LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2019 22:28

Κόντρα κυβέρνησης –ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό

Φραστικά πυρά αντάλλαξαν οι Βεσυρόπουλος και Σκυλακάκης με τον Τσακαλώτο. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε με το… “καλημέρα” στη Βουλή, όπου συζητείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού. 

Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης αμφισβητήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεροληψία υπέρ των ισχυρών. 

«Η χώρα αλλάζει ταχύτητα και ψυχολογία κι αυτό αποτυπώνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού», επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος που σημείωσε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, ούτε για το 2019 ούτε για το 2020. Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στα φορολογικά έσοδα που αυξήθηκαν κατά 125 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. 

Στο χαμηλό ύψος των επενδύσεων αναφέρθηκε με τη σειρά του ο υφυπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης και διαβεβαίωσε ότι πολιτικές 1,2 δις ευρώ που εξαγγέλθηκαν, θα υλοποιηθούν τη νέα χρονιά. 

«Μια οικονομία που οι επενδύσεις της είναι τόσο χαμηλά, είναι μια οικονομία καταδικασμένη στη συρρίκνωση, στην περιθωριοποίηση και στην αδυναμία της να υπάρχει στο διεθνή ανταγωνισμό», είπε και έστρεψε τα βέλη του στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι την περίοδο 2016 - 2018, άσκησε περιοριστική πολιτική, πέραν αυτών που ζητούσαν οι δανειστές, κατά 11,4 δις ευρώ. 

Ο κ. Σκυλακάκης ήρθε σε κόντρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όταν είπε πως για τα πρωτογενή πλεονάσματα υπήρξε κριτική από το ΔΝΤ. «Δεν  ξέρουμε κανέναν σκληρότερο από το ΔNT σε ό,τι αφορά τον τρόπο που βλέπει τις οικονομίες…», είπε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να σχολιάζει με αρκετή δόση ειρωνείας: «Να σας συστήσω τον κ. Σόιμπλε». Άμεση ήταν η απάντηση του υφυπουργού. «Εγώ θα έλεγα τον κ. Τσακαλώτο, διότι αυτός υπερέβη τον κ. Σόιμπλε κατά 11 δις ευρώ. Μήπως το κρυφό του όνομα ήταν Βόλφαγκ;», είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσακαλώτο. 

«Δύο κόμματα κυβέρνησαν την Ελλάδα για 35 χρόνια, χρεοκόπησαν  τη χώρα και τώρα λένε ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε και συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κληροδότησε στη σημερινή κυβέρνηση μια λύση για το χρέος κι έναν καθαρό διάδρομο. «Πιστεύετε πως θα πάει σαν ταύρος στο Eurogroup ο Σταϊκούρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν λιοντάρι στο Συμβούλιο και θα πει τι είναι αυτή η λιτότητα που επιβάλλατε στην Ελλάδα;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε πως ο τρόπος που «σχεδιάστηκε» ο προϋπολογισμός είναι «ποιο είναι το κενό πως θα το κλείσουμε», καμία μελέτη για το πως θα φτάσουμε στο 2.8% ανάπτυξη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)Σήμερα 20:06 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, θα επιχειρήσει να αναβιώσει το δίπολο Μητσοτάκης-Τσίπρας.

Επίσκεψη της Γκίλφοϊλ στη Βουλή – Συναντήθηκε με τον Νικήτα Κακλαμάνη (εικόνες)Σήμερα 17:27 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος της Βουλής, αφού ευχάριστε την Αμερικανίδα πρέσβειρα για την επίσκεψη της στο ελληνικό Κοινοβούλιο της χάρισε ένα μεταξωτό μαντήλι για την ίδια, αλλά και μία γραβάτα με μικρούς τσολιάδες για τον γιό της.

Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτώνΣήμερα 19:37 | Ειδήσεις

«Η καλύτερη λύση δεν είναι η αστυνομική, αλλά η πολιτική».

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE» εννιά ΠεριφέρειεςΣήμερα 17:20 | Ειδήσεις

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρως ισχυρά και δυνητικά επικίνδυνα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε την στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις και τη βιομηχανία19:28Κύπελλο Ελλάδας: Τιτανομαχία στο Χαριλάου - Τα κρίσιμα ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής 19:14Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν και πάλι το ρεύμα προς την πόλη οι αγρότες στα διόδια των Μαλγάρων19:04Ηράκλειο: Συνελήφθη ζευγάρι μετά από καταγγελία ότι κακοποιούσαν τα οχτώ ανήλικα παιδιά τους18:50Χωρίς ταξί η Αθήνα μέχρι την Παρασκευή: Παρατείνεται η απεργία18:36Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE» εννιά Περιφέρειες18:22Φωτιά σε εστιατόριο στο Νέο Κόσμο18:08Διακοπή κυκλοφορίας στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση17:54Επίσκεψη της Γκίλφοϊλ στη Βουλή – Συναντήθηκε με τον Νικήτα Κακλαμάνη (εικόνες)17:49"Αποκαλύψεις": Όσα δήλωσε μέσα από τις φυλακές ο γιός του θύματος που καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του πατέρα του17:35Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:21Χατζηδάκης - Γκίλφοϊλ: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ 17:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο