LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2019 22:28

Κόντρα κυβέρνησης –ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό

Φραστικά πυρά αντάλλαξαν οι Βεσυρόπουλος και Σκυλακάκης με τον Τσακαλώτο. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε με το… “καλημέρα” στη Βουλή, όπου συζητείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού. 

Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης αμφισβητήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεροληψία υπέρ των ισχυρών. 

«Η χώρα αλλάζει ταχύτητα και ψυχολογία κι αυτό αποτυπώνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού», επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος που σημείωσε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, ούτε για το 2019 ούτε για το 2020. Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στα φορολογικά έσοδα που αυξήθηκαν κατά 125 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. 

Στο χαμηλό ύψος των επενδύσεων αναφέρθηκε με τη σειρά του ο υφυπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης και διαβεβαίωσε ότι πολιτικές 1,2 δις ευρώ που εξαγγέλθηκαν, θα υλοποιηθούν τη νέα χρονιά. 

«Μια οικονομία που οι επενδύσεις της είναι τόσο χαμηλά, είναι μια οικονομία καταδικασμένη στη συρρίκνωση, στην περιθωριοποίηση και στην αδυναμία της να υπάρχει στο διεθνή ανταγωνισμό», είπε και έστρεψε τα βέλη του στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι την περίοδο 2016 - 2018, άσκησε περιοριστική πολιτική, πέραν αυτών που ζητούσαν οι δανειστές, κατά 11,4 δις ευρώ. 

Ο κ. Σκυλακάκης ήρθε σε κόντρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όταν είπε πως για τα πρωτογενή πλεονάσματα υπήρξε κριτική από το ΔΝΤ. «Δεν  ξέρουμε κανέναν σκληρότερο από το ΔNT σε ό,τι αφορά τον τρόπο που βλέπει τις οικονομίες…», είπε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να σχολιάζει με αρκετή δόση ειρωνείας: «Να σας συστήσω τον κ. Σόιμπλε». Άμεση ήταν η απάντηση του υφυπουργού. «Εγώ θα έλεγα τον κ. Τσακαλώτο, διότι αυτός υπερέβη τον κ. Σόιμπλε κατά 11 δις ευρώ. Μήπως το κρυφό του όνομα ήταν Βόλφαγκ;», είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσακαλώτο. 

«Δύο κόμματα κυβέρνησαν την Ελλάδα για 35 χρόνια, χρεοκόπησαν  τη χώρα και τώρα λένε ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε και συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κληροδότησε στη σημερινή κυβέρνηση μια λύση για το χρέος κι έναν καθαρό διάδρομο. «Πιστεύετε πως θα πάει σαν ταύρος στο Eurogroup ο Σταϊκούρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν λιοντάρι στο Συμβούλιο και θα πει τι είναι αυτή η λιτότητα που επιβάλλατε στην Ελλάδα;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε πως ο τρόπος που «σχεδιάστηκε» ο προϋπολογισμός είναι «ποιο είναι το κενό πως θα το κλείσουμε», καμία μελέτη για το πως θα φτάσουμε στο 2.8% ανάπτυξη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής19:23Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη19:08Λεβαδειακός – Βόλος: Το τρένο… από τη Βοιωτία συνεχίζει χωρία στάση18:53Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο - Μοτοσυκλέτα έπεσε στο οδόστρωμα 18:39Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κώστας Αντετοκούνμπο 18:25Λάρισα: Άφησε την τελευταία του πνοή χορεύοντας στην πίστα18:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο