LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2019 17:47

“Όχι” σε “πράσινο φόρο”, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών

Αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ βάζει τέλος και στα σενάρια για νέα περαίωση…

Χρήματα - Λεφτά

Αντίθετη στην επιβολή «πράσινου φόρου» (σε αερομεταφορές και ναυτιλία) για την κλιματική αλλαγή δηλώνει η κυβέρνηση, όπως επισημαίνει αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Το θέμα αυτό είναι μείζον για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς- τόσο σε επίπεδο Eurogroup, όσο και σε επίπεδο Ecofin- με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται στο πώς οι προϋπολογισμοί και η φορολογική πολιτική θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κλιματική αλλαγή. Σημειώνεται ότι το ζήτημα συζητήθηκε ακροθιγώς και στην πρόσφατη σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Κατηγορηματικά αντίθετος δηλώνει ο συγκεκριμένος παράγοντας και στα σενάρια περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπήρξε ούτε υπάρχει καμία πρόθεση για περαίωση».

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με στόχο αυτό να έχει ψηφιστεί εντός του Νοεμβρίου. Παράλληλα, συγκροτήθηκαν ειδικές επιτροπές για τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, την επέκταση του συστήματος σε περιοχές που εξαιρούνται, καθώς και την προσέγγιση των αγοραίων τιμών. Η άσκηση αυτή, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάιο 2020 και ανάλογα με τα αποτελέσματά της «μπορεί να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη μείωση συντελεστών στη φορολογία κεφαλαίου». Πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ότι «η αίσθηση είναι ότι θα προκύψει δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα αξιοποιηθεί επ΄ ωφελεία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων».

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει στους θεσμούς ένα σχέδιο διαχείρισης και μείωσης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες (σήμερα αγγίζουν τα 2,3 δισ. ευρώ). Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός, προκειμένου, ταυτόχρονα με τη μείωσή τους, να μην δημιουργούνται νέες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. «Αυτό είναι το πιο ουσιώδες», επεσήμανε ο αξιωματούχος του υπουργείου.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Πολ Τόμσεν, ο οποίος επανέφερε θέμα μείωσης του αφορολογήτου και των συντάξεων, ο παράγοντας του υπουργείου επεσήμανε ότι οι θέσεις της κυβέρνησης είναι καθαρές, «δεν τίθεται θέμα ούτε αφορολογήτου, ούτε συντάξεων».

Τέλος, σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού και του υφυπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Γιώργου Ζαββού, στην Ουάσιγκτον και τις επαφές με την ηγεσία του ΔΝΤ, εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, τραπεζών και οίκων αξιολόγησης, αρμόδιοι κύκλοι μετέφεραν κλίμα ιδιαίτερα θετικής αποδοχής του σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων. Το σχέδιο, ανέφεραν οι ίδιοι, έχει αποσταλεί για παρατηρήσεις στους θεσμούς, ούτως ώστε να είναι απολύτως άρτιο πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΣήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)Σήμερα 22:03 | Ειδήσεις

Η φωτιά προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των αρχών, με τρεις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να περιορίσουν τη φλόγα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικούς θαλάμους.

Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς με ψυχραιμία και πίστη έσωσε τη ζωή του τουρίστα

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο