LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2019 13:18 | Ανανέωση: 22 Οκτωβρίου 2019 13:23

Τσοβόλας: για πολιτικούς λόγους πάει στην Προανακριτική ο Παπαγγελόπουλος

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Παπαγγελόπουλου κατέθεσε αιτήματα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του πελάτη του, με Σαμαρά, Ράικου και Αγγελή.

Νοβάρτις - Παπαγγελόπουλος

Υπαινιγμούς για πολιτικά κίνητρα πίσω από τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis άφησε ο συνήγορός του Δημήτρης Τσοβόλας.

Μετά την υποβολή εκ μέρους του εντολέα του σειράς αιτημάτων για κατ’  αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά και τους δικαστικούς Ελένη Ράϊκου και Γιάννη Αγγελή, ο Δημήτρης Τσοβόλας ανέφερε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τα αδικήματα.

«Άλλη εποχή, άλλη υπόθεση εκείνη, αλλά δεν παύει να είναι, από αυτά που μελέτησα εγώ και η κ. Τσοβόλα, μια υπόθεση που δεν έχει νομικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να στοιχειοθετήσουν τα αδικήματα για τα οποία πήρε απόφαση η Βουλή. Αυτό το λέω με συνείδηση, με ειλικρίνεια, και όχι γιατί είμαι ο υπερασπιστής του κ. Παπαγγελόπουλου. Γι΄ αυτόν άλλωστε το λόγο ανέλαβα και την υπόθεση», ανέφερε επί λέξει όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κοινό σημείο ανάμεσα στο «‘89» και το 2019.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως, ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «απείλησε» να ζητήσει την εξαίρεση του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Γιάννη Μπούγα και του βουλευτή και εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη με αφορμή την παραχώρηση συνεντεύξεων από την πλευρά τους, αλλά και τις κινήσεις που σχεδιάζουν.

Μεταξύ των αιτημάτων τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης προς την Προανακριτική Επιτροπή, είναι όλη τη δικογραφία της Novartis και κατά το μέρος που έχει αρχειοθετηθεί και κατά το μέρος που εκκρεμεί, «ιδίως να συσχετιστεί στη δικογραφία η διάταξη των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς με την οποία τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση της Novartis για τον κ. Σαμαρά».

Ζητά ακόμη, τη δικογραφία που εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και αφορά τις καταγγελίες της κ. Τουλουπάκη σε βάρος του κ. Αγγελή, τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από παραγγελία της κ. Δημητρίου για να διερευνηθούν οι διαρροές κύκλων της κ. Ράικου σχετικά με την ύπαρξη και το ρόλο του «Ρασπούτιν» στο χώρο της Δικαιοσύνης, όλες τις καταθέσεις που δεν έχουν σταλεί στη Βουλή από τη δικογραφία που αφορά στην έρευνα που διενεργούν οι Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης, καθώς επίσης και την αναφορά της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς κ. Ζαμανίκα σε βάρος της κ. Ράικου, αλλά και το υλικό από τις έρευνες του FBI.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής τα κόμματα θα καταθέσουν την λίστα με τους πρώτους μάρτυρες.

Τσοβόλας - Βαρουφάκης

Τετ  α τετ Βαρουφάκη - Τσοβόλα

Όλα τα βλέμματα τράβηξε το τετ α τετ Βαρουφάκη – Τσοβόλα, στους διαδρόμους της Βουλής.

Οι δυο τους τα είπαν, παρουσία δημοσιογράφων, λίγο μετά την  κατάθεση από τον Δημήτρη Τσοβόλα σειράς αιτημάτων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προς την Προανακριτική Επιτροπή.

Αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις και συμφώνησαν ότι ο ρόλος των βουλευτών δεν είναι ανακριτικός. Αφορμή η επισήμανση του επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 ότι το κόμμα του δεν θα μετάσχει στις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής επειδή δεν πιστεύει πως είναι δουλειά των βουλευτών να το παίζουν ανακριτές.

«Σας άκουσα στην Ολομέλεια και συμφωνώ», σχολίασε ο Δημήτρης Τσοβόλας που έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Τσοβόλας - Παπαγγελόπουλος

Τσοβόλας - Παπαγγελόπουλος

Τσοβόλας - Παπαγγελόπουλος

Τσοβόλας - Παπαγγελόπουλος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των ΤρικάλωνΣήμερα 07:31 | Ειδήσεις

Σωματεία και φορείς επισκέπτονται καθημερινά τους αγρότες στα μπλόκα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Τι καιρό θα κάνει την ΤετάρτηΧθες 16:18 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου.

Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)Χθες 22:29 | Ειδήσεις

Στο σημείο χρειάστηκε να μεταβεί γερανοφόρο όχημα,  για  να  επαναφέρει σε ορθή θέση το φορτηγό και να ακολουθήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της ΑθήναςΧθες 22:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στόχος της Άγκυρας παραμένει η μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου «σε περιοχή σταθερότητας και ευημερίας», κάτι που –όπως είπε– αποτελεί «ξεκάθαρη βούληση του Προέδρου» της Τουρκίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων07:38Γαλλία: Ύποπτα ντρόουν έκαναν τρεις εμφανίσεις πάνω από βαση των υπηρεσιών πληροφοριών του γαλλικού στρατού 07:24Παναθηναϊκός: Ο Λαφόν κλήθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 07:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν – Στη φυλακή δύο άτομα06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Δεκεμβρίου06:42Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τα βελτιωμένα έγγραφα του ειρηνευτικού σχεδίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχους22:32"Οσμή σκανδάλου" ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εύβοια: Ψάχνουν πού πήγαν 6,5 εκατ. ευρώ22:24Σοβαρό τροχαίο στην Άρτα: Φορτηγό ανετράπη σε παράδρομο της Ιονίας Οδού - Εγκλωβισμένος ο οδηγός22:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο