβέρνηση «Τζόκερ» 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο Ρέθυμνο είπε χαριτολογώντας πως κάποιος από τους παρευρισκόμενους, θέλοντας να διακωμωδήσει την κατάσταση ζήτησε όσοι είναι κάτω των 15 ετών να φύγουν. «Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τελικά έχουμε μία κυβέρνηση ‘Τζόκερ’ διότι πρώτα από όλα είναι σαν να έπιασαν το τζόκερ μιας και αφήσανε τη χώρα χρεοκοπημένη διαλυμένη, με ανεργία που είχε φτάσει το 28% μία χώρα που δεν είχε να πληρώσει συντάξεις, με ένα χρέος αρρύθμιστο που δεν είχαν καμία ελπίδα να βρουν λύση να το ρυθμίσουν και να βγουν από τα μνημόνια και μετά από 4,5 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι που χρεοκόπησαν τη χώρα αναλαμβάνουν να διαχειριστούν μία χώρα που έχει ρυθμισμένο το χρέος 37 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία και αυτό να είναι Τζόκερ».

«Βεβαίως μας παρουσιάζουν τα έτοιμα χρήματα που διαχειρίζονται αυτό το διάστημα ως δικά τους, προερχόμενα από αυτή την κυβέρνηση που φαίνεται πως έπιασε το τζόκερ» πρόσθεσε. Χαρακτήρισε τέλος το περιστατικό ως «ένα δείγμα ακραίου νεοσυντηρητισμού, « που μας γυρνάει στη δεκαετία του ‘50».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Το φιάσκο της κυβέρνησης «Τζόκερ» ολοκληρώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο 

Μάλιστα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «φιάσκο της κυβέρνησης «Τζόκερ»», που ολοκληρώθηκε «με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε χθες να ζητήσει δημόσια «νηφαλιότητα» μήπως και σταματήσουν να τσακώνονται οι υπουργοί του για το ποιος θα πάρει την ευθύνη του «τζόκερ» και είπε ότι όλη αυτή η ιλαροτραγωδία είναι «ένδειξη κανονικότητας». Συμφωνούμε απολύτως, είναι η κανονικότητα της Δεξιάς». 

Παράλληλα, τόνιζαν πως «την ίδια ώρα, αφού η κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε τον κ. Μπογδάνο, που διέδωσε τις σχετικές φήμες, «ανεύθυνη πηγή», τελικά ζήτησαν και οι δύο δημόσια συγγνώμη από την κα Βλαζάκη, την οποία είχαν κατονομάσει ως τη ΣΥΡΙΖΑία υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού που δήθεν ζήτησε την έφοδο των αστυνομικών στους κινηματογράφους. Δε θέλουμε να φανταστούμε τι θα γίνει εάν βγει και sequel του Τζόκερ...»

Συγγώμη Μπογδάνου - Μπακογιάννη από την πρώην γραμματέα του ΥΠΠΟ

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την πρώην γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη την οποία, αδίκως όπως αποδείχθηκε, ενέπλεξε στην υπόθεση της ταινίας Τζόκερ. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» έκανε λόγο για εσφαλμένη πληροφόρηση η οποία τον οδήγησε σε λάθος δημόσιες τοποθετήσεις.

Ο κ. Μπογδάνος είχε ζητήσει συγγνώμη και μέσω twitter, ενώ το ίδιο συνέβη και με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Βλαζάκη: Ήταν ένα ψέμα τόσο πασιφανές που εύκολα κατέπεσε

“Μου έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν, δεν είναι πρώτη φορά και νομίζω ότι είναι ένα σύστημα που δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον, να ανακαλείς αν αυτός αντιδράσει όπως αντιδρώ εγώ και να προχωράει έτσι. Η ζημιά της προπαγάνδας έχει γίνει”, είπε μεταξύ άλλων η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο, αναφερόμενη στις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου περί εμπλοκής της στις καταγγελίες για την παρουσία ανηλίκων ανάμεσα στους θεατές της ταινίας Τζόκερ.

“Και ο κ. Μπογδάνος και η κ. Μπακογιάννη απολογήθηκαν σε αυτό και ανακάλεσαν, γιατί ήταν ένα ψέμα τόσο χονδροειδές και πασιφανές που εύκολα κατέπεσε”, σημείωσε η κ. Βλαζάκη και πρόσθεσε: “Δεν γίνεται όμως με άλλα fake news, αυτό μόνο θέλω να σας πω. Και πώς γίνεται να εμπιστεύονται πηγές που καλύπτονται πίσω από το επίθετο ανεύθυνες”.

Στο ερώτημα εάν επικοινώνησε μαζί της ο κ. Μπογδάνος, η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού απάντησε: “Δεν μίλησα με κανέναν από τους δύο”.

Μέσω των social media απάντησε στους βουλευτές της ΝΔ η Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη: Δείτε την ανάρτηση της, η οποία απευθύνεται στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο:

Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη - ανάρτηση - facebook - Μπογδάνος

Υπάλληλοι ΥΠΠΟ: Να σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης μας

«Να σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και κάθε απειλή για "πειθαρχικά μέτρα"», ζητά με ανακοίνωση του ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ. «Oι υπάλληλοι εφαρμόζουν ισχύοντες νόμους, και οι νόμοι είναι ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών που τους εισηγούνται», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλουν την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε κινηματογράφους όπου προβαλλόταν η ταινία Joker και ζητούν «νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αντικαθιστούν τους αναχρονιστικούς νόμους (όπως ο νόμος 449 του 1937 για τους ανήλικους στον κινηματογράφο!) ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες σκηνές».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική ΕλλάδαΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 ξεσπά καλλιεργητής φασολιών, ο οποίος είδε τη μισή του σοδειά να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόληςΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν έχουν συλληφθεί ύποπτοι σε σχέση με κανένα από τα δύο περιστατικά.

Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρότασηΧθες 20:47 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική του πρόταση.

Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - ΛαμίαςΧθες 20:09 | Ειδήσεις

Σαν πύραυλος έτρεχε τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ένας οδηγός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν μεθυσμένος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στην Γενεύη ο Υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, για συνομιλίες σχετικά με το σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία23:59Βραζιλία: Ο Ζαίρ Μπολσονάρο προσπάθησε να ανοίξει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι από "περιέργεια"23:45Νίκη Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο23:28Ολλανδία: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν λόγω εμφάνισης πλήθους drones23:14Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης23:00Καναδάς: Αρκούδα επιτέθηκε σε ομάδα μαθητών στα δυτικά της χώρας - Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση 22:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: Αμάξι παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:32Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο πριν την αναμέτρηση με την Ρεάλ22:18Επικοινωνία Τραμπ-Μερτς: Κατέστησα σαφή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος22:04Ρέθυμνο: Νεκρός ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του21:50Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36ΗΠΑ: Ανησυχίες στο αμερικάνικο Κογκρέσο για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία21:24Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ21:10Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρόταση20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Ξεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα20:28Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00Τραγωδία στην Άρτα: 44χρονος έπεσε από μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο η αδελφή του μετά από φωτιά στο διαμέρισμα19:46Νικ Φαν Ντάικ: Ποιος είναι ο «γιατρός των πρωταθλητών» που θα αναλάβει τον Ματίας Λεσόρ19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο