LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2019 12:51 | Ανανέωση: 18 Οκτωβρίου 2019 15:16

Κατά κύματα η αποσυμφόρηση των νησιών

Ποτε και πόσοι άνθρωποι αναμένεται να μεταφερθούν στα ηπειρωτικά. Το σχέδιο για την αποσυμφόρηση και οι νέοι τόποι διαμονής.

Μόρια - κέντρο - πρόσφυγες

Τη μετακίνηση περίπου 1.000 αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου προς την ενδοχώρα προγραμματίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις επόμενες ημέρες και μέχρι τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ειδικού Γραμματέα Υποδοχής, Μάνου Λογοθέτη, ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί στην αποσυμφόρηση της Σάμου. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του μήνα θα μετακινηθούν τουλάχιστον άλλοι 2.000 προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι παραπάνω ενέργειες γίνονται στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη μετακίνηση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου «μεγάλου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών αιτούντων άσυλο από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Αιγαίου προς χώρους υποδοχής με αναλογική διασπορά σε όλες τις περιφέρειες της ενδοχώρας», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σε χθεσινή ενημέρωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βουλή, τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές, ενώ έγιναν και περίπου 50 ερωτήσεις, με το γεγονός της αποσυμφόρησης των νησιών μέσω της μετακίνησης του προσφυγικού- μεταναστευτικού πληθυσμού στην ενδοχώρα να προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει ισοκατανομή των 20.000 προσφύγων και μεταναστών, καθώς και ότι θα μετακινηθούν οικογένειες.

Μάλιστα, σημείωσε πως από τους 20.000 ανθρώπους που θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα, οι μισοί θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και οι άλλοι μισοί σε δομές με στοιχειώδεις υποδομές αξιοπρεπούς διαβίωσης (σε βιομηχανικές ζώνες). Σημείωσε, επίσης πως, ο πληθυσμός αυτός δε θα μεταφερθεί σε στρατόπεδα, πλην ίσως ενός, το οποίο ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

Αβραμόπουλος - Πατούλης

Συνάντηση Πατούλη – Αβραμόπουλου και για το Προσφυγικό

Επίσημη επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Αττικής έκανε σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη αύξησης της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων που είναι στη διάθεση της χώρας και δεν έχουν αξιοποιηθεί για υποδομές και πολιτικές με αναπτυξιακό πρόσημο, την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με δεδομένο ότι η χώρα μας θεωρείται ουραγός σε αυτό το ζήτημα, αλλά και με τη σημασία ενίσχυσης της εξωστρέφειας της Αττικής μέσα από μία στοχευμένη τουριστική προβολή και συνέργειες σε διεθνές επίπεδο.

Η συζήτηση εστιάστηκε και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, με αφορμή και το υπό διαβούλευση σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι απαιτείται σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που για τη διαχείριση του, χρειάζονται συνέργειες του κράτους και με τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος προκειμένου να αποτυπώνονται οι αρμοδιότητες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να προσδιορίζονται σαφώς οι δράσεις που πρέπει να γίνουν. Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια Αττικής όπως για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία έτσι και εν προκειμένω, αμέσως μετά την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, θα διαβουλευθεί για το θέμα και με τους 66 Δήμους της Αττικής.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Αβραμόπουλος διαμήνυσε στον κ. Πατούλη ότι η στήριξη της Ευρώπης είναι δεδομένη και διατύπωσε τη βούλησή του να συνδράμει σε ό,τι αφορά συνέργειες της Περιφέρειας με ευρωπαϊκούς φορείς. Ο Περιφερειάρχης Αττικής τον ευχαρίστησε για την υποστήριξή του και επισήμανε πως κοινός στόχος είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής προκειμένου να γίνει ο εφικτός ο στόχος της αναπτυξιακής της επανεκκίνησης.

Επερώτηση για τις ΜΚΟ απο Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης

Επείγουσα ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης για την διαχείριση και την κατανομή των κονδυλίων της Ε.Ε. προς τις ΜΚΟ και τα κράτη - μέλη για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης. Στην ερώτησή του έθεσε επιπροσθέτως αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέχει δημόσια στοιχεία για την χρηματοδότηση των ΜΚΟ, οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα, παρότι στηρίζονται από κοινοτικούς πόρους. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, "ο κ. Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης αποτυπώνει μέσω της ερώτησής του τις βασικές αρχές και θέσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αναφορικά με το ρόλο και την τεράστια ευθύνη των Μ.Κ.Ο στις ανεξέλεγκτες ροές, αλλά και την ανυπαρξία ενός στοιχειώδους ελεγκτικού κρατικού μηχανισμού ως προς τη δράση τους".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Βικτώρια”: Στο “επίκεντρο” της κακοκαιρίας το Ιόνιο (εικόνες)Σήμερα 06:56 | Ειδήσεις

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η δυτική Ελλάδα, με τα νησιά του Ιονίου να βρίσκονται στο επίκεντρο. Ποια σχολεία δε θα ανοίξουν.

“Βικτώρια”: κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω κακοκαιρίαςΣήμερα 08:31 | Ειδήσεις

Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στους μεγαλύτερους οδικούς άξονες προκάλεσε η βροχόπτωση.

Καραγκούνης – Γκιόλας στον ΑΝΤ1 για την Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο (βίντεο)Σήμερα 07:45 | Ειδήσεις

«Κάναμε ουσιαστικά βήματα προόδου», τόνισε ο Καραγκούνης. «Έπεσαν οι μάσκες», υποστήριξε ο Γκιόλας.

Πρύτανης ΑΠΘ στον ΑΝΤ1: Ανοιχτό το Πανεπιστήμιο την 17η Νοέμβρη (βίντεο)Σήμερα 08:21 | Ειδήσεις

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας», είπε εκ μέρους της Πρυτανείας ο Ν. Παπαϊωάννου. Τι είπε για το άσυλο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νεκρή 2χρονη από πτώση κλιματιστικού12:24Κινηματογραφική ληστεία: ξήλωσαν στόρια κοσμηματοπωλείου με αυτοκίνητο!12:15Ζώδια από την Λίτσα Πατέρα: Σταθεροποιούνται σχέδια (βίντεο)12:06Βουτιά λεωφορείου σε γκρεμό 300 μέτρων (εικόνες)11:56Εστιατόριο φέρνει τον λογαριασμό σε ζευγάρια, μοιρασμένο στα δύο!11:49Βαν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο και “σφήνωσε” στο στηθαίο (εικόνα)11:40Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Βενετία (εικόνες)11:31Μάρκου: καλά έκαναν οι φοιτητές κι έσπασαν την πόρτα της ΑΣΟΕΕ11:24Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Ο Άγιος του λαού και των γραμμάτων – Ο θαυμαστός βίος του 11:16Κακλαμάνης: απολύτως πετυχημένη η θητεία Παυλόπουλου, να τον επανεκλέξουμε11:09Λεμούριος “ερωτεύτηκε” το μπούστο μοντέλου του Playboy! (βίντεο)10:58“Άγριες Μέλισσες” Ο διασυρμός και η απόπειρα αυτοκτονίας της Βιολέττας (βίντεο)10:51Αρχαιοκάπηλοι είχαν στην κατοχή τους ολόκληρο “θησαυρό”10:40Έχει τρέξει σε Μαραθώνιο σε όλα τα κράτη του κόσμου! (εικόνες)10:28Βίντεο: η στιγμή μετωπικής σύγκρουσης τρένων10:20Γκιουλέκας – Γεροβασίλη διασταυρώνουν… τα ξίφη τους στον ΑΝΤ1 (βίντεο)10:09Μενέντεζ: αυταρχικός, δικτάτορας και παραβάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο Ερντογάν10:00Μαθητής έβγαλε όπλο στην αυλή του σχολείου!09:49Προβλήματα από τη “Βικτώρια” στην Κρήτη: Υποχώρησε το γεφύρι του Κερίτη (εικόνες)09:43NASA: το Curiosity ανίχνευσε στον Άρη μυστηριώδεις αυξομειώσεις στο οξυγόνο09:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο