LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2019 13:54

“Τσουνάμι” αλληλεγγύης για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ

Είναι απίστευτη η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση της οικογένειας. Στο πλευρό του και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Παναγιώτης-Ραφαήλ

Ο μόλις 17 μηνών Παναγιώτης Ραφαήλ, που πάσχει από σπάνια νόσο, έχει ευαισθητοποιήσει όλη τη χώρα, αλλά ακόμα και ομογενείς οι οποίοι συνδράμουν την προσπάθεια της οικογένειας να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα χρήματα, ώστε το παιδί να μεταφερθεί για θεραπεία στις ΗΠΑ.

Το πρωί της Κυριακής είχαν ήδη συγκεντρωθεί 2.138.000 ευρώ και η μετάβαση του Παναγιώτη Ραφαήλ στις ΗΠΑ, δεν είναι πλέον άπιαστο όνειρο.

Ο Παναγιώτης Ραφαήλ, λαμβάνει μια συντηρητική αγωγή στη χώρα  μας, ωστόσο σύμφωνα με τους γονείς του το μέλλον του βρίσκεται σε θεραπεία του εξωτερικού μη εγκεκριμένη όμως στην Ευρώπη. Μια θεραπεία όμως, που κοστίζει μια ολόκληρη περιουσία.

Η μητέρα του μικρού μαχητή της ζωής, Ρία Μπακάλη, δήλωσε σχετικά, «η θεραπεία θα έρθει και στην Ευρώπη στις αρχές του 2020, απλά τότε θα είναι πολύ αργά για το παιδάκι μας. Μιλάμε για μία πάθηση τρομερά εκφυλιστική που αν δεν πάρει το παιδάκι μας άμεσα τη θεραπεία ξέρουμε όλοι πια θα είναι η κατάληξη».

Με προσωπική του επιστολή προς τον πατέρα του μικρούλη, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, τον ενημέρωσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Βασίλη Κικίλια τονίζοντας του ότι η ελληνική ομογένεια θα είναι αρωγός στην προσπάθεια μετάβασης του παιδιού στις ΗΠΑ.

Ο πατέρας του Παναγιώτη Ραφαήλ, Γιώργος Γλωσσιώτης, δήλωσε, «ευχαριστούμε όλο τον ελληνικό λαό και τον Κυπριακό και όλους τους ομογενείς που έχουν αγκαλιάσει το παιδί σα να είναι δικό τους».

Τη Δευτέρα σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Κικίλιας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της φαρμακευτικής εταιρείας που βγάζει το φάρμακο που χρειάζεται ο μικρός, οι οποίοι θα έρθουν από τη Λωζάνη.

Μάλιστα στο πλαίσιο των επαφών του με την εταιρεία έχει ζητήσει εδώ και μέρες τη χαμηλότερη δυνατή τιμή για τη νέα γονιδιακή θεραπεία, η οποία προσφέρεται στη Βοστώνη.

 «Ως άνθρωπος, συμπάσχω με τους γονείς, αντιλαμβάνομαι την αγωνία τους, βρίσκομαι δίπλα τους, όπως και στο παιδί τους και σε ανθρώπινο επίπεδο έκανα και κάνω ό,τι μπορώ».

Τη συμπαράστασή του στους γονείς του μικρούλη εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι πάσχει από την ίδια ασθένεια.

«Ως άτομο που πάσχει από την ίδια ασθένεια και έχει πλήρη επίγνωση της αγωνίας των γονιών του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ θα ήθελα να δηλώσω ότι τάσσομαι υπέρ της εφαρμογής κάθε διαθέσιμης θεραπείας που μπορεί να βελτιώσει την ζωή του μικρού απόλυτα αποδεδειγμένα. Και σε αυτό αναφέρομαι για όλα τα παιδιά που έχουν ανάλογη ανάγκη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το MDA Ελλάς, έχει ανοίξει δυο λογαριασμούς για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, ενώ χρήματα μπορούν να κατατεθούν μέσω PayPal οι Έλληνες του εξωτερικού.

Παναγιώτης-Ραφαήλ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο