LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2019 13:29 | Ανανέωση: 18 Οκτωβρίου 2019 13:29

“Επίσκεψη” του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Κικίλια

Ομάδα ατόμων έκανε "παρέμβαση" στο πολιτικό γραφείο του Υπ. Υγείας. Τι "απάντησε" ο ίδιος, τι δήλωσε ο Κυβ. Εκπρόσωπος.

Κικίλιας Βασίλης - Ρουβίκωνας - tweet

Ομάδα μελών του Ρουβίκωνα έκανε "παρέμβαση" στο πολιτικό γραφείο του Υπ. Υγείας, Βασίλη Κικίλια σημαίνοντας «συναγερμό» στην Αστυνομία.

Μία γυναίκα χτύπησε το κουδούνι του γραφείου το Υπουργού και ανοίγοντας η συνεργάτιδά του την πόρτα, μπήκαν μέσα στο χώρο τέσσερα άτομα.

Πέταξαν τρικάκια και μπογιές στην πόρτα και αποχώρησαν.

Αστυνομικοί ωστόσο που βρίσκονταν εκεί τους καταδίωξαν και κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν εξ αυτών, ο οποίος και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Πρόκειται για έναν άνδρα 23 ετών, ο οποίος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και απρόκλητης φθοράς. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι αυτή ειναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ο νεαρός. 

O ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας ανάρτησε φωτογραφίες, αλλά και μήνυμα προς τους εισβολείς ότι "δεν τρομοκρατείται".

Κικίλιας Βασίλης - Ρουβίκωνας - tweet

Σε δήλωση του, ο Υπουργός Υγείας αναφέρει ότι «Οι άνανδροι ρουβίκωνες εισέβαλαν στο πολιτικό μου γραφείο και δε δίστασαν να προπηλακίσουν, να υβρίσουν και να απειλήσουν τις γυναίκες του γραφείου: τη γραμματεία, την επιστημονική μου συνεργάτιδα.

Προφανώς και δεν μας πτοούν και δεν μας τρομοκρατούν, ούτε εμένα ούτε την κυβέρνηση. Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν καλά, ότι είμαστε μια χώρα ελεύθερη και δημοκρατική, είμαστε μια χώρα που δε μπορεί να επιτρέπει τη βία. Με αυτό τον τρόπο λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια, αυτό όμως δε μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτό.

Κικίλιας - Γραφείο - Ρουβίκωνας

Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κινούνται, να ζουν και να εκφράζονται ελεύθερα. Και δε μπορεί κανείς να καταπατά την ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω, στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον έναν από τους τέσσερις, την Ελληνική Αστυνομία, που προσπαθεί να κάνει με αυταπάρνηση τη δουλειά της. Και να πω ότι τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας, την προσπάθεια να στηριχθούν οι ευπαθείς ομάδες, την προσπάθεια του Ε.Σ.Υ. να έχει ανθρώπινο πρόσωπο ώστε να μπορέσει να στηριχθεί πραγματικά η μέση ελληνική οικογένεια, εμείς και θα την συνεχίσουμε και θα την εντείνουμε. Καμία πράξη βίας δε μας πτοεί».

Κικίλιας Βασίλης - Ρουβίκωνας - tweet

Κικίλιας Βασίλης - Ρουβίκωνας - tweet

Πέτσας: Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται

«Oι γνωστοί τραμπούκοι εισέβαλαν σήμερα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Ας το καταλάβουν καλά. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του υπουργού Υγείας.

Και η δήλωση του Στέλιου Πέτσα καταλήγει: «Κι ας αντιληφθούν επίσης ότι τα πράγματα άλλαξαν. Η βία δεν γίνεται ανεκτή και η ανομία θα παταχθεί».

Σε δήλωση του, ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Προστασία του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, ανέφερε «Χθες στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, σήμερα στο γραφείο του Υπουργού του. Το μέγεθος της δημαγωγικής κερδοσκοπίας του κ. Μητσοτάκη πάνω στα σύνθετα προβλήματα ασφάλειας, ήταν τόσο μεγάλο, όσο αποτυπώθηκε στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, όταν και υποσχόταν ότι θα τελειώσει με τον Ρουβίκωνα στις 8 Ιουλίου. Με αυτές τις fake προσδοκίες απέσπασε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του».

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ «καταδικάζει απερίφραστα την  επίθεση  του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και στο οποίο κατά την στιγμή της επίθεσης υπήρχαν μέσα  εργαζόμενοι!  Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν υπάρχει καλή και κακή βία! Η βία είναι βία είτε λεκτική είτε ψυχολογική είτε σωματική είτε τρομοκρατική! Για εμάς είναι βία και αυτό καταδικάζεται με τον πιο έντονο τρόπο!».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, σημειώνοντας ότι τέτοιες επιθέσεις πληγώνουν βάναυσα τη δημοκρατία και αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας. Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, αναφέρει ότι «η βία καταδικάζεται σε κάθε μορφή και δεν έχει θέση στη δημοκρατία. Ο αγώνας για τη στήριξη του Συστήματος Υγείας και τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου περίθαλψη για τον ασθενή δίνεται μέσα από τη συναίνεση και τη γόνιμη συνεργασία. Οι βανδαλισμοί λειτουργούν μόνο προς όφελος μιας μειοψηφίας που εξυπηρετεί συμφέροντα που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της ελληνικής κοινωνίας και δυναμιτίζουν την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας.»

Κικίλιας - Γραφείο - Ρουβίκωνας

Κικίλιας - Γραφείο - Ρουβίκωνας

Κικίλιας - Γραφείο - Ρουβίκωνας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο